Skocz do zawartości
IGNORED

alkoholizm Kwaśniewskiego

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

Aleksander Kwaśniewski już drugi raz dał się złapać publicznie w stanie upojenia (żadne tam, że sobie wypił kielicha, tak to może Jolce wciskać, że sie potknął),

moim zdaniem świadczy to o uzależnieniu, fachowcy wiedzą o czym mówię,

swoją drogą długo się ukrywał w porównaniu do takiego Jelcyna :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/36384-alkoholizm-kwa%C5%9Bniewskiego/

wcale go nie atakuję, z czego to wnosisz?

alkoholizm jest chorobą, jak najbardziej a choroby się nie wybiera.

jednak życie polityka podobnie jak aktora jest wystawione na widok publiczny,

chwały ani autorytetu mu to nie przynosi.

W niedziele popołudniu wróciłem do kraju po dziesięciodniowej nieobecności, nie miałem żadnych wieści z kraju nadwiślańskiego - to się nazywają wakacje.

Ciekawym natomiast jest to, iż nie minęło 15 minut od momentu mojego wyjścia z pociągu, abym dowiedział się o tym, iż były prezydent mojego kraju w stanie nietrzeźwym pojawił się na Ukrainie.

Dzisiaj już mamy wtorek i jeszcze nie spotkałem osoby z którą bym rozmawiał dłużej aniżeli minut 3, która nie wspomniała by o tym wydarzeniu.

I tak wygląda kultura polityczna polaków, najważniejsze staje się to, że były Polski prezydent wiadomego pochodzenia upił się w kraju w którym jest to powszechne. W reszcie przestałem się dziwić popularnością Stan Tymińskiego.

I nie mam zamiaru w żaden sposób bronić prezydenta Kwaśniewskiego, bo najzwyczajniej w świecie on na to nie zasługuję.

Ostatnimi czasy mówiło się o tym, że tym razem obecny prezydent tego kraju na pewnym spotkaniu wypił cztery butelki wina. Może niedługo i on będzie się potykał podczas różnych okoliczności? Zobaczymy. Jeszcze trochę kadencji mu zostało - ma szanse się jeszcze rozkręcić...

MCkornik>>>a kogo w tym kraju obchodzą programy.Analizy gospodarcze.Ludzie zyją tym czym zawsze-od sredniowiecza .Co sie dzieje u PANA.Czy Pan dzisiaj z marychą czy z dziewką z kuchni.

Marek, 24 Wrz 2007, 23:22

>Skoro tak jest, a alkoholizm jest chorobą, to można Kwaśniewskiemu co najwyżej współczuć, a nie

>atakować...

areg, 25 Wrz 2007, 06:51

>trudno się dziwić, że tego politycznego szamba nie można znieść na trzeźwo.

McKornik, 25 Wrz 2007, 07:48

>I tak wygląda kultura polityczna polaków, najważniejsze staje się to, że były Polski prezydent

>wiadomego pochodzenia upił się w kraju w którym jest to powszechne. W reszcie przestałem się dziwić

>popularnością Stan Tymińskiego.

drogi Marku, ja myślę, że współczuć to mało, powinniśmy Pana Prezydenta AK i jego przyjaciół z LiD poprostu wesprzeć, jest do tego okazja, wybory- wobec tego ja głosuję na LiD..

tak areq, masz rację, upicie się Pana Prezydenta AK, wynika z dziczy którą na naszą scenę polityczną wprowadził PIS, głosujmy przeciw Kaczyńskim, a już nikt nie będzie MUSIAŁ się upijać i spadnie znacznie odsetek alkoholizmu, co jest w Polsce nie bez znaczenia..

McKornik- i ty oczywiście masz rację, Pan Prezydent AK dowiódł przy okazji, przez dziki mohairowy odzew Swych Wykładów, że naród Polski jest do dupy, zwróć zwłaszcza uwagę na mieszkańców małych miasteczek, i tych ciemnych katoli- kornik wracaj za granicę, tu nie miejsce dla takich inteligentnych wrażliwych Ludzi jak Ty

a wogóle to w sumie gratuluję wam obiektywizmu i bezstronności

W czym problem? PIS zwycieza wprowadza prawo o przymusie leczenia dla AA i lapie sie Kwasniewskiego i sie go leczy w zakladzie zamknietym! Po latach wypuszcza sie go i juz zupelnie nowym czlowiekiem jest nasz Kwasik.

Widzicie jakie to wszystko proste. Z Tuskiem jest gorzej bo ten sie ukrywa, mientusy itp. ale nalezy sledzic takich osobnikow i jak sie zlapie na leczenie.

Dziwi mnie beirność dziennikarzy w przypadku państwa Kwaśniewskich. Tak, państwa, bo przecież ta para była jeszcze do niedawna bożyszczem polskich mediów. Moim zdaniem żurnaliści mają w stosunku do nich jakieś zobowiązania. Może zamiast kręcenia w sumie dość płytkich instrukcji jedzenia bezy przez byłą Pierwszą Damę reaktywować by tak kultowy program "Wódko pozwól żyć"?

Pani Jolanto, jak wygląda pani życie z dotkniętym chorobą alkoholową mężem? Czy gdy powraca nad ranem, wita go pani wałkiem czy uczynkiem miłosiernym w postaci wyciągniętej w progu dłoni ze szklanką wody spod ogórków? Czy próbowała pani namówić męża aby się "zaszył" (dzisiejszy odcinek sponsoruje "Esperal")?

Niedługo odbędzie się telewizyjna debata pomiędzy Kwaśniewskim a Kaczyńskim. Jak myślicie, czy byłoby na miejscu gdyby Kaczyński, w amerykańskim stylu, na wizji, LIVE, w pewnym momencie wyciągnął z kieszeni i postawił na środku stołu - alkomat?

> jak wygląda pani życie z dotkniętym chorobą alkoholową mężem

Bez przesady. Gość, który od czasu do czasu się nawali, to jeszcze nie alkoholik. Do choroby alkoholowej jeszcze daleko.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

"Tu jest Polska - tu sie pije!" ;-)

Swoją drogą sporo w tym prawdy - co jakiś czas robi się głośno że jakiś polityk, lekarz czy też Policjant był pod wpływem alkoholu. O murarzach to już nawet nikt nie wspomina bo tu to żadna sensacja - prawie każdy pije.

Jaki zawód Waszym zdaniem najbardziej naraża na alkoholizm?

Strzelam pierwszy - moim zdaniem chyba muzycy (zwłaszcza rockowi) - bo po koncercie zwykle imprezka, a często przed koncertem kilka szybkich :-)

Niefrasobliwość.

Musisz przyznać, że trafiło mu się wiele wystąpień, gdzie wpływ widoczny nie był, więc chyba jednak panuje (przeważnie :)).

Less is more

>Strzelam pierwszy - moim zdaniem chyba muzycy (zwłaszcza rockowi) - bo po koncercie zwykle imprezka,

>a często przed koncertem kilka szybkich :-)

Kiedyś byłem na sali przed koncertem. Zespól przygotowywał się w powiedzmy garderobie. Z garderoby wyszedł jeden z muzyków, podszedł do baru i wrócił z tacą dużych piw. Wesołe chłopaki - pomyślałem sobie - już przed. Po pewnym czasie do garderoby powędrowała druga taca - nie żałowali sobie. Gdy zobaczyłem trzecią tace zmierzającą do garderoby, zacząłem mięć obawy, czy koncert aby się odbędzie. Odbył się, było o.k. wpływu nie było widać ani słychać.

Less is more

Przed poważnymi wystąpieniami niektórzy strzelają kielicha na odwagę - czasem zdarzy się przedawkować.

Less is more

a najciekawsze jest to ze bedac naj....nym,

skomentowal to po fakcie ,ze moze robic co mu sie podaba.

otoz olus nie!!!

byles 10lat prezydentem RP,teraz jestes bylym prezydentem,,,i szacunek obywatelom sie nalezy.

ale to wynika z samego siebie,byles malutkim kretaczem i pozostaniesz.

oby juz nigdy nikt go na zaden urzad nie wybral.wstyd!!!!!!!!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.