Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny-zagadka; prośba o identyfikację!

baltona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Otóż sprawa jest taka - szukam tanich kolumn o przyzwoitym dźwięku (przeznaczenie imprezowo-rezerwowe ;-p; mam Paradigmy Studio 20v. 3 i nie chcę ich katować...) znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ALE CO TO JEST??!!??

Opis jest napisany dość koślawym językiem...a zdanie "jak je kupywalem powiedzieli mi ze sa to kolumny firmy pioneer 140 wat" jest... hmm... dość komiczne :), ale a nóż-widelec okażą się dobrą okazją... Z góry dziękuję za próby identyfikacji.

Jak ktoś ma dobry pomysł na kolumny w cenie 300-400 zł i w okolicy Warszawy (potrzebuję na piątek wieczór :D), to proszę napiszcie (może być priv).

Pozdrawiam

Bartek

post-3845-100004209 1190578181_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównaj te rozpraszacze wysokotonowych , Ta na foto poniżej to od Isophonów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nie lepiej kupić altusy i z głowy, na imprezy jak znalazł :).

Ukryta Zawartość

w Warszawie prawie :)

Ukryta Zawartość

-->Chruper

Może i masz rację, ale te głośniki chciałem potem wstawić do mieszkania ojca, żeby miał z nich użytek, a Altusy to, nie ukrywajmy, sprzęt do robienia hałasu (tylko i wyłącznie), a nie do słuchania muzyki...

Zapomniałem dopisać o tej drugiej funkcji, którą mają spełniać, ale dzięki ;-p

Dalej nie wiem, co to za kolumny...Isophony...OK...ale czy te kolumny nie wyglądają mi na Isophony...;-p raczej na coś klasy "eksportowy Tonsil"... z dyfuzorami Isophona :D

na allegro nie szukaj okazji - to ona Cię szuka - debil, który nie potrafi się wysłowić nie potrafi również wystawić aukcji z głośnikami i zrobić z potencjalnej "ofiary" debila ;)

wystarczy chwila logicznego myślenia i wyciągnięcie wniosków z wieloletniego doświadczania na każdym kroku "socjotechnicznych" praktyk marketingowych

Coś w tym jest...ale z drugiej strony te kolumny wyglądają nie najgorzej...nie wyglądają na jakiś kompletny badziew, a ten człowiek może nie być świadom tego, co posiada...Sam fakt, że dyfuzory są takie jak w Isophonach może o czymś świadczyć...ale oczywiście mogę się mylić, dlatego proszę Was o dalsze opinie ;-p

baltona, daj spokój z tym Isophonem :), przecież takie dyfuzowy pożna spotkać w wielu głośnikach.

Jak nie wiadomo co to, a przy takiej jakości zdjęcia to marne szanse, że komuś zaskoczy pozostaje wbrac się do Małkinii (jak to się pisze w tej odmianie?).

Jeżeli także do grania, to możesz kupić ZG40 Tonsil/Unitra, byle w oryginale (chodzą po 200-300 zł, aż żal) - będzie i do słuchania muzyki, a i wątpliwości mogą się pojawić odnośnie Studio :P

Więc Chruper tak się składa, że mam takie Unitry :) takie z membraną bierną, naprawdę super retro-sprzęt, słuchałem na nich przez kilka lat...aż ich nie spaliłem :( tzn. zwrotnic (yamaha ax-870 trochę je przykopciła :D; to było mało odpowiedzialne). Potem musiałem zrobić nowe, a raczej zlecić ich zrobienie... i jakiś gościu z wolumenu spierdolił robotę, bo grają teraz nierówno...a szkoda, bo włożyłem w nie sporo pracy - okablowałem je w całości kablem OFC i wstawiłem zakręcane gniazda...ale po tej akcji ze zwrotnicami przestało mi się ''chcieć'' dalej w nie inwestować.

Tak czy inaczej fajne kolumny, mam do nich ogromny sentyment :)

ooo

Jeżeli tylko zwortnice (bo ja to popaliłem głośniki średnie i wysokie przeważnie) to mogę Ci podać dokładne wartości wszystkiego (dla wersji 4 i 8 oHm) oraz gdzie kupić do nich kondy Miflexa po kilka zeta (takie jak w oryginale) w Warszawie.

Dzięki za inicjatywę Chruper, ale jestem w Warszawie jedynie chwilowo (przez 7 dni), a potem wracam do Danii, gdzie mieszkam na stałe i nie mam czasu w bawienie się w Młodego Technika... zwłaszcza, że elektronikiem z wykształcenia nie jestem i tylko mógłbym coś spieprzyć...

Piszcie dalej proszę, ale ja idę spać, do jutra :)

Nie chcę być niemiły, ale troche drażnią mnie owe wypowiedzi - "sprzęt do robienia hałasu".

Niestety wszyscy zapominają,lub też nie wiedzą,iż zestawy "Altus" od poczęcia były dedykowane małym lokalom i im podobnym. Ich brzmienie -typowo konturowe - jest ucharakteryzowane przez głosnik wysokotonowy i średniotonowy.

Założenie konstruktorów było proste: zrobic kolumny o stosunkowo uniwersalnym zastosowaniu, niskim kosztem.

Nie wiem dlaczego owy zestaw jest na każdym kroku porównywany z zestawami typowo domowymi ?

Kolumny ze zdjęcia to nie są napewno Tonsile ,być może jakiś produkt firmy nieznanej z katalogów Quelle.

W tej cenie to lepiej kup Sonate 200 Tonsila lub Scherzo 200 również Tonsil.Ta ostatnia jest też pod nazwą Voyager lub Barcarola to ulepszona wersja.Tych nie kupuj bo nie wiadomo czy to Pioneer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.