Skocz do zawartości
IGNORED

K2 HD Sound - REWELACJA !!!

preston74

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie potrafie tego zrobic ledwo pisze na kompie nie cierpie tego ustrojstwa sluzy mi tylko do kontaku z kumplami ,zabawy i ogloszen -smutne ale mam inne hobby a sleczenie przed monitorem do nich nie nalezy.

Genesisa mialem wpietego w system powiem dziala ale kosztuje slono.

Byl tez Audio Magic i tez dzialal ale paskuda.

Nagrywane graja gorzej bez dyskusji to SLYCHAC.

robix

>Nagrywane graja gorzej bez dyskusji to SLYCHAC.

... szczegolnie jeśli używa się do tego nagrywarki DVD-R. Na przykład Pioneer model 109 zupełnie się nie sprawdza, najlepsze były nagrywarki CD-R Yamahy, Plextory i chyba niezłe Liteon. Nagrania z CD-R LG/ Hitachi które słyszałem, brzmiały fatalnie...

no cóż trudno - jutro wycieczka do laryngologa.....bo ja jak wypale CD to na swoim systemie słysze wszystko normalnie a nie paskudnie... ale mam ch.. system.... też chcę słyszec że wypalanki tak straznie brzmią! buuuuu.....

a ja ostatnio polecialem do sklepu , kupilem plyte Hawk i jakas specjalna za 9 zl do Audio, wypalile Howkna na nagrywarce CD-DVD z predkoscia 52x, a ta audio z predkoscia 2x..bo niby tak nie gubi czegos.I co...zadnej różnicy nie udało mi się nie staty usłyszeć, ani mnie, a ni mojej drugiej polówce.Wiec wnioskuje że mam za słaby sprzęt, bo u lekarza byłem i mówił że wszytsko OK:)

A to już z 'tej' płytki :

Emerson, Lake & Palmer - Works Volume 1, utwór 04, K2HD 24Bit Remaster

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1537-100004408 1190360804_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

adamgdansk

widocznie były nagrywane dobrą nagrywarką, wtedy moze być lepiej od oryginału, o czym pisałem wcześniej - w przypadku tych złych skala zmiany brzmienia jest podobna do zmiany interkonektu. Na przykład wysokie tony zaczynają "cykać" albo bas jest rozmyty...

Wczoraj otrzymałem płytkę K2HD która jest w tym wątku.(bardzo szybka dostawa jeden dzień)

Pierwsze wrażenia na gorąco.

Troszkę przesady w twierdzeniu i porównaniu do wynalezienia koła (które zmieniło ludzkość). Na moim sprzęcie (o mnie ) słychać wyrażną różnicę w takich aspektach jak przedewszystkim przestrzeń, szczegółowość, scena, dynamika. Orkiestra gra w pokoju, czuć jej tchnienie i oddech zbliżony do sali koncertowej. Bardzo ładne wybrzmiewanie gitary klasycznej. W opiniach barwa dżwięku miała zbliżyć się do analogowego tego do końca nie mogę stwierdzić. Na pewno krok w dobrym kierunku. Myślę że na poziomie 70zł ( jak dojdzie po upowszechnieniu ) będzie to jakościowa zmiana i nie będzie już potrzyby szukania i zmiany w klockach i głośnikach.

Marek, 21 Wrz 2007, 10:35

>adamgdansk

>widocznie były nagrywane dobrą nagrywarką, wtedy moze być lepiej od oryginału, o czym pisałem

>wcześniej - w przypadku tych złych skala zmiany brzmienia jest podobna do zmiany interkonektu. Na

>przykład wysokie tony zaczynają "cykać" albo bas jest rozmyty...

Może warto nagrywać na takich płytach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

robix, 20 Wrz 2007, 22:59

>Masz oryginaly czy przepalanki ?

>Chyba raczej to drugie i jesli nie widzisz roznicy no to nie wiem co powiedziec.

Różnicę widze, bo nie ma nadruku ;-) Natomiast oczywiście nie słyszę żadnej różnicy :)

PS: pan Waszczyszyn też powinien się udać do laryngologa? ;-)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

>

Ukryta Zawartość

Solidna porcja humoru, polecam :-)

Ukryta Zawartość

Nie wiem czym to wytłumaczyć - być może to czy różnicę słychać, czy nie zalezy od jakości czytnika w odtwarzaczu i np starsze napędy Sony, jak w moim, które nie potrafią odczytać CD-RW, odtwarzają CD-R różnie, a nowoczesne, plastikowe lasery philipsa, czytające nawet deski - wszystko czytają jednakowo...

Różnicy w siecówkach nie słyszę (moze nie słuchałem odpowiednio dobrej), w kabelkach cyfrowych - z trudem, natomiast różnice w płytkach są dla mnie ewidentne...

Blady99, 21 Wrz 2007, 09:56

>ta płytka jest w K2 HD, ale ta o której mowa jest 100KHz, a Emerson nie:)

A co to jest w zasadzie to 100KHz, bo zgodnie z twierdzeniem Shannona-Nyquista, na pewno nie tyczy się to tego, co można usłyszeć (a raczej co mogłyby usłyszeć nietoperze) na tej płycie ;-)

Hej, bardzo bym chciał, żeby takie K2 się upowrzechniło, ale coś mi się wydaje, że to nie nastąpi. Dla przemysłu płytowego liczy się masa, a nie pasjonaci audiofile. Dlatego nie spodziewam się, że zaleje nas fala wspaniale nagranych płyt K2 z wartościową muzyką powszechnie znanych artystów muzyków. Chciałbym się mylić. Ja mam na przykład u siebie trochę płyt Telarca czy Chesky'ego, i po pierwszych zachytach jak dobrze są zrealizowane, teraz słucham ich już rzadko. Ważne przecież też czego się słucha a nie tylko jak jest nagrane. Nie ma co się emocjonować, że nastąpiła wielka rewolucja i niedługo będziemy mieć piękną muzykę w tej jakości.. No może tylko pojedyncze tytuły nikomu nic nie mówiących wykonawców. pozdr. Piotr

Też się zgadzam z przedmówcą i nie sądze żeby w tym formacie zaczęto produkować zywczajne płyty. To co udało mi się sciagnąć z netu z płyt w K2 to jak dlamnie to..bełkot:)..Nie stety nie jestem pasjonatem takiej muzyki, fajne płytki jak się cche koledze pochwalić sprzętem.

piotr_lass, 21 Wrz 2007, 11:51

>Ja mam na przykład u siebie trochę płyt Telarca czy Chesky'ego, i po

>pierwszych zachytach jak dobrze są zrealizowane, teraz słucham ich już rzadko.

Z całym szacunkiem Piotr, ale Chesky w porównaniu z K2hd brzmi cieniutko, oj bardzo cieniutko. Brak im barwy, dynamiki i brzmią bardzo technicznie. Taki jest własnie Chesky. Mam kilka, więc mogę bezpośrednio porównać z K2HD.

A co do zawartości samplera to już osobna bajka. Będą stopniowo wypuszczać jakieś płyty. Nie będzie tego wiele, ale każdy coś znajdzie interesującego :)))

marooned, 21 Wrz 2007, 10:58

>>

Ukryta Zawartość

O kurcze - jakby to 100Hz K2HD wypalić na czarnej płytce to to dopiero by zagrało! ;-)

Ukryta Zawartość

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.