Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Poniżej jest recenzja flagowego wzmacniacza Onkyo oraz wywiad z projektantem z firmy Onkyo. W celu powiększenia artykułu treść można skopiować i wkleić np do painta (bo z poziomu przegladarki jest zbyt małe).

http://electronicinternationalcommerce.blogspot.com/2011/05/onkyo-wybor-redakcji-hifichoice-high.html

http://electronicinternationalcommerce.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2012-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=50

Edytowane przez Krak_oN
  • 4 tygodnie później...

Czy ktoś z Was orientuje się, jaki pilot uniwersalny/zamiennik oryginalnego/oryginalny obsługuje Onkyo Integra A-8870? Mam teraz takie cudo za 5 zł z Allegro i on niestety daje sobie radę tylko z włączaniem/wyłączniem i wyciszaniem, a regulacji głośności niestety nie obsługuje.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

pytanie dla słabszych:

w jakiej klasie pracują nowe wzmacniacze Onkyo: A-9070, A-9000R i amplituner TX-8050 ?

tak naprawdę interesuje mnie najbardziej ten ostatni ;-)

i jeszcze jedno:

czy ma ktoś doświadczenie w połączeniu Onkyo i Paradigm ?

np. ParadigmMonitor 11 v.7

czy nie są to za wielkie krowy.... i czy amplituner da sobie z nimi radę?

z góry dzięki i pozdrawiam

i jeszcze jedno:

nie wiem w jakiej są klasie

czy to są wielkie krowy ( kolumny ) to musisz podać jeszcze wielkość pomieszczenia w jakim mają zagrać , bo mogą się też okazać za małe jak masz salę gimnastyczną do nagłośnienia

no sala gimnastyczna to to nie jest...

ok. 24 m2 pomieszczenie kwadratowe, trochę mebli, środek pusty

a klasą wzmacniaczy Onkyo interesuję się przez czystą ciekawość...

Witam

pytanie dla słabszych:

w jakiej klasie pracują nowe wzmacniacze Onkyo: A-9070, A-9000R i amplituner TX-8050 ?

tak naprawdę interesuje mnie najbardziej ten ostatni ;-)

i jeszcze jedno:

8050 to tranzystorowy ( AB ) WRAT

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

Witam,

chciałbym prosić o kilka informacji o zdalnym sterowaniu A-8850 + T-4850. Jeśli dobrze wyczytałem w sieci, wystarczy połączyć je przewodem z dwoma małymi męskimi jack'ami mono, proszę o potwierdzenie. Ponieważ mam kłopoty ze zdrowiem, muszę wiedzieć na ile da się takim zestawem przy pomocy pilota sterować. Czy w pilocie od 8850 jest wszystko zarówno do wzmacniacza jak i do tunera jak w nowoczesnych "sprzętach", czyli włączanie poszczególnych segmentów + pełna kontrola, czy są jakieś ograniczenia?

Na koniec, chociaż wiem że to "longshot", czy ktoś konfigurował pilota Logitech Harmony pod ten wzmacniacz i tuner? Miałem już kilka kolejnych pilotów z tej serii i sporo sprzętu AV i zawsze wszystko pięknie działało, ale do 8850 mam jakoś tak skromnie tych przycisków np. bez "power ON/OFF".

Edytowane przez bartleby
  • 1 miesiąc później...

W życiu bym nie pomyślał że tak się stanie, ale... dołączam z A8850. Do czasu zreperowania czegoś w mojej DeltaStudio6L6, która chwilowo (mam nadzieję) niedomaga Onkyo pogra u mnie jak główny wzmacniacz, a potem... zobaczymy. Pierwsze wrażenie jest zaskakująco pozytywne. Spodziewałem się długiej i bolesnej akomodacji tak jak kiedyś po próbie powrotu z D.S.6L6 do Arcama, a tu... nic z tych rzeczy - całkiem miło się tego słucha. Jakoś tak z dawnych lat pamiętałem charakter wysokich modeli Onkyo, który wydawał się pasujący do reszty mojego systemu i upodobań. Najwyraźniej opaczność tym razem czuwała nade mną bo praktycznie w ciemno go brałem, bardziej zwracając u wagę na ogólną klasę, stan, pochodzenie i oczywiście cenę niż spasowanie z resztą systemu.

Pozdrawiam starą gwardię!

Zegarmistrz

Edytowane przez Zegarmistrz
  • 3 tygodnie później...

Witam jestem zainteresowany zakupem tunera onkyo o szerokości ok. 205mm np. T-405 niestety nic poza szer. 240mm nie zmieści się w mojej szafce rtv. Mam jeszcze pytanie jak cd onkyo polecanie, powiedzmy, że cena max 500pln zaznaczam, że chodzi mi o sprzęt używany czy dx7355 to dobry wybór??? niestety też jestem ograniczony wymiarami szafki max wysokość cd to 11cm.

Mam też do sprzedania TX-2500MKII bodajże z 1982r. - STAN GABINETOWY!!!! - teraz już się takiego sprzętu nie robi :(

Tu link: http://www.google.pl/search?tbm=isch&hl=pl&source=hp&biw=714&bih=494&q=onkyo+tx-2500MKII&gbv=2&oq=onkyo+tx-2500MKII&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=12&gs_upl=0l0l0l3271l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0#q=onkyo+tx-2500MKII&hl=pl&gbv=2&tbm=isch&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=f48793312450c7d1&biw=1333&bih=679

Będę bardzo wdzięczny za poradę odnoście cd najbardziej mi zależy na dobrej scenie, reszta toru to luxman l-400 i dali 505.

Pozdr. zibi079.

Edytowane przez zibi079

Zapomniałem dodać w chwili obecnej posiadam dx-7211, który z modeli cd onkyo daje lepszą scene??? 7711, 7511, 7510, może nowy 7355 - na ebay za ok 650 pln z przesyłka z nimiec chodzą nowe w Polasce nowe ponad 1000 skąd ta różnica ???

Nie krepujcie się piszcie smiało może MGyver się wypowie w co warto zainwestoważ żebyc poczuć wyraźną różnice w stosunku do 7211???

Witam po długiej nieobecności. Mam problem. Poszukuję osoby dysponującej pilotem Onkyo RC-199M który był sprzedawany razem z procesorem ES-600pro lub informację który z pilotów jest w stanie sterować funcjami tego procesora. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Witam

Jeśli pozwolicie chciał bym się zapisać do klubu z moim kochanym zestawem w srebrnym kolorze

ONKYO Integra DX-7911

ONKYO Integra TA-6711

ONKYO Integra T-4711

ONKYO Integra A-9711 Limited Edition

Mam zamiar kupić jeszcze A-9911i może kupię jeszcze Mini Disc do tego pięknego kompletu.

Jestem tak zadowolony z tego zestawu że kupię jeszcze pod każdy element podstawę granitową z logiem firmy :)

Edytowane przez Mr.Black

dołączam do klubu ze swoim leciwym trochę Onkyo TX-SR 875 w wersji made in japan, aktualnie przymierzam się do zmaiany blu raya z panasonica bd 10 na CA 651 lub 751. Ampli gra dobrze/ w bi ampingu z B&W 603 łącząc kino domowe ze stereo no i w mroźne noce "grzał" mi mieszkanie

Niestety nie miałem okazji posłuchania kolumn onkyo ,ale z tego co widziałem i czytałem w sieci ,onkyo zimowało się kolumnami ,nie tylko do działu 3000zł ale dużo droższych konstrukcji za ponad 10000zł ,czyli na pewno nie będą to złe kolumny bo onkyo mają doświadczenie w branży kolumn ,opinie na zagranicznych forach były dobre ;)

Jak masz możliwość kupna tanio tych kolumn ,to powinieneś zaryzykować ;)

Edytowane przez Mr.Black

Dzięki za odp.

Na tą chwilę mam możliwość zakupu d-205-f w bardzo okazyjnej cenie ale one mają 2 br jeden z przodu drugi z tyłu ... także też powinny mieć dystans od ściany

Czasem na allegro pojawiają się sc-485 i sc 595 więc będę pewnie czekał

Witam wszystkich zwolenników i miłośników marki Onkyo. Postanowiłem dołączyć do klubu. Oto moje zabawki: Onkyo DV SP1000E (źródło cd sacd) Onkyo A1VL (wzmacniach stereo) Onkyo TX NR905 (kino i inne) Onkyo BD SP809 (filmy mp3) , na zdjeciu widać również Monster Power HTS5100 (troszczy się o solidne zasilanie) Elektronika współpracuje z kolumnami JM Lab. Pozdrownienia dla wszystkich miłosników dźwieku.

post-34826-0-61295700-1331905750_thumb.jpg

post-34826-0-86506800-1331905765_thumb.jpg

post-34826-0-32061700-1331905778_thumb.jpg

post-34826-0-37433200-1331906108_thumb.jpg

Edytowane przez michal3401

Pojawiły się testy nowych urządzeń Onkyo A-9070 oraz C-7070. I po przeczytaniu testów stwierdzam że wypadły bardzo obiecująco. Ależ te nowe wzmaki są wydajne!!! A jak grają, do tego odtwarzacz o brzmieniu łagodnym oraz z potężnym dołem :)

Zapraszam do lektury:

A-9070

http://www.onkyo.pl/pl/Produkty/Hi-Fi/Wzmacniacze_mocy_Hi-Fi/A-9070

C-7070

http://www.onkyo.pl/pl/Produkty/Hi-Fi/Odwarzacze_CD_SACD/C-7070

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Witam wszystkich zwolenników i miłośników marki Onkyo. Postanowiłem dołączyć do klubu. Oto moje zabawki: Onkyo DV SP1000E (źródło cd sacd) Onkyo A1VL (wzmacniach stereo) Onkyo TX NR905 (kino i inne) Onkyo BD SP809 (filmy mp3) , na zdjeciu widać również Monster Power HTS5100 (troszczy się o solidne zasilanie) Elektronika współpracuje z kolumnami JM Lab. Pozdrownienia dla wszystkich miłosników dźwieku.

Michał, bardzo fajny system (całościowo)!

Też mam tego Monstera z 905 i też dają radę.

Czy ten wzmacniacz stereo podłączyłeś pod pre-out ampli?

Jak powiedz wypada w stereo 905-tka (w pure-audio) na tle tego "naleśnika" ;) ?

Pojawiły się testy nowych urządzeń Onkyo A-9070 oraz C-7070. I po przeczytaniu testów stwierdzam że wypadły bardzo obiecująco. Ależ te nowe wzmaki są wydajne!!! A jak grają, do tego odtwarzacz o brzmieniu łagodnym oraz z potężnym dołem :)

Patryk, czy słuchałeś jak grają czy wnioskujesz na podstawie recenzji w HFC? Bo wiesz, oni o Onkyo to nie piszą inaczej niż świetnie...

W każdym razie ładnie się prezentują te nowe klocki stereo, budowa też solidna, daje nadzieje na dobry dźwięk, tylko z cenami trochę pojechali, szczególnie w przypadku wzmacniaczy. Wkraczają na poziomy gdzie mają już mocną "audiofilską" konkurencję i ciężko będzie się im przebić.

mczaj witaj,

Tak wzmacniacz stereo podpiety pod pre-out ampli. Jeśli chodzi o jakość muzyki to naleśnik nieżle dowalił 905 aż sam się zdziwiłem jest to mało popularny wzmacniacz (może dlatego że cyfrowy ) ale gra naprawde bardzo dobrze, nie ma problemu z wysterowaniem 926 a te kolumny uwielbiaja prąd :-)

MCZAJ

Napisałem że "po przeczytaniu testów stwierdzam że wypadły bardzo obiecująco" nie było mowy o odsłuchu :)

Niestety nigdzie nie znalazłem opinii ani recenzji modelu interesującego mnie A-9000R.

Fakt zgadzam się z Tobą "imponujące konstrukcje, pewnie za 20 lat będzie vintydżowym klasykiem ;) "

"Lampa nie umiera nigdy"

Czy ktoś z Was miał może do czynienia z gramofonem Onkyo CP-1057F i może wyrazić jakąś (najlepiej pochlebną) opinię?

http://www.vinylengine.com/library/onkyo/cp-1057f.shtml

Czy na początek zabawy z winylami ten gramofon będzie OK?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.