Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiście , tylko w jedynej gazecie piszą więc wszystkie mądrale olewają tego producenta

Piszą tam gdzie eic ma umowę, jak podpiszą z kimś innym to tam napiszą, czy Wy myślicie że te wszystkie testy i opisy są tak sobie za darmo. Aby urządzenie było przetestowane trzeba chociaż wykupić reklame w danym piśmie. W hifi choice co druga strona to reklama produktów z eic to i mają rekomendacje :). Jak by chcieli to mieli by testy wszedzie ale widać nie chcą. Co do polskich cen to brak słów.

Pieniądze nie grają !

Co prawda nie wiem jak obecnie Polskie ceny nowego Hi-End Onkyo mają się do np. Niemieckich, ale swego czasu jak kupiłem Onkyo A-933 u Naszego dystrybutora, a później szukałem taniej odtwarzacz C-733 i znalazłem w innym salonie ale sprzęt z Niemiec (miał gwarancję!) i popatrzyłem na różnice cen to się wkurzyłem..... że dałem tyle za wzmak u Naszego dystrybutora a mogłem też w innym salonie kupić (o 500 złoty taniej)!

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• 2 tygodnie później...

Witam poszukuje części do onkyo A-8820

a mianowicie przełącznika który włącza jedną parę głośników lub drugą albo obie na ras

czyli jest napisane A B oraz A+B

proszę o pomoc

mój e-mail [email protected]

nr. GG 10179393

wracam po 6-7 latach przerwy do klubu posiadaczy klocków Onkyo z BD playerem model BD-SP 309 S. Jak go przetestuje to mała recenzja bedzie w dziale Kino domowe.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

czy ktoś z Was wie jak w Onkyo A-9755 są wyprowadzone terminale głośnikowe. Chodzi mi o to czy terminale A i B są zwyczajnie rozdzielone na końcu czy są wcześniej wyprowadzone i mają jakieś elementy toru odrębne?

czy ktoś z Was wie jak w Onkyo A-9755 są wyprowadzone terminale głośnikowe. Chodzi mi o to czy terminale A i B są zwyczajnie rozdzielone na końcu czy są wcześniej wyprowadzone i mają jakieś elementy toru odrębne?

Nie wiem zy będziesz w stanie coś wywnioskować z tego

21555083_da10024b13.jpg

Cześć wszystkim,

chciałem pochwalić się moim skromnym zestawem, może i stary, dla wielu na tym forum to sprzęt poniżej krytyki, ale dla mnie hula jak trza ;)

Tak, wiem - we wzmaku brakuje oryginalnych gałek na przełącznikach, ale kupiłem go za stosunkowo śmieszną kwotę. Całość uzupełniaja dwie kolumny Infinity Reference 61mkII.

Pozdrawiam wszystkich miłośników Onkyo,

Maciek

post-26705-0-23766200-1306082893_thumb.jpg

Edytowane przez koniu76

Bd_SP 309 urzywam od blisko 3 tyg...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 tygodnie później...

Kolejne nowości się pojawiają :)

ONKYO DAC-1000

Link do strony z ONKYO DAC-1000

http://www.jp.onkyo.com/audiovisual/purecomponents/accessories/dac1000/index.htm

post-11746-0-46541200-1309264934_thumb.jpg

post-11746-0-15200400-1309264990_thumb.jpg

post-11746-0-42048900-1309265042_thumb.jpg

"Lampa nie umiera nigdy"

No niezle, wydaje sie ze to ESS Sabre skoro ma 32Bity.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ten DAC to juz wydaje mi sie, ze jest tyle tylko, ze nie na rynek europejski.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Owszem, na Ebay-u można go nabyć.

Dowiedziałem się że DAC-1000 nie ma w ofercie Polskiej ale można zamówić jeśli jest się zainteresowanym.

Wkrótce pojawią się nowe modele wzmacniaczy stereo:

A-9030, A-9050, A-9070, A-9000R oraz dedykowane odtwarzacze CD do tych wzmacniaczy.

"Lampa nie umiera nigdy"

witam wszystkich wielbicieli onkyo

kiedys dawno slyszalem koncowke mocy onkyo z takimi wielkimi wskaznikami mocy. to bylo lata temu.

od tamtej pory wiele czasu minelo a ja w tym czasie przerabialem juz wiele koncowek mocy ale wciaz mam ochote zweryfikowania owych wrazen z przeszlosci.

po wstepnych poszukiwaniach okazalo sie ze onkyo popelnilo calkiem sporo podobnych do siebie koncowek przez blisko 3 dekady. wiekszosc jest do siebie stosunkowo podobna.

przejrzalem allegro i e baya - pojawiaja sie calkiem czesto wszelakie egzemplarze wiec postanowilem nabyc droga kupna jedna z nich. i tu pojawia sie pytanie - prawdopodobnie nie przypomne sobie ktora z koncowek slyszalem - wiec postanowilem kupic cos co bedzie ewentualnie moglo zastapic moje obecne koncwoki.

sek tkwi w tym ze obecnie uzywam dwoch koncowek hitachi hma 8500MK2 a chcialbym uzywac jednej. te moje dwa potwory ledwo daja sobie rade wysterowac glosniki ktore mama zamiar nabyc wiec zalozeniem jest aby nowa koncowka miala trcoche wlasciwosci spawarki - zastanawialem sie nas onkyo M-588F lub cos z serii grand integra. o moze cos inngeo mozecie polecic?

no i ostatnie pytanie jak to gra? moje hitachi to J-fety w pelnym znaczeniu tego slowa. dodatkowo na poczatku grajace w klasie A a gdy sie chce dacz czadu przechodzi w zwykla A\B. powiem szczerze ze o koncowkach onkyo wiem bardzo niewiele wiec nie wiem czego sie mialbym spodziewac.

Edytowane przez mateuszek
  • 1 miesiąc później...

Hej, wiecie moze cos na temat odtwarzacza dx-6920? Rok produkji, cena w momncie premiery, moze jakas recenzja czy chocby suche parametry. Nie moge nic uzytecznego wyszukac w google. Z gory dzieki za wszelkie informacje, pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

MAREK-1969

Dzięki temu że śledzisz nowinki ONKYO i zawsze znajdziesz jakieś informacje to mamy te wiadomości. DZIĘKUJEMY :)

A więc klubowicze.....

Pierwsze nieoficjalne fotki i specyfikacja nowych modeli wzmakow stereo, av, cd oraz tunera internetowego.

http://www.areadvd.de/hardware/2011/onkyo_ifa2011_standreport.shtml

Ps. Z oficjalnych źródeł ONKYO POLAND mam info (wczoraj dzwoniłem) że wzmaki stereo A9000R oraz A-9070 mają mieć moc 150Watt/8Ohm. Natomiast wedłuch AREADVD (dzisiejszy link) mają mieć tylko 140Watt/4Ohm.

Okaże się jaka specyfikacja jest prawdziwa.

"Lampa nie umiera nigdy"

KAROL.R

To świetnie!!!

Prośba byś zrobił ładne fotki najbardziej mnie interesują A9000R, A9070, T4070, C7000R, C7070.

Oraz byś spisał jak się da specyfikację.

Czekamy na relacje od Ciebie i innych którzy będą mieli przyjemność być na IFA2011

"Lampa nie umiera nigdy"

HOT

W pełnej krasie i specyfikacji ze strony ONKYO!

Wzmaki:

http://www.eu.onkyo.com/en/amplifier-348.html

Odtwarzacze cd:

http://www.eu.onkyo.com/en/cd-player-354.html

Tunery:

http://www.eu.onkyo.com/en/tuner-360.html

"Lampa nie umiera nigdy"

czekają nas jeszcze co najmniej 2 nowości w postaci tańszych integr czyli 7030 i 7050 .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.