Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz [szukam dobrego wzmacniacza]

Junior1978

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako początkujący proszę o poradę w sprawie zakupu jakiegoś wzmacniacza , ale w grę wchodzi tylko Marantz,może ktoś poleci coś dobrego i w miare nie drogiego, na razie zakupiłem decka model SD 4020, i zaczynam kompletować jakieś audio. Z góry dzięki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/36203-marantz-szukam-dobrego-wzmacniacza/

czesc,moze napisz jakiej muzyki sluchasz,jakie kolumienki masz i na ilu m2 to wszystko bedzie gralo

niezdziw sie jak ktos ci zaraz zwroci uwage ze temat byl walkowany ze sto razy i powinienes skorzystac z wyszukiwarki

moja propozycja to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak napiszesz cos wiecej poszukamy moze cos innego

pzdrawiam

Ukryta Zawartość

Ja mam pm-25 w komplecie z tunerem. Bardzo fajnie to gra lepiej od GC. Nic nie wymieniane org. japonski. Ma ciekawy uklad stopnia mocy. Specjalny scalak sterujacy tranzystorami mocy. Super male thd. Moc niewielka 2x50W ale przyjemne brzmienie. Stan bardzo dobry.

kyrtap, 15 Wrz 2007, 20:30

>Co oznacza że stwierdzenie ze wzmacniacz jest ululany?

W przypadku PM66SE oznacza to niedostatki dynamiki, "kopa", spowolnienie tempa i drive'u, pewne rozmycie krawędzi dźwięków. Natomiast barwę ma ciepłą, dość przyjemną.

Dzięki. Czym można zastąpić PM 66SE aby wyeliminować niedostatki dynamiki, "kopa" pozostawiając ciepłą barwę? Mam nadzieje że autor tego wątku niema nic przeciwko abym zadał kilka pytań.

• 4 miesiące później...

Senicz polecał marantza PM-25.

Ja proponowałbym PM-64 (ale bez MKII, bo są też z ozn. MKII prasujące dod. w klasie A). Goły PM-64 jest solidnie zbudowany, porządne Sankeny w końcówkach mocy, spora moc. Gra pełnym, naprawdę ładnym dźwiękiem. Jeśli dobrze dobierzesz resztę toru to naprawdę ten staruszek może cię zaskoczyć. Najczęściej widziałem go w wersji srebrnej. Swój kupiłem na Allegro za ok. 400zł i mniej więcej za tyle go odsprzedałem. Potem widziałem też, żę jakiś handlarz próbował sprzedać nawet taniej. Wielki sprzęt jak za te pieniądze. Ostatnio jednak jakoś nie spotykam ofert tego wzmacniacza.

Z wyglądu taki jak PM-64 jest model PM-65AV. Nie sugeruj się podobieństwem, bo ta 65-tka może grać zupełnie inaczej (pewnie inna budowa, PM-64 nominalnie ciągnie kolumny już od 4 om, 65AV i wiele późniejszych modele marantza od 8 om)

• 8 miesięcy później...

Witam,

jaki wzmak marantz'a do 2000pln. Ma wspolracowac z cd 67ka. WAZNE zeby oba klocki byly obslugiwane z jednego pilota. Bedzie to gralo z monitorami (jeszcze nie ma) w ok 16m2. Muza to glownie elektronika, trance. Pokoj mocno wygluszony.

Z drugiej ręki? Marantz PM78 (to to samo co PM8000, ale we wzornictwie pasującym do CD67). Pilotem od wzmacniacza obsłużysz także CD, tuner i ewentualnie magnetofon Marantza lub Philipsa.

McGyver, 15 Wrz 2007, 20:25

>Ile ma kosztować ten marantz, i jaki typ brzmienia preferujesz?

>Nie kupuj PM66SE, bo jest aż do przesady ululany, usnąć przy nim można.

Ad vocem, McGyver czy zechciałbyś wskazać kilka klasy wzmacniaczy nielampowych, niekoniecznie Marantza, oferujących ciepłą muzykalną średnicę i niemęczących szczegółową jasną góra pasma? Ostatnio myślę o Jungson JA-88d w tym kontekście. Chodzi o nowy sprzęt za kilka tysięcy.

Jeśli wolisz w może bardziej odpowiednim wątku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie mam Marantza PM 7001 gra w zestawie z SA 7001 i moge powiedziec chodz "kazda sroka swego chwali" ze warto tego wzmaka przesluchac

dzwiek detaliczny a zarazem nie chlodny ,nie zadziorny slucha sie dobrze moc tez jest z nim ;)teraz juz cena jest mniejsza ( wszedl nastepca 7003)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.