Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.11.2024 o 16:44, Lutek napisał:

Widze odpowiedni temat watku, wiec wklejam fotki z moimi obecnymi (sa od ponad roku) konstrukcjami, tj. odgrodami, choc kiedys juz zamiescilem w innym watku dotyczacym open baffle. Jesli jacys koledzy byliby zainteresowani jak graja takie konstrukcje i chcieliby posluchac, to oczywiscie zapraszam. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20230921_181938.jpg

IMG_20230922_103530.jpg

IMG_20230922_103548.jpg

A nie warto było szarpnąć się na lepsze elementy w zwrotnicy? A albo zrobić wersję CC z bateryjkami?

Nie ma ich dużo więc koszta nie byłyby kosmiczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Widze odpowiedni temat watku, wiec wklejam fotki z moimi obecnymi (sa od ponad roku) konstrukcjami, tj. odgrodami, choc kiedys juz zamiescilem w innym watku dotyczacym open baffle. Jesli jacys koledzy byliby zainteresowani jak graja takie konstrukcje i chcieliby posluchac, to oczywiscie zapraszam.

Lutek, jak mogłeś zdradzić Tannoye? No wiesz co ;-)
5 godzin temu, pmcomp napisał:

A nie warto było szarpnąć się

A jakos tak wolalem szrpnac sie na lepsze glosniki, bo to jednak one  i konstrukcja, w jakiej siedza maja zasadniczy wplyw na jakosc dzwieku.

3 godziny temu, partick napisał:

Lutek, jak mogłeś zdradzić Tannoye? No wiesz co 😉

Fakt, ze bylo troche modeli Tannoy-i i to kolumn oryginalnych, jak i zbudowanych prze ze mnie na tych glosnikach.

Fajny byl to dzwiek, ale jednak nie bylo tak nisko schodzacego basu i takiej jego jakosci :-) 

10 godzin temu, Lutek napisał:

Ostatnio mysle o strimingu, ale - w tej chwili - zrodlem jest odtwarzacz CD Rotel RCD 971, a wzmacniacz, to rowniez Rotel RA985 BX. Przed nim byla lampa Cayin A88T. Odgrody graja w 30 mkw - to informacja tez dla "Kamilus-a".                               A moje miejsce zamieszkania, to Krzyż Wielkopolski. Mala miejscowosc, ale z wezlowa stacja PKP i z wielu stron Polski mozna dojechac pociagami bezposrednimi.

Blisko mnie 🙂

Mieszkam w Gorzowie. 

1 minutę temu, Lutek napisał:

Faktycznie bliziutko, wiec zapraszam. 

Byłbym wdzięczny za możliwość 🙂

Zgodziłabyś się żebyśmy podłączyli mojego Mastersound'em pod twoje kolumny? 

Teraz, desperado napisał:

Ten korektor jest potrzebny?

Muzyka rock metal, czesto produkcja wymaga pomocy niestety. Do albumów przyzwoicie nagranych jest OFF 🙂

Fakt, ze bylo troche modeli Tannoy-i i to kolumn oryginalnych, jak i zbudowanych prze ze mnie na tych glosnikach.
Fajny byl to dzwiek, ale jednak nie bylo tak nisko schodzacego basu i takiej jego jakosci :-) 
Ale i też współczesnych Kensington GR czy Canterbury GR nie miałeś, o ile dobrze pamiętam.
10 godzin temu, partick napisał:

Ale i też współczesnych Kensington GR czy Canterbury GR nie miałeś, o ile dobrze pamiętam.

Zgadza sie.  Wprawdzie nie slyszalem jak one graja, ale biorac pod uwage fakt, ze w nich siedza rowniez glosniki koaksjalne, sadze, ze zejscie basu moze nie byc takie jak mam teraz z ukladu trojdroznego, z 15-to calowymi glosnikami niskotonowymi.   A co do Kensingtonow, to na ich obudowach wzorowalem sie (zewnetrzne listwy ozdobne z pelnego debu), jak budowalem kiedys te ponizsze kolumny.

Ukryta Zawartość

SDC14355.JPG

SDC14349.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie ponownie osiemnastki w osiemnastu metrach kwadratowych. Na krótkiej ścianie jest słabo ale na długiej jest już bardzo ciekawie. Chwilowo napędzane D klasą 873c85a41a3b3221c4e94b25cc7405cb.jpg

W dniu 28.11.2024 o 11:51, Lutek napisał:

Ostatnio mysle o strimingu, ale - w tej chwili - zrodlem jest odtwarzacz CD Rotel RCD 971, a wzmacniacz, to rowniez Rotel RA985 BX. Przed nim byla lampa Cayin A88T. Odgrody graja w 30 mkw - to informacja tez dla "Kamilus-a".                               A moje miejsce zamieszkania, to Krzyż Wielkopolski. Mala miejscowosc, ale z wezlowa stacja PKP i z wielu stron Polski mozna dojechac pociagami bezposrednimi.

Lutek posiadałem kiedyś Rotel RA-985 i 980 ten drugi grał zdecydowanie "lepiej"...Czy kiedyś próbowałeś modelu 980 w swojm systemie...?

Edytowane przez Dimension

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

5 godzin temu, Dimension napisał:

Lutek posiadałem kiedyś Rotel RA-985 i 980 ten drugi grał zdecydowanie "lepiej"...Czy kiedyś próbowałeś modelu 980 w swojm systemie...?

Ra-980 BX nie probowalem, ale chodzi mi po glowie Ra-1572 MkII, czy ewetualnie Ra-1592 MkII. Tyle, ze nie mam gdzie ich posluchac, a przed decyzja o kupnie powinno sie przede wszystkim posluchac u siebie i porownac z tym co sie aktualnie posiada.

• 2 tygodnie później...

Jeszcze nie mój, ale testuję i coraz bardziej mi się podoba - Lumin D2

Q9xzo6h.jpeg

Odżałowałem sobie i sprawiłem sobie prezent w postaci łączówki Albedo Flat-One, który wprowadził nową jakość odbioru muzyki, a w szczególności wartość i klasę górnego pasma. Rewelacja, wart każdej złotówki.

KjkBivA.jpeg

LYzWnuW.jpeg

yZoKsIB.jpeg

Edytowane przez Tal

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

11 godzin temu, Tal napisał:

Jeszcze nie mój, ale testuję i coraz bardziej mi się podoba - Lumin D2

Ukryta Zawartość

Odżałowałem sobie i sprawiłem sobie prezent w postaci łączówki Albedo Flat-One, który wprowadził nową jakość odbioru muzyki, a w szczególności wartość i klasę górnego pasma. Rewelacja, wart każdej złotówki.

KjkBivA.jpeg

LYzWnuW.jpeg

yZoKsIB.jpeg

Kabelek ładny. No ale tak serio jak oceniasz jego wklad w brzmienie ? O ile się poprawiło? 1% ,5%?  Więcej? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi