Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Tal napisał:

Granie w gry jest mało dojrzałe do tego okultyzm i brutalność z którą nie radzą sobie młodzi co już niejednokrotnie w historii doprowadziło do tragedii... Porównywanie do tego czytania książek świadczy tylko o umysłowym otępieniu...

w dzisiejszych czasach to prędzej czytanie  książek świadczy o umysłowym otępieniu...

Czytelnictwo to jest działalność wywrotowa , będąca poza kontrolą instytucji kształtowania socjologicznego narodu. Świadomie uszczuplająca dochody państwa z dystrybucji prądu i produkcji alkoholu. 

25 minut temu, J4Z napisał:

Tak, wina Tuska.

To nie o plitykę tu chodzi , tylko takie anachronizmy jak książka , cd , kaseta czy płyta powinny być dawno nie produkowane , nie jest to z duchem czasu by wycinać drzewa dla widzimisię jakiegoś snoba co lubi karteczki poprzewracać. Fizyczne nośniki zanieczyszczają środowisko i każdy powiniem świadomie powiniem z nich zrezygnować.

19 minut temu, bolo_senor napisał:

nie jest to z duchem czasu by wycinać drzewa dla widzimisię jakiegoś snoba co lubi karteczki poprzewracać

Podobnie fizyczne gazety. W  tym wszelkie wydawnictwa podziemne i antysystemowe. Kto to widział rozpowszechniać wrogą propagandę gdy umierają żabki i żuczki?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Teraz, Ajothe napisał:

Każda płyta CD i analogowa książka powinna zawierać opis śladu węglowego, winylom to już nic nie pomoże!

tia a na karteczkę wytniemy drzewo - w myśl szeroko rozumianej ekologii 😄

7 godzin temu, Ajothe napisał:

Sorry za offtop, ale muszem:

Dizajn Ps5 to jakiś żart 😋

Niestety muszem ; ) się zgodzić z Tobą ; ) Chociaż niektórym graczom podoba się taki futurystyczny dizajn : )

Z czarnymi panelami, da się usiedzieć przed konsolą, nie bije po oczach biały kolor paneli ...    

Z najlepszych konsol pod względem dizajnu podobała / podoba mi się, zaczynając od najlepszej ... 

PlayStation 4 Pro ( wersja premierowa )  

PlayStation 3 60GB ( wersja premierowa ) Wsteczna kompatybilność !!!   

PlayStation 2 ( wersja premierowa, taka duża z żeberkami )

XBOX 360 Elite + PlayStation 2 Slim ( na równi )  

Premierowa konsola XBOX 360 również miała fajny dizajn ... Troszku szkoda, że była tylko wersja w kolorze białym podczas premiery. W Polsce jak Pamiętam nie mogłem kupić, jeszcze nie była oferowana ?. 

XBOX ( Jedynka ) Ach te wielgachne pady podczas premiery konsoli, dobrze, że potem wprowadzili mniejsze pady : )  

PlayStation Jedynka Szaraczek ( Początek przygody z PlayStation ) ... : ) Tutaj nie dotyczy wyglądu : )       

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

17 godzin temu, _Piotrek napisał:

Nintendo ... coś mi to mówi ? co to jest ? albo nie, nie pisz, sam sprawdzę ... ; ) 

Niedługo przebije PS2 i będzie to najlepiej sprzedająca się konsola na świecie. 

Ja nie jestem jakiś konsolowy, ale coś wiem to i owo o tym światku. Niektórzy poza PS nic nie widzą. 

Dlatego Dreamcast pogrążyl Sege, a był lata świetlne przed PS2. 

?👈

8 godzin temu, _Piotrek napisał:

Premierowa konsola XBOX 360 również miała fajny dizajn

najlepszy dizajn miał pegasus

image.png.640605b336b6cc15889d1d5b2be1652a.png

48 minut temu, rafal735r napisał:

Dlatego Dreamcast pogrążyl Sege, a był lata świetlne przed PS2. 

lol, nic nie był, ale był fajną konsolą, z zaj***stym padem. To chyba był pierwszy pad, który miał lewy analog wyżej i triggery. Kupiłem wtedy bo nie było mnie stać na PS2. :D

A Ty @_Piotrek nawet mi nie mów, że nie wiesz co to Nintendo. Co z Ciebie za gracz? :D

14 minut temu, bolo_senor napisał:

pegasus

Podróba Nintendo SNES lub NES (nie pamiętam), oj ciurało się. Pierwsza moja konsola. Wcześniej pykałem na brata Atari. 

8 godzin temu, _Piotrek napisał:

XBOX ( Jedynka )

Aj, świetna nie do zajechania maszyna, również wybitne pady. Ja już miałem z tym mniejszym. 

Ej, z tym N, że nie znasz to żartowałeś, prawda? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

16 minut temu, J4Z napisał:

, nic nie był, ale był fajną konsolą, z zaj***stym padem. To chyba był pierwszy pad, który miał lewy analog wyżej i triggery. Kupiłem wtedy bo nie było mnie stać na PS2. 😄

Miał na przykład możliwość grania po sieci, gdzie jeszcze nikomu to się nie śniło. Gry też wyglądały lepiej jak na PS2. 

?👈

19 minut temu, rafal735r napisał:

Miał na przykład możliwość grania po sieci, gdzie jeszcze nikomu to się nie śniło.

PS2 raz chyba miało.

Ukryta Zawartość

19 minut temu, rafal735r napisał:

Gry też wyglądały lepiej jak na PS2.

Oj nie wydaje mi się. Z tego co pamiętam, był słabszy. Zweryfikuje. 

Ukryta Zawartość

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

7 minut temu, J4Z napisał:

PS2 raz chyba miało

Ale wprowadzili dopiero później. Najważniejsze kto był pierwszy.

Saturn już miał gdzie szarka nawet nie było 😀

Podobnie Nintendo i gry ruchowe. Potem dopiero Sony skopiowało Move czy jakoś tak podobnie Xbox. 

PS wygrało, bo miało bibliotekę gier, rozpoznawalność i tyle. Sony umiejętnie wszystko rozegralo. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Ja pamiętam też czasy wczytywania gier na Atari z taśmy kasety. 

"Nie ruszaj teraz stołu bo się nie wczyta"

"Mówiłem "

Było, było. 

2 godziny temu, J4Z napisał:

Podróba Nintendo SNES lub NES (nie pamiętam), oj ciurało się. Pierwsza moja konsola. Wcześniej pykałem na brata

Ukryta Zawartość

Prawda?

Pegasus to była podróba Famicoma

Ukryta Zawartość

Famicon / NES. Jeden grzyb. NES był chyba na stany. 

Ja miałem klona Famicona. Kolor identyczny nawet miał. Tylko pady nie były na stałe. 

?👈

4 godziny temu, J4Z napisał:

A Ty @_Piotrek nawet mi nie mów, że nie wiesz co to Nintendo. Co z Ciebie za gracz? :D

No znam ... Nintendo ; ) łaziło się po mrocznej chałupie i odkurzaczem zbierało się duchy : ) Metal Gears Solid też był na Gacka ... przelazłem cała grę !!! Najlepsza gra ( dla mnie ) na Gacka ... Resident Evil 4 

Metrod Prime na Gacka ... Arcydzieło Single Player. Bardzo straszliwie i bardzo najstraszliwiej całkowicie inna gra od innych gier : ) Tylko Nintendo mogło zrobić taką grę, pewnie coś brały... chyba jakieś grzyby : ) 

Oryginalne Nintendo też miałem ( byłem wtedy bardzo małym ludzikiem ) rodzice kupili, pamiętam że ludzik mógł latać, ogonkiem machał. Czasy Świetności Pegasusa, lub nawet wcześniej ? ... NIE PAMIĘTAM DOKŁADNIE 

: )  

4 godziny temu, J4Z napisał:

Aj, świetna nie do zajechania maszyna, również wybitne pady. Ja już miałem z tym mniejszym

Super konsola ; )

Halo Combat Evolved ( dla mnie ) Jedna z Najwybitniejszych i Najwspanialszych Arcydzieł Przygodowych Single Player Wszech Czasów !!! ... Takiego startu konsoli to nie zapomnę !!!  

Zapomniałem ( jakoś wyleciało z głowy ) miałem też konsolę XBOX ONE ... : ) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Luk77 napisał:

Metroid Prime rulez 😀

Dla takich gier i innych wspaniałych gier, kupowało się wspaniałe gry : ) ... PlayStation / XBOX / Nintendo   

Nigdy nie miałem ( nie interesowało mnie to, chociaż miałem okazję sprawdzić ) przerobionych konsol oraz gier ...

Na zakończenie bazgrolenia o PlayStation ... ( jak sugeruje wątek ) jakieś tam kolumny, co się nawinęły nas szybko ...

I sprzęt Audio Audio ...    

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

10 godzin temu, _Piotrek napisał:

Dla takich gier i innych wspaniałych gier, kupowało się wspaniałe gry : ) ... PlayStation / XBOX / Nintendo   

Nigdy nie miałem ( nie interesowało mnie to, chociaż miałem okazję sprawdzić ) przerobionych konsol oraz gier ...

Na zakończenie bazgrolenia o PlayStation ... ( jak sugeruje wątek ) jakieś tam kolumny, co się nawinęły nas szybko ...

I sprzęt Audio Audio ...    

Ukryta Zawartość

Co to za kolumny? Wyglądają na DIY? 

Ukryta Zawartość

?👈

11 godzin temu, rafal735r napisał:

Co to za kolumny? Wyglądają na DIY? 

DIY : ) Takie referencyjne WLM La Scala : )  

Dziś plumkanie do kwadratu. 🙂 

Ukryta Zawartość

Nagranie z 1966.

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

W grudniu kupię sobie nowy TV 😉 Jakiś TCL 55'' serii 6 lub wyższej.Audio zostaje.Wybieram się na Audio Show posłuchać Cyrusa 40 i Unitrę.

Ukryta Zawartość

IMG_5865.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Nikonman
  • Pokaż nowe odpowiedzi