Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

>>>sav,

Sav, ty się zupełnie nie przejmuj komentarzami takich jełopów, co myślą, że to forum jest po to, by wyżywać się na kimś kto w dobrej wierze wkleił zdjęcie fragmentu swojego mieszkania. Sprzet masz udany, domyślam się, że wydobywają się z niego miłe dla ucha dźwięki. Ustawienie z czasem sobie poprawisz, a telewizor....zapewne oglądasz jak jest włączony. Jeden mądruś, co się wpisał dwukrotnie parę postów wyżej, najwidoczniej ogląda swój telewizor jak jest nie włączony, bo najwięcej ma do powiedzenia o obudowie i podstawce odbiornika.

Zestawienie calkeim ladne nie prejmuj sie uwagami typu "to wygalda zle, a to jeszcze gorzej"

byc moze wynika to z zawisci, zazdrosci, pewnego rodzaju kompleksow. Pozdr. Dokupisz standy bedzie lepiej wszystko w swoim czasie sam ongis rowniez mialem Tannoye M1 ustawione na meblach jedna wzej druga nizej.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

hehhe, spox.po to jestem na forum aby czasem ktoś doradził.tv samsung?? bo matryce mają dość dobre.poza tym dla mnie sprzęt niemusi być piękny, grunt by mi odpowiadał pod względem audio wizyjnym :-))).

Niestety Sharp poszedł za samsungiem jesli chodzi o desing;) Natomiast Sharp zostawił to co ma najlepszego czyli obraz:D Co do reszty sprzetu, to bardzo fajny zestawik, który po odpowiednim ustawieniu jeszcze spoooro zyska.

Ps. rozumie Cie jeśli chodzi o ustawienie, bo sam mam ten problem ;) Grunt to miec wizje ktora sie chce potem spelnic.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ludzie...wy lubicie widzę być okłamywani...przecież nie napiszę, że jest zajebiście bo nie jest...urządzenia i wystrój się ze sobą gryzie i każdy to widzi albo jest ślepy ( telewizor obły i śliski głośniki matowe i ostre kształty). Nie twierdzę, że technicznie ten telewizor jest do dupy bo nie jest samsung rzeczywiście w tanich lcd wiedzie prym ( tego mi nie musicie tłumaczyć bo zajmuje się sprzętem audio video)...ale design jest gadżeciarski...a takie odzywki ze mój harman to tez gówno świadczą o waszych kompleksach nie moich...kto powiedział że mój system jest idealny...nie jest, też ma sporo wad..( pracuję nad nim cały czas)sav ma piękny wzmacniacz który sam chciałbym posiadać i go pochwaliłem za to...kolumienki również są świetne...ale to wszystko do siebie pasuje jak pięść do oka...on sobie z tego zdaje sprawę...jego wystrój wcale nie jest najgorszy na tym forum bo już nie takie koszmary to ludzie pokazywali...ja rozumiem nie każdy ma kasę i możliwości ale skoro nie ma się własnego poczucia estetyki i pomysłu co zmienić aby było elegancko i fajnie (tanim kosztem) to zawsze warto posłuchać rad innych po to jest to forum..a nie po to aby sobie prawić komplementy i poprawiać samopoczucie...tyle w temacie...więcej szczerości..mniej wazeliniarstwa

poza tym w tej zakładce oceniamy wygląd, ustawienie i wystrój a nie brzmienie bo jak można ocenić brzmienie po zdjęciu :]...czasem pomyślcie zanim coś odwetowego napiszecie

poza tym w tej zakładce oceniamy wygląd, ustawienie i wystrój a nie brzmienie bo jak można ocenić brzmienie po zdjęciu :]...czasem pomyślcie zanim coś odwetowego napiszecie

Dobrze prawi, można tanio a dobrze:) Co do tanich lcd to powiem Ci ze jak sie dobrze poszuka to w mozna kupic tv tanszy o 800zł niz w salonie(ahh te sklepy internetowe). Ja tak doradzilem mojemu tacie i zamiast jakiegos sredniego samsunga w cenie do 2400zł. Ma zajebistego Sharpa(w tej samej cenie) ktory zjada obrazem Samsunga (np. nie klamie kontrastem dynamicznym). Oczywiscie cena byla nizsza o 800zł niz w pewnym salonie w Rudzie Slaskiej. Co do w/w pokoju to mnie sie on podoba, kupi sie standy, troche pozmienia i bedzie ok. Zestaw jest bardzo ok.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

sav, dawidM ma rację standy tutaj najwięcej pomogą...nie tylko lepiej będzie dla dźwięku ale i dla estetyki...na allegro masz całą stertę pięknie wykonanych standów pod monitorki...i nie są wcale drogie...to tak na początek...i naprawdę pomyśl nad kupieniem wieszaka i powieszeniu lcd na ścianie...zyskasz więcej miejsca w pokoju...a i estetyka się znacząco poprawi. Pozdrawiam

dzięki za porady.ogólnie to standy zrobie sobie sam, myśle że dam rade.z materiałami nie będzie bólu a robocizna zawsze swoja.Nic tak nie cieszy jak własana praca, a ile w tym satysfakcji.

sav

Może prawą kolumienke w poziomie na tym czymś położyć, przynajmniej górka bedzie prawie na tej samej wysokości.

Pozdrawiam.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Raczej należy obrócić prawą kolumnę "do góry nogami" wtedy wyskotonowe będą na jednakowym poziomie.

Ogólnie to jest jakaś parodia... :(

Dopóki nie ma standów to pomysł z odwracaniem, czy też stawianiem na boku :) nie jest taki zły.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale Wy Panowie - to nie macie już co robić. Wysyłacie do kolegi "sav" jakiegoś psychologicznego buldożera, żeby mu rozjechał jego kolekcję. Co prawda jest do śmiechu nieco ( bo wygląda to ni w "5" ni w"9" ) ale lepiej posłuzyć sie poradą (niż jak nazbyt szczerze "marcyś" prawi). Nie wiem - może Picasso tak właśnie słuchał by muzyki i czerpał nieokiełznane podniecenie z kształtów etc. etc. tego samsunga :) ...A może kolega SAV - buduje "pomnik na śmierć audiofili" ....

mój ustrój. jest audiofilski dywan :), brak kwiatków,

jednak mieszkanie idzie na sprzedaż więc na razie bez szaleństw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19620-100002160 1212099065_thumb.jpg

post-19620-100002161 1212099065_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

misiu, ładnie to wygląda... a tak szczerze to myślę że echo Ci nieźle grasuje po pokoju

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Schludnie...ja tez mam niestety pełno płaskich powierzchni...co gorsza nawet dywanu nie mam..bo nie można kupić takiego jak chcemy...a kupowanie tego co jest aktualnie w ofercie dywanowej już nie raz się zemściło.

PS. może wie ktoś gdzie można dostać gruby jednokolorowy ( bez durnych wzorków) dywan w kolorze jasno popielatym/jasno szarym...bo jak chodzimy po sklepach to wszędzie tylko beże, czarne albo białe z jednolitych..można się załamać :/

Nie wiem czy u Ciebie jest taki sklepik jak NOMI (market budowlany), tydzień temu tam oglądałem i metki że to audiofilski to nie było, ale na pewno się nada. Miał długi włos, atrakcyjną cenę i wymiary ok 1,5/2m. I nawet mojej żonie się podobał, a to już coś.

z tym echem nie jest najgorzej. Akurat sciana za głosnikami to jedyna,

która jest pusta. na pozostałych scianach okna z firankami, gdzies tam stoją kwiatki,

są obrazy, sofa i fotel. ściany w pookoju to wygłuszony gipsokarton.

w najblizszym czasie bardzo duże zmiany ( nowy wzmacniacz, nowe mieszkanie..)

Pozdraiwam

marcelinho24

Jest jeszcze jedno rozwiązanie , należy udać się chociażby do sklepu Komfort prowadzącego sprzedaż ogromnej ilości dywanów i wykładzin , wybrać wykładzinę która spełnia wymagania optyczne , wizualne oraz pasuje do wystroju pomieszczenia , podać wymiar który Was interesuje , dotną jak trzeba i co ważne obszyją dookoła i efekt końcowy będzie taki jak po zakupie gotowego dywanu .

Pozdrawiam - italus

no i niestety moje Dali 450 mają zarysowany w kilku miejscach fornir (głębokie rysy)

w najblizszym czasie chciałbym okleić je nowym fornirem.

czy zna ktoś firmę w 3city, która oklei kolumny nowym fornirem lub pomaluje

obecny fornir lakierem czarnym fortepianowym

Pozdraiwam

Gość ata77

(Konto usunięte)

Zapytaj w sklepie z fortepianami na grunwaldzkiej vis a vis galerii bałtyckiej. Tym musi sie zając firma która robi renowacje fortepianów. W necie znalazłem taka firme w kaliszu ale moze w tym sklepie beda cos wiedzieli odnosnie firmy w 3miescie.

italus >> właśnie sklepy Komfortu były głównymi miejscami moich pielgrzymek...niestety nic tam co by mi odpowiadało nie ma...jak by zatrzymali się w czasie..same tandetne albo staroświeckie obrzydliwe wzornictwo...a jak już coś nowoczesnego i jednolitego to beże beże i jeszcze raz beże we wszelakich kombinacjach i odcieniach...a ja chcę szary po prostu jasno szary...i nie ma nigdzie...ale pewnie jak kupię jakiś beżowy to za tydzień się pojawi wysyp nowoczesnych jasno popielatych dywanów...ja zawsze mam takie ślepe szczęście :)

• Pokaż nowe odpowiedzi