Skocz do zawartości
IGNORED

regenarcja tuszy- jakość

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam drukarkę HP f380 (tusze numer 21 i 22). Chciałem sobie kupić zestaw do regeneracji. Na razie zastanawiam się nad ta aukcją

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma ona bardzo mało neutrali/negatywów. no ale jak jest Wasze zdanie- jak z jakością wydruku?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/35963-regenarcja-tuszy-jako%C5%9B%C4%87/

Kupilem ostanio podobny, tyle ze do Canona. Przy napelnianiu polowa wylala sie na zewnatrz, ale mimo to wyszlo taniej niz nowy pojemnik z tuszem :)

Jesli przy napelnianiu nalozysz rekawiczki i bedziesz robil to na minimum 2 podlozonych gazetach to bedzie Ok ;)

Who's Afraid of Music?

Do HP sa bardzo dobre i tanie zamienniki na allegro (sam uzywam). Rzecz jasna, nadaja sie glownie do tekstu i prostej grafiki, nikt chyba nie mysli, ze nadaja sie do profesjonalnego druku zdjec. Ale raczej nie ma klopotu, nie wylewaja sie i nie zacinaja (oczywiscie mam na mysli zamienniki, a nie napelniacze ze strzykawka, bo to raczej badziew).

Z kolei np. do Lexmarka zamienniki sa drogie i kraza niepochlebne opinie.

sam używam czarny zamiennik (19 ml zamiast standardowych 5). jak na razie (3 dni) jakość taka sama jak w oryginale, ale chciałem jeszcze taniej :D:D (zamiennik nowy, nie re fabrykowany ok 45-60 zł)

Pierwsze primo - zestawu strzykawkowego używamy TYLKO NAD KIBLEM!!! Nad żadnymi gazetami nie radzę, niziutko nad kibelkiem i na trzeźwo, pełna kontrola i bezpieczeństwo. Jak coś pójdzie nie tak to Vanish, przetestowane:)

Drugie primo - tusze do napełniania nie ustępują jakością oryginałom, używałem wielu drukarek HP w przeszłości i jakość tuszy z zestawów do napełniania niczym nie odstawała od oryginałów, nawet znalazłem testy, które dobitnie dowodziły, że zamienniki nierzadko przewyższały jakością oryginał.

Trzecie primo - nie czekać aż tusz się całkowicie skończy a w miarę możliwości uzupełniać kartridż, jeśli po uzupełnieniu wydruk jest kiepski i smuży na biało należy umieścić kartridź (o ile jest z głowicą) w spodku z bardzo gorącą wodą (oczywiście nie cały).

Kiedyś w HP 640C czarny kartridż nabiłem ponad 40 razy! Jeden i ten sam! Kolorowy też wielokrotnie ale nie umiem powiedzieć ile.

ja mam taka sama drukarkę i kupuję najtańszą strzykawkę z tuszem(najtańszą strzykawkę z tuszem obojętnie jakiej firmy, żaden zestaw do napełniania), na pojemniku z tuszem HP odklejam nalepkę i jest dziurka , wprowadzam strzykawkę mały sik, zaklejam i po kłopocie

ja mam taka sama drukarkę i kupuję najtańszą strzykawkę z tuszem(najtańszą strzykawkę z tuszem obojętnie jakiej firmy, żaden zestaw do napełniania), na pojemniku z tuszem HP odklejam nalepkę i jest dziurka , wprowadzam strzykawkę mały sik, zaklejam i po kłopocie

Ja od kilku lat uzywam tuszu firmy SELLSYS (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i nigdy sie na niej nie zawiodlem. Pewnie da sie znalezc troche tansze, ale ten jest IMO pewny. Tak wiec polecam, na allegro tez sa wiec z zakupem nie powinno byc problemu.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam

Mnie zastanawia jedna sprawa. Dlaczego te zestawy dedykowane są do poszczególnych typów drukarek i ich wkładów. Mógłby mi ktoś to zjawisko wytłumaczyć., bo nie bardzo to rozumiem. Przecież igle obojętne jest gdzie ją wkładamy a i tusze chyba są takie same. W cenie te zestawy potrafią się dość dużo różnić.

Pozdrawiam

Andrzej

Ja mam "Canona I 560" i kupuję zawsze zamienniki na "Allegro".Ostatnio cały komplet (4szt) kupiłem za 14,90 + wysyłka.Nie zdarzyło się jeszcze, aby dysze się zapchały lub wystąpiły inne problemy z drukowaniem.Tak więc nie muszę się teraz przejmować kosztami drukowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.