Skocz do zawartości
IGNORED

Który TV do kina domowego ??????????????

Gość moloch

Rekomendowane odpowiedzi

Gość moloch

(Konto usunięte)

No właśnie który ????? Tylko nie mówcie że jakieś badziewia typu Sony czy Panasonic ? :) Jaka Waszym zdaniem marka króluje. Moim zdaniem to jestGrundig :)

A terAZ ODPOWIEDZCIE JAKIE TELEWIZORY MACIE W DOMU HAHA

https://www.audiostereo.pl/topic/3586-kt%C3%B3ry-tv-do-kina-domowego/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Zgadzam się z ostnim rozmówcą, ale cena tych tv jest zbyt wysoka jak na polskie realia. W tym roku przechodziłem etap zakupu telewizora i w tym wypadku akurat miałem możliwość przyglądnięcia się na żywo, dosłownie dzisiątkom modeli, spędzając godziny w salonach, a później kolejne czytając dane w internecie.

Mój wybór padł na Thomson DX-410S i jestem niesamowicie zadowolony z tego telewizora. Priorytetem była jak najnowocześniejsza elektronika i jak najlepszy kineskop i moim zdaniem w tym telewizorze to udało się osiągnąć z nawiązką. TV używam najczęściej do gier a tutaj wychodzi każdy niedostatek elektroniki telewizora 100Hz. Testując telewizory różnych marek w tym zakresie, praktycznie tylko ten model spełnił moje oczekiwania związane głównie z koniecznością braku opóźnień i efektu rozmazywania cechującego wszystkie tańsze modele 100Hz praktycznie każdego producenta. Jako marki ze średniej półki nie można polecić konkretnych firm, każdy producent ma w ofercie przynajmniej jeden tv o wyróżniających się cechach, ale również i kilka technolicznie beznadziejnych sprzętów.

Witam i pozdrawiam po raz 1. wszystkich kinomanów w tym dziale.

Jestem osobą z działu stereo i wdepnąłęm tu z ciekawości ; ))

* * *

Zainteresowłbym się na dziś Samsungiem 32" za ok.2900zł.

Przepiękny obraz - pokażcie mi lepszy. Stylistyka a'la Loewe - srebrna obudowa, ciemny guzik po środku, na dole maskownicy i to wszystko.

Dla mnie klasa.

(Pilota nie widziałem.)

Obraz można porównać z innymi. Ja już to zrobiłem i swoje wiem. Dostępny np. w sieci NEONET.

Sony - uważam z uwagi na gruboziarnisty obraz, przejaskrawione często kolory, dźwięk na odwal (taniutko) i podwójne plamy czerwieni z lewej strony obrazu na wielu kineskopach nie jesyt wart zainteresowania - uważam. Słono płaci się za markę.

Sam mam Thomsona, black divę 29" niestety nie 100Hz. Ma chyba już z 7 lat.

Sypneły mi się dwa razy jakieś tranzystory, raz kondensatorek za parędziesiat groszy - ale naprawa wyniosła w sumie coś koło 140zł w serwisie, no i padł mi niestety procesor- ponad 500zł naprawa. I to jest słaby punkt mojego Thomsona. To stanowczo za duża awaryjność w tych czasach.

Poza tym, mimo, że kupowałem go dość dawno temu - nadal jestem z obrazu i dźwięku zadowolony, bo dość trudno nawet dziś znaleźć lepszy obraz i dźwięk za porównywalne pieniądze. Pewnie, że można tyle, że to nie tem pułap cenowy ; ))

Kolory są naturalne, (nie przejaskrawione), ustawiłęm pastelowe i przy takim ustawieniu wszystkie parametry obrazu sąbliskie środka, co sie chwali. U innych producentów - np. Panasonic - różnie to bywa. Nie dokucza ziarnistość obrazu (widzenie pojedyńczych pixeli), a obraz - mimo że nie 100Hz jest do zaakceptowania migoczący (mój wzrok jest wyjątkowo na to czuły). Porównywałem go z dwuletnim Philipsem u teściów, no ale tam obraz groboziarnisty i niestety mocno migocze (daje po oczach).

To tyle osobistych spostrzeżeń.

Pozdrawiam.

Mam taką Nokię 25" 55 Hz i mam ja juz z 10 lat - Scierwo sie nie psuje a i obraz ma przyzwoity jak na rybie oko. Zuzyl sie pilot (starly sie oznaczenia) ale dziala. Szkoda go sie pozbywac ale z 4 metrow kiepsko widza liste dialogowa

Byłem w tym roku w Berlinie po kamerę cyfrową. Sprzedawca przełączył mi obraz na telewizory, wszystkie, chyba ze 100.Ustawiłem na nienajlepszy punkt, słabo oświetlony i dałem powiększenie .Chodziłem, oglądałem bardzo uważnie, i stwierdziłem,że między telewizorami tej samej klasy różnic praktycznie nie ma, technika poszła tak do przodu, kineskopy takie same parametry, wygląd bardzo podobny.Może tylko Thomson był bardzo gładki, bez pikseli i chyba największa czerń, ale to są róznice minimalne, niezauważalne na ruchomym obrazie. Tylko Loeve był inny, obraz trochę lepszy, cena x3, a mnie się nie podobał, bo dla mnie obraz był zbyt komputerowy, nierzeczywisty. Widać ,że tam pracuje kilka komputerów. Mnie nie podchodził. Najwyższa klasa telewizorów, typu pixel+ philipsa i ine wynalazki Sony,Panasonic , obraz trochę lepszy od tanich 100hz, ale też na nieruchomym obrazie. Na filmie różnica niewielka, wg mnie niewarta zapłacenia. Tak więc na pytanie jaki telewizor do kina podpowiadam- DUŻY.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.