Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny - magnat czy heco?

marmurkowy

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zastanawiam sie miedzy dwoma rodzajami kolumn do ciezkiej gitarowej muzyki - magnat monitor 1000 i heco victa 700... pokoj 20m. jakie plusy i minusy? i co wybrac? czy victa nadaje sie w ogole do ciezkiej muzyki?

https://www.audiostereo.pl/topic/35730-jakie-kolumny-magnat-czy-heco/

niestety nie kazdy ma taka mozliwosc.. heco znam tylko z opinii w internecie, wiec chcialem wiedziec czy nadaja sie do ciezszej muzyki i czy w srednim pomieszczeniu (20m) beda sie sprawdzac;)

witaj

do ciężkiej muzy spróbuj jbl seria northridge, lub jeśli masz więcej kasy to jbl studio, te kolumny są polecane do takiego grania, w northridge bas jest obszerny ale twardy dobrze go trochę zmiekczyć ciepłą elektroniką, studio z kolei gra bardziej pastelowo, tylko że to już ok 3 tys za nowe, northridge znajdziesz już za 1400, ja posiadam e 90, dwa 20 cm basowce powinny cię zadowolić, grają estradowo ale detali też im nie brakuje

pozdr

no KEF iQ9 sa juz absolutnie poza zasiegiem... mysle bnad magnatami 880 i 100, a heco victa 700 (z czego te ostatnie nie wiem jak sie w ogole sprawuja, a monitor 1000 nie wiem czy do tak malego pomieszczenia beda odpowiednie...

• 1 miesiąc później...

Witam ja posiadam Magnaty Monitor 1000 podpięte do wzmaka JVC RX-305L i muszę przyznać że grają dość ciekawie zakupiłem je na aukcji na ebay w angli za 100f !!! taniocha stan idealny. Co do brzmienia dobry głęboki bass jak na kolumny wolnostojące,co do głośnika sredniotonowego to lipa wydaje mi się że jest to ten sam głośnik basowy z odciętym pasmem basu,wysokie miły soczysty lecz lekko wybrakowany dzwięk ale czego można się spodziewać po kolumnie za około 800zł. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.