Skocz do zawartości
IGNORED

I tak wszyscy skończycie ....

zwykłybanan

Rekomendowane odpowiedzi

..... na lampach!!!!

Przegladam forum.

Spokojnie czytam Wasze wpisy.

I co?

Powoli , ale systematycznie rosnie grono posiadaczy sprzetu opartego o lampy.

Mysle , ze kazdy kto "połknie audiofilski haczyk" w końcu bedzie miał w swoim systemie lampy.

Zobaczycie.

To nie jest przepowiednia Nostradamusa, to fakty ktore juz sie spełniają.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/35729-i-tak-wszyscy-sko%C5%84czycie/

kurczę, a ja mam tutaj zapisane że wygrał tranzystor...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W takim razie napisz jak Ci graja te "pasty" z PS-ami. Napisz dużo i ciekawie. Jesli możesz oczywiscie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

zwykłybanan, 28 Sie 2007, 22:33

>I tak wszyscy skończycie .... ..... na lampach!!!!

(...)

>Ci którzy watpiący ...i na Was przyjdzie czas.

>Wasze dni policzone

Brzmi to groźnie. Kto nas zamierza na tych latarniach powywieszać??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może od razu zacząć od lampy, skoro i tak sie do niej dojdzie? Trzeba się uczyć na doświadczeniach starszych kolegów! Ale jak zapytałem o to w swoim wątku, to zapadła niezręczna cisza... :)

xniwax, 28 Sie 2007, 23:31

>W takim razie napisz jak Ci graja te "pasty" z PS-ami. Napisz dużo i ciekawie. Jesli możesz

>oczywiscie.

W moim pokoju -18 metrów- niestety do uzytku wspolnego i niestety nie do konca zaadaptowanego akustycznie (echo i poglos) uzyskuje całkiem satysfakcjonujace brzmienie.

Przy bardzo wysokich poziomach glosnosci (u mnie na ok. godz.12) troche sie robi chaos, ale przy "normalnym" słuchaniu jest ok.

Dzwiek nasycony, kapitalna srednica, sugestywne wrazenie obecnosci muzykow w pokoju,kontrolowany i zroznicowany bas (duzo lepszy niz mialem wczesniej z LFD Mistral).

Czasem ubolewam nad tym,że rozkłada słabe realizacje nagrań i moje ulubione lata 70-te ( nie wszystkie) brzmia na tym zestawie archaicznie.

Teraz tylko lepsze lampy (NOSy) i poprawienie akustyki i bedzie git.

Pozdrawiam

Włąsnie te lata 70-te - w czym dokładniej tkwi problem? Nasycenie średnicy, czy uszczuplenie wyższego basu? Może przełom srodka i góry troche mocniejszy?

Ciekawi mnie to bo mam Zollery Imagination i myślę o lampie lub pre lampa i tranzystor na końcu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

bawiłem się z lampą do grado i lepiej brzmi tranzystor. mniej podbarwia, ma precyzyjny bas, góra detaliczna... a słucha się bardzo przyjemnie.

nie znalazłem też lampy w rozsądnej cenie do napędzenia moich monitorków które uwielbiają zjeść - efektywność 85 dB...

lampa i tranzystor szczegolnie pod winylem - wychodza dwie rozne bajki a do cd i tak obojetnie co byle glosniki nie pokazywaly lomotu i cwierkania a wiecj 99% kolumn odpada :) ale do tego nie dorasta sie tak szybko jak do byle lampki

zildjian, 29 Sie 2007, 11:21

>IGNAC, 29 Sie 2007, 10:00

>>JA BYM DODAŁ: NIE MA HU.. DLA MARIOLI !!!

>

>hulajnogi ?

NIE KONIECZNIE :) ALE MOZE BYĆ :)

BEZ URAZY DLA MARIOLEK, WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!! SZCZEGÓLNYCH TYCH KTÓRE LUBIĄ SEKS :)

Pamiętam płytę na winylu "Prywatka u Marioli" z czasów PRL'u. Na obrazku był jakiś PRL'owski receiver - musi lampowy, z gramofonem.

ps A osobiście znałem dwie Mariole. Rzeczywiście, baaardzo temperamentne.

Witam !

zwykłybanan - to co piszesz potwierdza me spostrzeżenia sprzed ok. 5 lat, gdy nabyłem wzm. lampowy. Od tego czasu nie mam ochoty na tranzystor, a słuchalem różnych ( no chyba , że te od Kustagona-Amparo, z jego pre. lampowym). Zestawienie z gramofonem w/g mnie - wyłącznie lampa!! Pozdrawiam wszystkich już przekonanych i tych jeszcze nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.