Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać do JBL E100

accjacek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam JBL jak w temacie aktualnie pracują z Kenwodem KRV5060 ale jest on poniżej możliwości tych kolumienek.

Wacham się pomiędzy:

1.) Harman Kardon AVR645

2.) Denon AVR-3806

3.) Pioneer VSX-AX4i

4.) Yamaha RX-V2700

Dla mie interesujące są ich możliwości w stereo a kino domowe to dodatek na zimę i rodzinki.

Czekam na jakieś sugestie co wybrać, tylko nie odsyłajcie mnie do testów w magazynie Audio.

Pozdrawiam

Jacek

https://www.audiostereo.pl/topic/35613-co-wybra%C4%87-do-jbl-e100/

Podałeś modele w szczególności do kina domowego a to nie ta zakładka a jeżeli interesuje cię stereo to poczciwa

stara Yamaha AX 900 napędziłaby Tobie konkretnie te głośniki zapewne dużo lepiej niż podane amplitunery lecz zapewne nie o to Tobie chodzi

Gośniki są nowe tzn mają ok 2 miesięcy, niestety wzmacniacz jest słabiutki i niepotrafi napędzić tych kolumienek, dodatkowo jak na złość zepsuł mi się magnetofon który miał być źródłem dzwięku więc w oparciu o Sony CD-365 i onkyo ta-2570 w trybie stereo amplitunera dzwięk jaki wydobywa się jak dla mnie jest miękki i łagodny na ten moment brak mu szarpnięcia ale to moje odczucia na tym co mam.

A że do tej pory dysponowałem jedynie jakimiś cienkimi Magnatami więc te są super, niech oceniają ci co już mieli troche różnych kolumienek oni doradzą najlepiej.

Pozdrawiam

Jacek

No to fajnie bo ja je chciałem wstawic do 22m2. Tylko gdyby tak popatrzec na system paradigm signature z innego tematu na tym forum to te jbl e100 w moich 22m wyglądałyby i grały chyba jak jakieś malutkie zabaweczki. Jbl-e kosztują niewiele a za ten system paradigma to klient zapłacił w dodatku chyba majątek a nie wiem czy w 5% wykorzysta jego możliwości.

Mam pokoik ok 25 m2 więc nie mieszcze się w tolerancji a co do ich siły to zaznaczałem że brak mi mocy jak dam głośniej to niestety chałasują i jest to wina wzmaka, jak coś dobiorę to będe mógł coś powiedzieć.

Pozdrawiam

Jacek

A z powodu wielkości pomieszczenia nie masz jakichś dudnień albo temu podobnych rezonansów? Gorzej gdy się okaże, że to hałasowanie jak to nazwałeś to ich cecha i nie ustąpi niezależnie od klasy wzmaka bo to słaba klasa głośników.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

tak panie Pydys, jak ktoś sobie zechce to i może wsadzić w 16m2 4xE100, kto mu zabroni??

Ale jak to zagra?? E80 spokojnie dają radę łoić do 30m2. E90 nie odważyłbym się wsadzać poniżej 26m2.

Swoją drogą po co ci E100?? Jak myślisz pan, że one zagrają głosniej niż E90 czy E80 to jest pan w błędzie.

Jeżeli chodzi o głośność to każde jedne mogą przyprawić o poważny ból uszu. E100 się zaduszą w takim metrażu,

będzie masahuku i nic poza tym :/

Ok pytanie było na początku, aby zaczęły dudnić trzeba jak to określono bujnąć te lodówy i to jest pytanko, co do m2 to jest plan rozwoju tej sytuacji co prawda 90m2 jest nieosiągalne ale min będzie osiągnięte ze sporym zapasem

Pozdrawiam

JAcek

No i ciągle dostaje po głowie, jak wzmak zasłaby to chałasują, jak mocarny to dudnią bo m2 za mało zaczynam sądzić że niepotrzebnie zadałem pytanko, a licze tylko na opinie w który sprzęt Byście przycelowali

Pozdrawiam

Jacek

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Panie: są różne powody dudnienia. Na pewno za słaby wzmak i za mały pokój. Jak będzie 1 i 2 to dudnienie murowane! Ila Pan ma hajsiwa na ten wzmak co to go mamy polecać? Polecę np NADa C372 ico, bedzie że za drogo itp :?

"Panie: są różne powody dudnienia". Nie wiem skąd ta niechęć do mojej osoby.

Co do zakresu cenowego to do 5000 zł, NAD to ciekawa propozycja tylko że jest to 100% wzmacniacz stereo a ja potrzebuje tego dodatku o którym wspominałem w pierwszym poście.

Tak czy siak

Pozdrawiam

Jacek

5 k to lepiej wydac na płyty, a do tych kolumn spokojnie wystarczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam, o amplitunerze od razu zapomnij chyba że możesz na niego przeznaczyć 5 tyś, za tyle to może pociągnie te kolosy, tańsze amplitunery na pewno sobie nie poradzą, tylko wmacniacz, nad 372, vincent-hybryda za 3 z groszami, szukaj wzmaka o ocieplonym brzmieniu i miękkim basie, bo jbl są trochę twarde więc trzeba je ocieplić, u mnie e 90 grają z nad 352 i jest ok, wcześniej miałem amplituner za ponad 2 tyś i była to katastrofa brzmieniowa

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.