Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do filmów i gier do 200 zł

TorgarN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po przeczytaniu kilogramów tematów odwiodłem od siebie chęć zakupu "pro-gejmerskich" headphone'ów reklamowanych nazwiskiem Christensena, czy też innego guru światka CS jako optymalnych dla gamingu.

Z uwzględnieniem iż posiadam SB Live, a póki co mam inne wydatki i lepszej dźwiękówki nie kupię. Czy na czymś takim , na słuchawkach za 200 PLN będzie można optymalnie (albo przynajmniej znacząco) wykorzystać ich potencjał?

Póki co, mam na oku kilka modeli, znacznie różniących się cenowo, Sennheiser HD201, HD202, HD212 Pro, Beyerdynamic DT 231 Pro, Philips HP8900... i w tym momencie najbliżej jestem tych ostatnich.

PS. 200 PLN to max, więc proszę nie radzić w sprawie złotych (ale droższych) alternatyw bo budżetu nie przekroczę.

Pozdrawiam, z góry dziękuję za pomoc.

witaj,

sprawdz technics seria rpf, modele 300 / 350 z tego co pamietam.

nie orientuje sie zupelnie w cenach na dzis, ale mam wrazenie ze moglbys zmiescic sie w budzecie, a to calkiem przyzwoite sluchawki, ladnie wykonane, i dzwiek dobry. do sb live jak znalazl.

Moim zdaniem najlepsze do takich zastosowan i takiego zrodla beda kossy UR40. Tylko ze do nich musisz kupic jakis pzrzedluzacz.

Jakbys mial lesze zrodlo to wtedy lepiej wziac Philipsy hp8900 - ale te niestety z kart Soundblaster graja slabo.

Wykreśl z tej listy Senny HD201 i HD202. To tragiczne słuchawki, nie wiem dlaczego w niektórych miejscach tak zachwalane. Słuchałem ich - naprawdę nie warto. Do listy dopisz Koss Porta Pro i AKG K26P (zdecydowanie lepsze słuchawy niż te Senny). A Philips? Nie chodziło Ci o HP890 - o nich czytałem, że to jeden z nie wielu modeli (razem z HP1000), którymi Philips się może pochwalić, ale ich nie słyszałem. Najlepiej zajrzyj na head-fi.org i headwize.com - to największe fora poświęcone słuchawkom. Tam odpowiedzi na swoje pytanie na pewno znajdziesz (być może nawet w FAQu).

Pozdrawiam

semczukuba ma rację, HD202 są tragiczne!

Posłuchaj Koss Porta Pro, ale najlepiej rozgrzanych po ponad 100 godzinach grania. Zadziwisz się jakością. I to za 120 zł z wieczystą gwarancją.

Zamiast Koss Porta Pro lepiej Sennheisery PX100, mają 32 omy, a nie 60, bardziej uniwersalne brzmienie i da się po ludzku ustawić długość kabłąka. Poza tym fajne etui dają. Swoją drogą w tych pieniądzach nie wiem co poza Koss UR40 lub AKG K518DJ można polecić? Może rzeczywiście te SHP Philipsa? KPP i PX100 to przenośne słuchawki, o dużym potencjale, ale do kina domowego (oglądania filmów) to chyba nie za bardzo. Ostatecznie mój typ to AKG K518DJ, bo są zamknięte, albo Philipsy z otwartych.

@semczukuba,

Mylisz sie, to wlasnie hp890 sa "tymi złymi" - sa to moim zdaniem fatalne sluchawki, okrutnie przebasowione i wogole nie posiadajace srodka.

Modele hp895 oraz ich kontytunacja czyli hp8900 to juz zupelnie inna bajka, sa to naprawde fajne sluchaweczki w klasie "budzetowej"... tylko z byle czego jak juz wspomnialem dobrze nie zagraja. One po prostu lubia troszke pradu, podlaczone do pierwszego lepszego Cd-ka czy karty muzycznej bede grac slabo i z brakami w pasmie.

Co do hd201 i hd202 to sie zgadzam, nie widze w tych sluchawkach nic godnego uwagi

A ja słuchałem niektórych sennheisera, ale wybór padl na kosztujące około 140zł, Creative Hq 1700.

Nie jest to firma typowo audiofilska na pewno, jednak niektóre jej produkty sa bardzo wporządku.

Te słuchawki charakteryzują się wdg mnie czystym szczegółowym dźwiękiem, i mocnym basem, przy czym nie jest to "zabasowany" dźwięk, radzę posluchać.

Ja do takich celow uzywam Sony MDR-V300 i jestem bardzo zadowolony.

Kosztuje ok. 170 pln.

Sa wygodne, bezproblemowo mozna umiejscowic dzwiek w przestrzeni, dzwiek gier i filmow mi sie podoba (dobry bas).

Koss porta pro - bedziesz miec uniwersalne sluchawki do kompa i sprzetu przenosnego. Dobre do muzyki. Latwe do napedzenia, choc dzialaja tez dobrze ze wzmacniaczami sluchawkowymi. Bedziesz mial droge upgradu latwa i otwarta. Sa tanie i dobre. Wlasnie rozgrzewam drugą swoja pare...

TorgarN, 25 Sie 2007, 08:14

>Czyli w perspektywie użytkowania Sound Blastera - UR40 spiszą się lepiej aniżeli HP8900? Cenowo są

>dosyć podobne.

Mysle ze tak.

parmenides, 25 Sie 2007, 13:46

>Koss porta pro - bedziesz miec uniwersalne sluchawki do kompa i sprzetu przenosnego. Dobre do

>muzyki. Latwe do napedzenia, choc dzialaja tez dobrze ze wzmacniaczami sluchawkowymi. Bedziesz mial

>droge upgradu latwa i otwarta. Sa tanie i dobre. Wlasnie rozgrzewam drugą swoja pare...

Moim zdaniem to kiepskie sluchawki, do tego niezbyt wygodne i starsznie brzydkie [!]. Jesli juz jakies sluchawki do sprzetu przenosnego to zdecydowanie Sennheiser PX100/PMX100.

Ale autor tematu nie wspomnial nic o tym ze bedzie uzywal sluchawek ze sprzetem przenosnym, a w takiej sytuacji nie widze zadnego sensu dla zakupu sluchawek tego typu. Sluchawki "pelnowymiarowe" beda o niebo wygodniejsze i zagraja lepiej - wiem ze to ogolnik, ale generalnie tak jest - chociazby przez wieksze przetowrniki.

Jakie lepsze sluchawki proponujesz za 130 zlotych, zamiast kossow?

To nie sa kiepskie sluchawki.

Nie sa strasznie brzydkie, sa oryginalne, "dizajnerskie"

Sa baaaaardzo wygodne, codziennie slucham na nich w pracy przez kilka godzin. ZERO uciazliwosci

Pozdrawiam

~II~, 25 Sie 2007, 23:18

>Jakie lepsze sluchawki proponujesz za 130 zlotych, zamiast kossow?

Za 130 to chyba nic, ale za 160 masz UR40, za 180 masz px100 jesli zalezy ci na typowo przenosnych sluchawkach.

>To nie sa kiepskie sluchawki.

Jak na sluchawki do "empetrzy" sa niezle. Ale w kategoriach "ogolnych" jednak sa kiepskie. Maja strasznie podbite czestotliwosci z przedzialu 150-400 hz. Z zejsciem basu niestety jest bardzo slabiutko i strasznie sie on rozlewa - nie lubie przesadnie "punktowego" basu, ale to co serwuja te kossy to juz przesada, tymbardziej ze rozgrywa sie to na tych "nie najnizszych" czesciach pasma. Strasznie koloryzuja - niektorym sie to podoba, innym nie....

>Nie sa strasznie brzydkie, sa oryginalne, "dizajnerskie"

Kwestia gustu, celowowo wspomnialem o wygladzie, bo o ile w przypadku sluchawek domowych nie ma on zadnego znaczenia, tak tutaj ma spore. Ja bym sie jednak glupio czyl w takich sluchawkach na ulicy.

>Sa baaaaardzo wygodne, codziennie slucham na nich w pracy przez kilka godzin. ZERO uciazliwosci

Zapewniam Cie ze niemal kazde sluchawki "wokołouszne" w kwestii komfortu noszenia wyprzedzaja o lata swietlne sluchawki "nauszne" - opierajace sie na malzowinie usznej. Porta pro sa wogole jakies dziwne, gdyz naciskaja nie tylko na same uszy ale i na glowe ponad uszami. Choc byc moze gdybym uzywal tych sluchawek na codzien to bym zwyczajnie do tego przywykl.

Nimniej jednak nie wyobrazam sobie nocki spedzonej na grze w Counter Strike'a w takich sluchawkach :)

Poza tym to robimi offtopic, gdyz autor poszukuje sluchawek do komputera a nie do odtwarzacza przenosnego. Proponuje to zakonczyc i skupic sie na glownym watku :)

Pozdrawiam

Tak więc najprawdopodobniej wybiorę UR40, choć HP8900 kuszą wymienianym przewodem oraz niebanalnym wyglądem i solidnością wykonania... zastanawiam sie czy na tym lichym Soundblasterze UR40 zagraja lepiej, czy jedynie na ich korzysc przemówi to ze Philips nie wykorzysta w pelni swojego potencjalu grajac podobnie - uwzgledniajac prawie taką samą cene jaka musimy wyłozyc za kazdy z ww. modeli.

Jeśli tylko budżet pozwoli to wypróbuj Grado.

Ja mam SR-60 i są niemal doskonałe - mogę w nich przyzwoicie słuchać muzy z zarówno irivera, PC jak i bezpośrednio z cedeka denona dcd-1460 gdzie już pokazują niezłą klasę. Są lekkie, nie izolują całkowicie od otoczenia ale dzięki temu długi odsłuch nie meczy i można w nich godzinami słuchać zarówno niezłej muzyki jak i jazgotu gierek.

iGgrado mają mniej ambicji od serii SR ale do PCta są idealne i cena bardzo ludzka.

Polecam GRADO bo to zupełnie inna klasa sprzętu niż to co proponujesz a takie słuchawki to zakup na lata, szkoda kasy kompromisy i szkoda również uszu.

Odnośnie "ambicji" iGrado to powiem tylko że mają te same przetworniki co SR-60, więc ta "ambicja" to raczej kwestia ceny i wyglądu niż jakości samego dźwięku - porównanie SR-60 i iGrado jest więc jak najbardziej na miejscu.

>Polecam GRADO bo to zupełnie inna klasa sprzętu niż to co proponujesz a takie słuchawki to zakup na

>lata, szkoda kasy kompromisy i szkoda również uszu.

sory ale philipy 8900 polkną twoje grado z latwoscia

sr60 sa spoko ale tylko tyle, zadne ze sluchawek w tym watku nie sa za specjalne ale osobisce uwazam ze 8900 sa najlepszym wyborem, nastepnym jest pioneer se-a1000 - kosztuja jak poszukasz 260-280zl a po 200h wygrzaniu dokopia wszystkiemu co bylo tu poruszane- maja taka scene ze nawet te njawieksze np akg701 sie zawstydzaja, z dobrym cieplym wzmakiem (przyszosc) odkryl bys je na nowo, narazie widze ze tylko 200zl i wiecej nie chcesz wiec philipy

sr 60 graja dzwiekiem ladnym ale kiedys sprubujesz np 225 albo 325 zrozumiesz czym jest grado- koniec z koncem nie moja szkola dzwieku

co do pionkow to z latwoscia je napedzisz wszystkim-kompem,mp3, a z dobrym wzmakiem zaszaleja

• 3 tygodnie później...

@Intuos, nie wiedzialem ze az tak wysoko stawiasz te philipsy :)

@TorgarN, poczytaj to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tamten gosc uzywal tych sluchawek z taka sama karta muzyczna jak twoja i nie bardzo mu sie podobalo to polaczenie.

Zreszta troche sie to pokrywa z moimi doswiadczeniami, kiedys uzywalem modelu hp895 [ktory jest poprzednikiem hp8900, podejzewam ze graja identycznie lub prawie identycznee] z soundblasterem audigy2. Dzwiek byl dla mnie za ostry i brakowalo troche "kopa basowego" na tej karcie. Na M-audio revolution 5.1 juz takiego problemu nie ma.

Nimniej jednak sluchawki polecam, ale byc moze bedziesz musial wymienic im zrodlo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

intuos, 18 Wrz 2007, 21:59

>hp 895 a 8900 to niestety a raczej stety rozne bardzo sluchawki:)

Na podstawie [fakt fatalnego] odsluchu hp8900 w media-mark moge powiedziec ze jednak sa bardzo podobne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.