Skocz do zawartości
IGNORED

DVD do Radmora 5102 TE, który koduje...

jastrzab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jest to moj pierwszy wpis na forum, wiec witam wszystkich.

Nie znalazlem odpowiedzi na moj problem w wyszukiwarce wiec zdecydowalem sie zapytać:

Chodzi mi o to by dobrze dobrać odtwarzacz DVD do Radmora 5102 - tak by w wyjściu stereo kodował całe 5.1 - (tak mi poradzil Dreamer1)

Nie mam pojęcia czy taka opcja to jest do ustawiania w odtwarzaczu, czy może hardware'owo powinno być zrobione. Jeśli znacie jakies konkretne marki, modele a moze linki na allegro, etc to byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

Jastrząb

jastrzab, 14 Sie 2007, 20:57

Większość DVD potrafi zamienić sygnał Dolby Digital 5.1 na stereo. Problem może być jedynie z dzwiękiem DTS.

Poszukaj coś z Samsunga HD 745 lub 950. Gra na całkiem dobrym poziomie z CD i SACD. Z DVD też jest OK (bez DTS).

Niestety nie jestem na tyle wykształcony w tym względzie, by móc Ci słuszyć radą w tym zakresie... (czego bardzo żałuję)

...zwłaszcza, że nie mam porównania z niczym, a na razie słabość tego co mam widzę w małym pokoju o koszmarnym umeblowaniu (przeżyłem spore rozczarowanie po zakupie Tonsili i Yamahy, spodziewałem się czegoś lepszego, ale myślę, że na razie "wąskim gardłem" jest pokój, nie sprzęt).

Wcześniej grało to w połączeniu cyfrowym z Onkyo TX-DS 575 na zestawach podłogowych Diora Yellow Line (trójdrożne, praktycznie nieobecne w sieci), i dla mnie brzmienie było bardzo zadowalające, a słuchanie muzyki na tym sprzęcie (stojącym u rodziców) zawsze było świętem i wielką przyjemnością (może nie wymagam dużo, bo niczego lepszego po prostu nie słyszałem).

Teraz gra to u mnie połączone analogowo z Yamahą i Tonsilami - brzmienie jest nieco zbyt jasne dla mnie, bas raczej mało obecny, co daje często męczący efekt, zwłaszcza ze słabszymi jakościowo nagraniami. No i zrecenzowałem wszystko włącznie z pokojem, tylko nie odtwarzacz ;-) Po prostu nie przywiązuję na razie do niego tak wielkiej wagi, póki nie pozbędę się innych problemów. Uważam, że odtwarzacz jest solidny, istnieje nieoficjalny firmware odblokowujący funkcje droższego odpowiednika (poza odtwarzaniem DVD-A, bo tego samym softem nie zmienisz ;)), obraz jest wyśmienity, ale o brzmienie w kategoriach audiofilskich trzeba niestety zapytać kogo innego :-) Mnie zadowala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.