Skocz do zawartości
IGNORED

Zabezpieczenie okien - Kraty, Rolety...

slayer

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapominajmy że, klientem najnowszych zabezpieczeń jest złodziej - chodzi mi o te nowinki, natomiast na prostym zabezpieczeniem mogą się wyłożyć.

Kiedyś poznałem pewną panią kupiła mieszkanie było ono golutkie w środku tylko stolik, taboret, czajnik bezprzewodowy i pare innych pierdół. Przeprowadzke zaczeła od wymiany drzwi, które wymieniła na antywłamaniowe, nie byle jakie...to był znak...po paru dniach wkładka zamka została "WBITA" jakimś wysokociśnieniowym "czymś" poprostu ciśnienie jest tak silne że wkładka pęka w najcieńszym miejscu czyli na środku i połówka poprostu wpada do mieszkania i po temacie - to są jej słowa usłyszane od policji :). Widziałem te dżwi i widzałem tę połówkę wkładki zamka więc ściemy nie ma !. Chłopaki ostro się zdziwili bo w środku sam parkiet :D.

częste jest łamanie bębnow zamków po wczesniejszym zamrozeniu,jesli ktos pamięta blokady zakładane na dzwiegnie biegow to tak sie je zdejmowało czyli wpierw azot potem młotek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Też mam obecnie taki dylemat. Póki co po analizie zdecydowałem się nie na szyby antywłamaniowe (bardzo drogie, mało skuteczne), lecz na okucia antywyważeniowe - większość włamów przez okna odbywa się poprzez wyważenie skrzydła, a nie rozbicie szyby.

Do tego zdecydowałem się na alarm z firmą ochroniarską oraz powiadomienie GSM.

Początkowo zamierzałem się odseparować od sąsiednich domostw wysokim parkanem, ale szybko uświadomiono mi, że stworzyłbym tym samym świetne warunki pracy dla złodzieja. Poprzestałem zatem na niskim ażurowym ogrodzeniu, dzięki któremu sąsiedzi wszystko cały czas widzą. Cóż, coś za coś, taki świat.

zwolennik łagodności

szyba C4 i dobre klamki, okucie antywłamaniowe tez niczego sobie, ale fakt jest jeden jak ktoś zobaczy kraty lub rolety (które naprawdę nie zabezpieczą mieszkania) wtedy będzie bardziej ambitny i ciekawy co masz w środku

ps. pracuje w oknach i upadło mi ostatnio C4, mila niespodzianka gdy nic sie nie potłukło, specjalnie też wybijałem szyby i C4 sprawdza sie, trzeba mocno napie....... żeby sie rozbiło a i tak masz tylko pajęczynę w skrzydle...

Benjamin Braddock>>>

możesz podać linka do tych szyb, bo jak w pisuję w wyszukiwarkę to mi cytryna C4 wyskakuje i szyby do niej :-))

ile takie szyby kosztują?

pzdr

123... test

mozesz poszukac w firmie DRUTEX i DOBROPLAST ale raczej DRUTEX powinno by w necie albo coś z Almixu tylko że bedzie to aluminium. nawet jesli masz nowe okna to mozesz teraz kupic same "pakiety szybowe" wypełnione argonem...

Folie antywłamaniowe są super. Nie wybili okna żeby dostać się do biura w którym pracuje - nie udało się. Udało się za to za pomocą łomu otworzyć skrzydło po uprzednim rozpieprzeniu zamka. Z policjantem z grupy dochodzeniowej ucięliśmy sobie pogawędkę - folia to żadne zabezpieczenie, nawet klamki z zamkiem nie są w stanie pomóc. W związku z tym pojawiły się wspomniane w tym wątku "gustowne" kraty nożycowe w oknach.

przed chwilą widziałem w telewizji:

"...bandyci boją się policji"

nio to czego się chłopie boisz?

A po chwili pan dodał "prawo i sprawiedliwość, dbamy o Polskę, dbamy o Polaków"

W tej sytuacji zaoszczędzone na niezamontowanym zabezpieczeniu pieniążki przekaż na kampanię wyborczą i wpisdu.

A gdyby coś zostało to posłuchaj Beńka, dodaj dobre ubezpieczenie, zamontuj alarm z 3 sygnalizatorami wewnętrznymi, bez zewnętrznego sygnalizatora, dobrze umieszczonymi czujkami dualnymi wewnętrznymi, czujkami inercyjnymi na ramach okiennych i nie naklejaj nalepki "obiekt monitorowany".

Czujki zewnętrzne nie mają sensu - uprzedzisz łosi, będą sobie robić jaja i wyzwalać alarm. Ponadto zewnętrzne nie są niezawodne

Jeśli Twój lokal wytypuje amator i wpadnie do domku,to zesra się w gacie po usłyszeniu przyjemnego dźwięku kilku wyjców.

• 5 lat później...

Odkopuję stary temat, bo niestety przerabiam te zagadnienia obecnie. Może ktoś ma jakieś doświadczenia...?

A gdyby coś zostało to posłuchaj Beńka, dodaj dobre ubezpieczenie, zamontuj alarm z 3 sygnalizatorami wewnętrznymi, bez zewnętrznego sygnalizatora, dobrze umieszczonymi czujkami dualnymi wewnętrznymi, czujkami inercyjnymi na ramach okiennych i nie naklejaj nalepki "obiekt monitorowany".

Czujki zewnętrzne nie mają sensu - uprzedzisz łosi, będą sobie robić jaja i wyzwalać alarm. Ponadto zewnętrzne nie są niezawodne

Jeśli Twój lokal wytypuje amator i wpadnie do domku,to zesra się w gacie po usłyszeniu przyjemnego dźwięku kilku wyjców

Nie rozumiem dlaczego niby zewnętrznego sygnalizatora ktoś nie poleca..? Chodzi o narobienie zadymy + pokazanie, że masz zabezpieczenia, co ma właśnie amatorów odstraszyć. Co z tego że taki amator zesra się na wycie syreny, skoro wejdzie już do domu, uszkodzi ościeżnicę/ramę drzwi lub okna, narobi szkód i do tego zostawi traumę wśród domowników, że ktoś naruszył ich mir domowy.

Na zawodowców i tak nie ma bata - zawsze wejdą w taki, czy inny sposób.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.