Skocz do zawartości
IGNORED

Zabezpieczenie okien - Kraty, Rolety...

slayer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że mieszkanie mam na parterze (niski parter, z balkonem) chciałbym w jakiś sposób zabezpieczyć okna (pcv), a dokładnie powierzchnie przeszkolone. Z tego co przeglądałem do wyboru są kraty, rolety antywłamaniowe i natrafiłem jeszcze na folie antywłamaniowe.

Krat bym nie chciał bo średnio to wygląda.

Rolety - ciągła zabawa z opuszczaniem i podnoszeniem (jedyny plus że do w KD mogą się przydać, ale tu mogę wewnętrzne materiałowe założyć ).

Folia w sumie mnie najbardziej zainteresował bo okna wyglądają jak "okna"

Na razie powymieniałem klamki okienne na takie z kluczykiem, ale w sumie to marne zabezpieczenie...

Jeżeli ktoś przerabiał temat zabezpieczenia okien (folią itp...) prosił bym o pomoc w tym temacie...

pzdr

123... test

https://www.audiostereo.pl/topic/35380-zabezpieczenie-okien-kraty-rolety/

Mój kumpel przerabiał. Jak ładnie pozabezpieczał okna (antywłamaniowe szyby, chyba właśnie folia), zamknięcia solidne zamontował, to weszli mu do mieszkania wpychając całe okno, razem z futryną, do środka mieszkania... :)

Więc miał masę zabezpieczeń, które nietknięte leżały na podłodze, jak z roboty wrócił... :)

Mój sasiad przrabiał folie i kraty. Na nic się zdało (trzy razy mu sie dobierali, raz skutecznie). Od kiedy załozył rolety od zewnatrz - ma spokój.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jeszcze przy roletach obys nie miał ocieplenia sciany od zewnątrz widziałem juz idiotow ktorzy przykręcili prowadnice rolet do styropianu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Tzw. rolety antywłamaniowe to nieporozumienie. Mój przyjaciel produkuje takie wynalazki. One przed niczym nie chronią, sam wielokrotnie pokazywał jak wchodzi do własnej firmy przez okno (zapomniał klucza) za pomocą śrubokrętu w ciągu 10 s. I każda zawodowa ekipa wie, jak to otworzyć. Rolety to czysty marketing, chronią tylko przed słońcem, nawet nie owadami - i tak wlatują przez otworki.

Najlepsze jest dobre ubezpieczenie mieszkania; polisa o wartości 100 kzł wychodzi ok. 60 zł miesięcznie. Niech biorą wszystko, kupisz sobie nowe graty.

Prawdy w tym sporo Roland (ubezpiczenie to podstawa). Tylko gdzie później kupić ten sprzęt grający, który sie układało latami. :(

roland, powiedz co wtedy gdy nie trafi się takie szczęście i cię nikt nie okradnie przez 30 lat odkładania po 60 zł co miesiąc?

...za bez mała ćwierć miliona można się też nieźle napić i mieć to wszystko w d.

_WILU_

Nie bardzo bo by się bez samosądu nie obyło, a na adwokata mnie nie stać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wewnętrzne kraty nożycowe. Mają te zaletę, ze są rozsuwane, zsunięte zajmują mało miejsca, spokojnie mieszczą się z boku okna za zasłoną, nie ma konieczności uzyskiwania zgody sąsiadów z 1 piętra na ich instalację, najczęściej przy zewnętrznych kratach taka zgoda jest wymagana.

rolety odpadają też z racji tego że od razu widać... że mieszkanie puste, a skoro ktoś ma rolety to ciekawe co ma w środku :-/...

Kraty, spec przyjdzie przygotowany na kraty...

a folia jest to jakiegoś typu zaskoczenie, ale w sumie też do sforsowania... ale mogę jakiś alarm "wyjca" podłączyć... może odstraszy zanim dostanie się do środka...

Mieszkanie będzie ubezpieczone i tak... sprzęt co prawda jakiś można zawsze odkupić (w sumie chyba wszystko co mam już nie produkuje się)... najbardziej szkoda by było kolekcji płyt zbieranej przez prawie 20latek...

pzdr

123... test

U mnie na chacie są rolety zewnętrzne, alarm, i zamki gerdy bla bla bla... podczas wyjazdów dłuższych, nawet od 2 dni w zwyż, zawsze koś z rodziny śpi ! ale dla mnie najlepsze zabezpieczenia to przedewszyskim nie chwalić się wakacjami i czujni sąsiedzi.

zobacz sobie filmiki dotyczace foli antywłamaniowej firmy 3M

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

no własnie , najlepsi są sasiedzi.

Przed wyjazdem popros o "obserwacje"lokum i zbieranie gazetek reklamowych z " pod drzwi" .

I zastanów sie nad tymi roletami/kratami , to tak jakbyś mówił "o ! czego to ja tutaj nie mam" :)

na sąsiadów poznawanie dopiero pora przyjdzie... bo 3tyg temu klucze odebrałem i tak na weekendy przyjeżdżam coś robić i czasem kogoś spotkam... :-)... na razie na "czapkowaniu" kończą się relacje...

123... test

teraz to wymysliliscie dopiero ze obrabiają te zabezpieczone?

Niby po co się męczyc jak wokól jest pełno niezabezpieczonych

Do zabezpieczonych wchodzą w dzien jak są domownicy

alarm to dopiero lipa-znają czas przyjazdu ochrony-trzepią wszystko w 2 minuty i ich nie ma ---mozna tak zrobic kilkanascie mieszkan w jedną noc /w kilku cos się zawsze trafi/

czytajcie statystyki policyjne i firm ubezpieczeniowych

moze nie tyle produkuje co je przycina od długosci i najwyrazniej kantuje z montazem bo rolety nie są zbyt tanie chyba ze maja polskie "udoskonalenia"

Ale oni będą szukali w najlepszym przypadku płyt znanych im wykonawców. A zresztą nie potaficie się wczuć w sytuację psychologiczną włamywaczy. Oni w pierwszym rzędzie szukają gotówki, potem biżteria, na końcu elektronika - głównie komputery, bo jeszcze najłatwiej upłynnić. Natomiast takie rzeczy jak książki i płyty nie przedstawiają dla nich żadnej wartości. No chyba, że ktoś jest kolekcjonerem sztuki i ma jakieś cenne rzeźby lub obrazy, ale wtedy zawitają do niego prawdziwi zawodowcy.

Roland>>>

czyli raczej płyt nie ruszą - ponad 1000 płyt wynieść :-))... ale większy sentyment do nich mam niż do sprzętu... w sumie jeżeli chodzi o komputer to HDD jest najcenniejszy dla mnie pomimo że bebechy wszystkie wymienione niecałe pół roku temu...

co do fuszerki to odwala się wszędzie gdzie się da... zwłaszcza jak się trafi na laika "klienta"...

pzdr

123... test

w sumie to nic nie wiedzą :-P

przeprowadzał się dopiero będę za jakieś 2-3 m-ce (jak porobię kafelki, podłogi itp...) , na razie to jako tako chcę zabezpieczyć okna...

pzdr

123... test

Gość

(Konto usunięte)

minie :) sie wydaje , że na balkon lepsze i wytrzymalsze są kraty .

Pomimo tego , że sie źle kojarzą , są wytrzymałe i po cichu ciężko je pokonac , taki pręt 15x15 mm nozycami nie przetniesz , brzeszczotem - nocy braknie(pomijając hałas) , a z kątówką złodzieje traczej nie buszują.Ładnie wykonane (wybrzuszenia listki , bajery , oczywiście kute) są dośc estetyczne i wbrew pozorom moga dodać uroku balkonowi.

I koniecznie zadbaj o drzwi , bo klamoty wynoszone przez drzwi , moga czujności sąsiadów nie obudzic , a przez okno ?:)

cir, 13 Sie 2007, 22:42

alarm to dopiero lipa-znają czas przyjazdu ochrony-trzepią wszystko w 2 minuty i ich nie ma

No nie bardzo - mój jest bez powiadomienia, sygnalizator świetlno-dźwiekowy jest w domu i na klatce schodowej i musieli by zrobić mi chate w kilka sekund czyli dzubnąć jakieś byty lub kurtke bo inaczej daje im po uszach troche dB które jest nie do wytrzymania przy samym uruchamianiu alarmu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.