Skocz do zawartości
IGNORED

Mission

Gość jozef

Rekomendowane odpowiedzi

parę razy słyszałem sporo złego w "salonach" o czym pisałem, ale to było jakis czas temu. Chociaż zachodnie kolumny z niskich przedziałów cenowych mają ostatnio tragiczną opinię na forum i nie tylko (tandetne przetworniki, masowa produkcja itp.), to polecam jednak posłuchać- może jakieś wyjątki ?

https://www.audiostereo.pl/topic/3525-mission/#findComment-52167
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Witam!

Moim zdaniem kolumny Mission to najlepsza oferta w budżetowym przedziale cenowym. Kiedy po raz pierwszy usłyszałem jeden z modelów tej marki byłem bardzo zaskoczony, nie posiadał żadnej z cech, które nie podobały mi się w kolumnach Eltax , Tannoy M2, a brzmiał klasowo podobnie do upragnionych, ale zbyt drogich Paradigm Monitor 3. Słucham muzyki na zestawie Mission 701 od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Kolumny sprawują się znakomicie przy każdym rodzaju muzyki, jak i w trybie wielokanałowym. Budując system z tymi głośnikami należy zwrócić uwagę na to aby elektronika nie eksponowała za bardzo góry, inaczej efektem będzą wyostrzenia przy głośniejszych fragmentach. Kolumny nie posadają obudowy godnej audiofilskich monitorów, również maskownice nie są najlepsze, ale dzięki temu cena kolumn jest bardzo atrakcyjna.

Dla mnie najciekawszą propozycją firmy była właśnie seria 700. Niestety jej produkcja została wstrzymana, a aktualne modele nie zaspokajają moich potrzeb (np budowa głośnika centralnego serii m70) i jestem zmuszony wymienić system na coś innego, upatrzyłem sobie Wharfedale Diamond 8.2, myślę że są to kolumny na bardzo zbliżonym poziomie do Mission 701, bardziej subtelne, ale mniej energiczne, nieco gorzej z prezentacją sceny dźwiękowej, ale za to bardzo dobry głośnik centralny o wyśmienitych cechach (w swojej klasie) i niezwykle niskiej cenie (co niestety dla mnie jest ważne).

Sprzedaję więc ukochane Mission 701 (2 letnie, stan idealny, karton,papiery) oraz Mission 700 (prawie nowe, stan idealny,karton, papiery) oraz markowe podstawki. Planuję zakup dwóch par Wharfedale Diamond 8.2 i Diamond 8 Center, zastanawiam się nad głośnikami DFS, ale to przecież zawsze była domena Mission!?

Przemski

https://www.audiostereo.pl/topic/3525-mission/#findComment-53392

kolumny mission maja charakterystyczne piaskowo-metaliczno-ostre brzmienie, nienaturalne, malo "muzyczne" O Paradigmach 3 to lepiej nic niie bede pisal, bo to podobno kolumny wylacznie do muzyki utrzymanej w stylistyce techno :-) brrrrrr

https://www.audiostereo.pl/topic/3525-mission/#findComment-53405

LukaszB,

oferta firmy M. rozciaga sie na spory zakres cenowy. I jak kazdy producent ma w ofercie modele mniej i bardziej udane. O ile te wynoszone bokiem z Wrzesni zestawy moze nie sa szczytem marzen, to do moich 783 nie mam generalnie duzych pretensji. Moze poza faktem, ze potrzebuja naprawde mocnego i wydajnego wzmacniacza. Inaczej bas sie rozlazi. Audaxy graja przyzwoicie. Nie ma tu mowy o metalicznym, ostrym brzmieniu. Co moze zdziwic przy tem wielkosci kolumnie, nie ma problemow z budowaniem sceny. Jest obszerna a zestawy znikaja.

Zdaje sobie sprawe, ze kazda pliszka ... i tak dalej, ale stwierdzenie, ze Mission to pomylka w calej gamie produktow jest niesprawiedliwe.

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co prawda nigdy nie zagraja u mnie w salonie, ale o czyms to swiadczy.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/3525-mission/#findComment-53552

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.