Skocz do zawartości
IGNORED

szukam dvd: Sauna , Scenariusze...

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Niestety z tymi pozycjami może być problem.

Sam poluję na "Scenariusz dla trzech aktorów" i "Kwartet" - widziałem oba po kilka razy w teatrze (najfajniejsze jest to, że za każdym razem są troszkę inne - Schaeffer zostawił tu aktorom sporo miejsca na improwizację) i wiem, że były w teatrze tv, ale nie natknąłem się nigdzie na DVD lub nawet VHS. A wielka szkoda.

Ale może z czasem się pojawią - podobno TVP ma zamiar wypuścić więcej DVD Teatru Telewizji, niż obecnie mają w ofercie.

• 4 tygodnie później...

Witam

Mam jedno i drugie ale nadal tylko na VHS. Może to i dobry pomysł by zrzucić na DVD, tymbardziej, źe dostęp do potrzebnego sprzętu akurat mam bezproblemowy. Wszystko jest kwestią czasu a tego brakuje. Dawno nie oglądałem ale teraz po przypomnieniu tym postem pewnie sprawdzę w jakim stanie są te stare zakurzone taśmy. Pamiętam, że w Saunie przede wszystkim zachwyciły mnie dialogi. Teksty typu - "Wytrzymał jak statek Gagarina" albo "Czuł się jak NRD-owski czołgista pod Kurskiem" nawet weszły mi w tzw. nawyk;) Coś tam było jeszcze fajnego o metaforze... no muszę sobie przypomnieć...

... a teraz i z "Kwartetu..." masa cytatów wraca. Choćby to "Żeby pan wiedział, jak mnie się czasem nie chce..." ;) Albo i taki - "Oto ja, kangur metafizyczny z torbą pełną pustych idei. Cóż pocznę? Ja wiem co się stanie ze światem, świat nie zniszczeje zginą tylko ludzie. Ale cóź mi po nich skoro i tak jestem samotny. Jestem sam ale potrzebuję teatru ..." Takiego TEATRU chyba wszystkim nam zaczyna brakować ... "Wpadłem na chwilę ale muszę juź iść...", "Ja byłem ale nikogo nie zastałem", "To niech się panowie umówia między sobą a potem niech mi któryś z was przekaże". Hmm... czyli gdybym postanowił jednak zrzucić na płyty to conajmniej razy 2?

... cytaty pochodzą oczywiście ze "Scenariusza..." a nie z "Kwartetu.." to jednak było dość dawno. Nagranie mam z TV, długo wtedy polowałem na powtórkę. Wszystko zaczyna się zapowiedzią ...jak ten człowiek sie nazywał hmm... Knajfel, czy jakoś tak, nagraną w foyer Tatru Stu.

• 2 tygodnie później...

a moze ktos ma scenariusz na 4 aktorow -z Fryczem ddoatkowo? tez pamietam, ze byl odlotowy...

"Ja nie wiedzialem, ze pan ma glos..." "Kazdy dorosly glosuje to ma glos" ;))))

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Ojejku! Panowie! Zrobiliście dvd ze "Scenariusza..."!!! Bardzo, bardzo proszę i dla mnie. W TVP Kultura załapałem się jedynie na końcówkę... A czekałem tyle lat!!! Moze ktoś ma też dla jednego i dwóch aktorów? A tak na marginesie: czy ktoś nie dysponuje czasami filmem "Kraj świata"? Jak dla mnie pozycja porównywalna stylistycznie z Misiem. Zadne tam Rysie czy Rozmowy kontrolowane. Kraj świata! Jakby ktoś miał, byłbym wdzięczny!!! Pozdrawiam. Maciek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.