Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki niedrogi odtwarzacz cd?

haearn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zastanawiam się nad zakupem taniego(do ok 1000 zł) odtwarzacza cd z dobrym wyjściem słuchawkowym. Będą do niego podłączone tylko słuchawki(na razie bezpośrednio do wyjścia, a w przyszłości może przez wzmacniacz słuchawkowy). Jaki przyzwoicie brzmiący odtwarzacz polecilibyście mi? Zastanawiałem się nad Harman Kardon HD750 (za ok 850 zł) albo Onkyo DX 7333 (za 650 zł). Może jakieś lepsze propozycje? Słucham progressive rocka, jazzu (hard bop/cool), bluesa, hard rocka i metalu. Jeśli chodzi o słuchawki, to używam teraz Sennheiser HD 497. Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/3504-jaki-niedrogi-odtwarzacz-cd/

zdecydowanie Harman, tylko sprawdź sobie czy konkretny egzemplarz nie szumi przy odtwarzaniu płyt - nie ma reguły, jedne są bezszelestne inne (jak mój) głośne jak licho... generalnie polecam

Witam,

A co z "używkami"? Co warto wziąć pod uwagę z budżetowych zakresów? Ile warto dać za takiego CD63KI, na ten przykład?

Doszedłem do wniosku, że na CD "właściwy" to jeszcze będę "trochę" zbierać, więc rozglądam się czymś tanim, a zacnym. Technics 670 już mi się znudził :)

Ja bym na twoim miejscu "pochodził" i cierpliwie poszukał, masz na czy słuchać a okazja się może trafić. Trzeba uważać bo w prasie podobnież często ogłaszają się goście z używanym sprzętem. Jak cię coś zainteresuje to i zajrzeć do środka nie zawadzi w jakim jest stanie, czy nie grzebany.

Taki mądry (żeby nie kupować w ciemno) to ja jestem ;) Od Audio-Lazur i tym podobnych kombinatorów też prewencyjnie trzymam się na dystans. Szukam czegoś, co posłuży mi jakieś dwa-trzy lata, i nie rozpadnie się. Korci mnie C541, ale nie jestem pewien bezawaryjności. 63KI będzie, mam wrażenie, "pewniejszym" wyborem, a i sporo tego jest na rynku - nic, tylko wybierać ;) Coś się znajdzie.

Gość KyLunio

(Konto usunięte)

Jestem szczęśliwym posiadaczem Harmanika Hd-750 niedawno co kupionego. Czyta wszystkie plytki, nawet lepiej niz moja 2 letnia nagrywarka plextora. Polecam, w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz no i oczywiscie wbudowany filtr(dekoder) HDCD :)

hehehe... czyta wszystkie płytki? taa... masz go od niedawna :D

porysowane jak porysowane, ale cdr to już horror... musiałem zostawić stary cedek, bo harman nie ma na cdr-y humoru.. :)

prawdopodobnie w 750 głośno pracuje krązek dociskowy. jego wymiana albo poprawde ustawienie mogą temu zaradzić - jak się zbiore na tuning to zdam relację (chwilowo poduszka załatwia w zupełności sprawe podczas odsłuchów).

mimo wszystko polecam! do 1000pln dźwiękowo jest bez zarzutu, myślę, że wiele dwukrotnie droższych konstrukcji miałoby problemy w bezpośrednim odsłuchu. to dobry cdek, którego trzeba przed zakupem uważnie posłuchać i nie obruszać się, że nie czyta cdrów - taka jego uroda...

zdecydowanie nie zawracaj sobie głowy Onyko DX-7333 posiadam tego Cd-eka i wiele dobrego nie mogę o nim powiedzieć, gra na 3 (w skali 1-5), zwłaszcza jeżeli chcesz korzystać z niego jako żródła do słuchawek, one obnażą wszystkie jego wady. Harmana nie słyszałem, wiem tyko że to najlepszy odtwarzacz do 1000 wg HFiM.

Pozdrawiam

Hmm tutaj jest zawsze dylemat, czy przecietny CD produkowany obecnie, czy naprawde porzadna maszyna sprzed 6-8 lat. Ja zawsze sklanialem sie ku opcji drugiej [pod warunkiem dostepnosci lasera do danego CD].

Po prostu kiedys CD jakos porzadniej budowali. Te obecne budzetowe blaszki mnie zupelnie nie przekonuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.