Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki materac kupić - wasze doświadczenia

marius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje zasięgnąć opinii szanownych kolegów w temacie zakupu materaca do stelażu łóżkowego 160x200. Jakie firmy polecacie z własnego doświadczenia, jaki typ (piankowe/lateksowe czy sprężynowe?). Jakiś czas temu jak kupiłem materac sprężynowy do starego łóżka to był niewypał, spało się zle, materac był za miękki od początku i szybko stracił swoje właściwości (a jestem raczej przeciętnej budowy nie ważę zbyt dużo :). Może macie jakieś własne doświadczenia w powyższym temacie, bo materacy jest ogromny wybór i jest dużo firm na rynku. Z góry dzięki za pomoc,

pozdr.

Zerknij do IKEA. Mają przyzwoite materace piankowe w rozsądnych cenach i udzielają na nie 25 lat gwarancji. Używam takiego od 3 lat i bardzo sobie chwalę. Podobnie jak Ty nie lubię sprężyn.

>marius

Polecam najlepszy IKEA-owski (ze sprezynami w oddzielnych komorach).

Jest "twardy" ale nieprawdopodobnie wygodny !

Sam takiego nie mam, ale o nim marze !

Tyle, ze przy tej szerokosci bedzie Cie kosztowal ok. 1000 zl.

Ale to zakup - na cale zycie, a spac na nim bedziesz jak dziecko ! :)

Pozdrawiam

Nie polecam IKEA. Wszystkie materace w rozsadnej cenie byly miekkie. Sklepy z materacami jakie zwiedzilem owszem mialy fajny asortyment ale za absurdalne pieniadze (chyba dla prawdziwych lozkofilow). Kupilem w koncu najtwardszy materac jaki znalazlem w Auchan za cene chyba 4x mniejsza od porownywalnych klasa materacy w innych sklepach i jestem bardzo zadowolony.

piortek, 25 Lip 2007, 16:21

>Nie polecam IKEA. Wszystkie materace w rozsadnej cenie byly miekkie

Sultan Forsbacka moim zdaniem jest bardzo przyjemny, wystarczajaco twardy. Kwestia gustu oczywiście.

polecam też materace z włóknem kokosowym (zero pianki pouliretanowej)

ja mam wersją kokosowo-sprężynową tej firmy, wersję twardą bo takią lubie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupiony chyba w Genacie jakieś 9 lat temu, wciąż w świetnej kondycji

Ukryta Zawartość

Przez wiele lat dalem sie nabrac na rozwiazania "europejskie" i w pewnym momencie poddalem sie systemowi amerykanskiemu, dwuczesciowemu, czyli materac i drugi element tzw box spring. Na poczatku bylem zdegustowany ich gabarytami, jednak maja one sens. Reasumujac, Amerykanie nie maja francuskiej kuchni, ale spia znacznie lepiej. Nie wiem czy w Polsce sa popularne firmy z USA takie jak Serta, cze Sealy, ktore tak jak wiekszosc ma swoich ofertach produkty o dosyc szerokiej rozpietosci cenowej oraz specyfice dla indywidualnych wymogow danego klienta. Rozmiar 160x200 jest odpowiednikiem tzw queen size. Jedna z zalet spania nieco wyzej przy dwuczesciowej konstrukcji jest np latwosc wstawania oraz okazjonalne uzycie jako siedziska. Sprowadzilem ze stanow zestaw do Warszawy i na marginesie moge powiedziec, ze kobiety bardzo milo wspominaja moja sypialnie.

"kobiety bardzo milo wspominaja moja sypialnie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Walery

Albo Sultan Hasselback i do tego Jessica Alba i jest jest - jeszcze bardziej fajosko ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odnoscie rozwiazan amerykanskich z podwojnymi materacami + odwiedzin zadowolonych pan u Valentego nieniejsze zdjecie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ja tam Velentynowi lasek w stolicy nie zazdroszcze..niech chlop wanne tylko w wazience powiekszy..bo chetne jak widac...sie troche gniota..-nie ma sie co dziwic ze lozka za to zapamietuja...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co by nie mowic, dobry materac to fajna rzecz !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jest! Bez odpowiedniego materaca zmęczenie będzie kumulowało się w organizmie, materac powinien mieć taką konstrukcję by skutecznie odprowadzał napięcia powierzchniowe z ciała do podłoża jednocześnie blokując dopływ negatywnych czynników z zewnątrz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam pozyc pol roku w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie odcinaja prad, nawala ogrzewanie a spi sie na kocu, cienkim dywanie i golej podlodze- pozniej kazde lozko wydaje sie zbyt miekkie i cieple;)

ekstremalnie polecił bym siennik stare dobre czasy :) bardzo dobre jest również włókno kokosowe podobne rozwiązanie polecił już martens tyle że ja wyżej cenię kokos nie tylko bez pianki ale również bez sprężyn po prostu samo włókno nic więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.