Skocz do zawartości
IGNORED

Do Poznania jechać trza (Tzadik,9/11.08)

Wawrzek

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzę i nie widzę. Żadnej zapowiedzi na Lukarze!? Koszernie niepolityczne ale przyjemne granie się szykuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wg info z Multikulti bilety mają być dostępne dopiero w połowie przyszłego tygodnia. Prawdopodobnie jednak w wolnej sprzedaży za wiele nie zostanie (jesli wogóle coś będzie) - liczba rezerwacji prawie dwukrotnie przewyższyła już ilość biletów...

Sprawa jest już obadana

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sandauer kiedyś pisal, że filosemici to antysemici na "odwyrtkę",

jeśli jesteście żydami i podniecacie się kulturą żydowską to jest w porzadku,

ale jeśli tylko lubicie żydów to jesteście chorzy, z nienawiści ale maskujecie ją udawaną sympatią.

zreszta jeśli jesteście żydami na to samo wychodzi bo i tak nienawidzicie siebie,najwięksi antysemici to żydzi

mikowaj, 28 Lip 2007, 00:14

Nie wiem co tam fredzio nawypisywał bo mam założonego na niego ignora. Radzę zrobić to samo i nie przejmować się jego tekstami.

Alfred to taki forumowy palant/troglodyta który nie jest traktowany poważnie.

pozdrawiam

> aaaaaa itd.

Jako lekarz widzę pilną potrzebę konsultacji psychiatrycznej!Nie zwlekaj bo może być za póżno!

Najlepiej udaj się do jakiegoś żydowskiego psychiatry( szkoda,że Freud,Fromm i Jung już nie żyją).

Dlaczego filosemityzm jest szkodliwy?

Przyjmijmy na chwilę absurdalną Twoją tezę,że Żydzi są Murzynami.No i co z tego?Co z tego wynika poza tym,że Masz chorą wyobrażnię?

wykształciuchy, jestescie wykształciuchy i nic tego nie zmeni, szkoda

czytałem kiedyś ksiązeczkę A. Sandauera "O sytuacji pisarza polskiego pochodzenia żydowskiego",

pisał tam coś o anty i filo itd.

człowieku, pewnie masz dyplom wyższej uczelni w kieszeni a nie wiesz podstawowych rzeczy,

nie znasz historii itd, daj sobie spokój, nie zabieraj publicznie głosu

Żydzi nie są Murzynami, po prostu nie są biali - temat ras ludzkich skompromitowany po drugiej wojnie już dziś nie istnieje, istnieją jednak jakieś klasyfikacje, w USA na przykład, jeśli dobrze kojarzę - caucasian - to i biali i żydzi,

z moich podróży, także do Izraela, wiem, że Żydzi są kolorowi i tyle,

inna kultura, inna, rasa, inna cywilizacja starożytna - bo współczesny Izrael to państwo typu zachodnioeuropejskiego,

na temat Żydów jest mnóstwo nieprawdy, ot choćby to, że są biali, albo że są twórcami religii monoteistycznej, albo że ich religia jest jedną z wielkich obok chrześcijaństwa i islamu( bardzo poważne nadużycie i nieprawda), religia starożytnego Izraela była różna od obecnej - to dwie różne religie - i mnóstwo innych ale trzeba mieć pewną wiedzę na uniwersytetach GW niedostępną

Tak się składa,że historię znam bardzo dobrze.Sandauera swego czasu czytałem.Pisał wiele mądrych rzeczy ale i wiele głupstw ( w stanie wojennym).Uważam polemike za zakończoną i powróćmy do muzyki.

Z góry przepraszam za Off Topic, ale chciałbym dowiedzieć sie czy może ktoś z Was miał okazję juz słuchac nowego albumy Neda Rothenberga nagranego dla Tzadika ?

Chodzi mi dokładnie o: Ned Rothenberg's Sync With Strings - Inner Diaspora. Ciekawi mnie ten album bo lubię grę Neda R. ale nie jestem na tyle zamożny by móc pozwolic sobie na zakupy kompletnie w ciemno (zwłaszcza ze ten album kosztuje 65 zł ). Słuchał ktoś? Jak tak to pisać pisać, żwawo ;)

Pozdrawiam

Wojtek

warto było wydać majątek

znakomity koncert

dziwne miejsce - synagoga/pływalnia, zero wytłumienia

granie akustyczne (z wyjątkiem pieca basowego)

pełne zaangażowanie Zorna, doskonała forma pozostałych

fantastyczna muzyka

magiczna energia

a wcześniej doskonały film o Zornie

On jest wielki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.