Skocz do zawartości
IGNORED

niskobudżetowy wzmacniacz słuchawkowy

luck_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich

Przeszukałem już na tym forum chyba wszystko odnośnie wzmacniaczy słuchawkowych ale niestety nie znalazłem nic co byłoby mi pomocne. Potrzebuje wzmacniacz słuchawkowy do mojej konfiguracji sprzętowej do 200 max 250zł, nie znam się na elektronice więc tworzenie włoasnego sprzętu DIY odpada i tu rodzi sie moje pytanie czy dostanę na allegro chociażby jakiś godny polecenia wzmacniacz do tej ceny czy może ktoś mógłby się podjąć sklecenia takiego sprzęciku Bardzo prosze o odzew. Na allegro w zakończonych aukcjach znalazłem chociażby coś takiego Proszę o poradę

Nie dałem linku do aukcji wzmacniaczy, które się już zakończyły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co o nich myślicie i może ktoś podjąby się zmajstrowania czegoś podobnego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Do swoich Grado SR60 używałem Edgara lecz bardziej podobały mi się z linartem.

Ciężko jest złożyć wzmak na lampach małym kosztem, dużo lepsza lampa do edgara kosztowała mnie 96 zł.

jestem ciekaw tej konsrtukcji:

Ukryta Zawartość

Pozdrawim Stary

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz przywołany przez Starego mogę polecić o tyle, że sam używam konstrukcji Marka Bożka, tyle że wg innego schematu, i jestem więcej niż zadowolny. Tu przy okazji otrzymujemy lampowy preamp.

zwolennik łagodności

jest juz temat wzmacniacze slyuchawkowe DIY zalozony przezemnie z malym testem, zalozony rozniez przez rafaella madehand a wy nastepny wlepiacie, po h o l e r e.....!!!

piscie tam a nie zakladacie nowy temat, naweyt tamtych nie przeczytaliscie a wilicie nowy

czysta glupota

Ukryta Zawartość

piszcie tam i nie kombinujcie

Ukryta Zawartość

Dzięki kolego za uwagę tylko z jednym małym ale po co się tak denerwować poprostu nie zauważyłem tego tematu. Wszystko co mówisz jest uzasadnione ale nie nerwy i wkurzanie się na założenie odrębnego tematu. Ot poprostu czysta pomyłka, nieuwaga, która zdarza się raczej często na tym forum i nie tylko nowym i początkującym forumowiczom. Za swoją nieuwagę przepraszam. Mój postdotyczy nie tylko wzmacniaczy słuchawkowych DIY jak zauważyłeś ale ogólnie niskobudżetowych. Więc też nie jest powiedziane do końca czy ten post jest powtórką Twojego. Po części napewno tak.

odpowiadajac, ostatnio na forum kupe nowych tematow powtarzajacych bardzo podobny doprowadza mnie do szewskiej pasji

nigdy nie ma idealnego tematu chyba ze zalozysz go sam ale czasami nie ma sensu bo wydaje mi sie ze ten ktory wskazalem wyczerpuje az nadto

wiec zadawaj tam pytania

Sam temat juz sugeruje jego tematyke - czyli DIY

a czy "my" (autor i ja-wspolautor) tego tematu napisalismy, ze chcemy DIY?

jak bede chcial zapytac jaki kolor firanek bedzie pasowal do mojej poscieli to tez napisze w twoim poscie i zadzwonie do radia Maryja... bo jest tylko jedna sluszna rozglosnia i jeden sluszny temat

Ja jednak stanę w obronie autora wątku, gdyż nie ma tu nic o DIY. Trudno powiedzieć, czy Holdegron kwalifikuje się do zakładki DIY, czy to już produkt "masowy"? Wygląda jak uczciwy wzmak, ale nie wiem jak gra, bo go nie słuchałem, a cena zdaje się od 330zł. Z tanich masowych jest np. Pro-Ject Head Box II za 430zł. Miałem go w domu kilka dni i mi wystarczy. Mój Moonlight to typowy DIY, zaletą jego jest przenośność, można przypiąć na pasek i chodzić z playerem po domu, albo zabrać go do biura, bo pogra na jednej baterii do 10 godzin, a potem wtyka się ładowarkę i można słuchać od razu dalej "na uwięzi" lub odczekać 2,5h na naładowanie baterii, albo wręcz podmienić sobie akumulatorek. Może dać maks. 350mA na kanał, do 4V amplitudy, czyli wysokoomowe słuchawki trzeba podpiąć i sprawdzić, czy je pociągnie. Na HD580 dojeżdża do granic bólu, na HD595 do przesterów. Inne słuchawki - AKG K701 daje radę, ale trzeba nieco podgłośnić, DT990 Pro też podobno ciągnie, wszelkie Grado i Sony nie powinno być żadnych problemów. Zestaw wzmak, aku, ładowarka, interkonekt CD, klips na pasek wyjdzie 332zł. Więcej szczegółów przez PW.

@luck_, gdybyś się decydował na moje pudełeczko to owszem, mogę wystawić na Allegro z ceną Kup Teraz!, ale to do dogadania przez PW, a realizacja po 4-tym sierpnia. Po powrocie będę robił jeszcze inne zamówienie.

Słuchałem wzmaka michała i jest to dobre rozwiązanie do przenośnych playerów które przeważnie mają kiepskie wzmacniacze Myślałem u mnie zastosować je do mojego przenośnego CD Panasonic SL-CT810 lepszego od mojego byłego drugiego (dałem synowi on lubi ładne zabawki) Sony CD Walkman D-Ej1000 ale okazało się że tutaj nie ma sensu bo wzmaki były przyzwoite .Jedynie co można się przyczepić powtarzam słuchane tym razem na stacjonarnym CD i słuchawkach z górnej półki jak dla sprzętu przenośnego bo ShureE4c ,AKG K701 i Sony MDR7509HD to bas był lekko nazwijmy to tak bułowaty miał trochę za mało szczegółów.No ale jak któryś z Was ma w sprzecie przenośnym słuchawki za minimum 900zł to czego może wymagać od wzmaka za 1/3 wartości słuchawek. Kurde nie żadajmy cudów tym bardziej że w uszach przeważnie mamy taniutkie pchełki za 50-150 złotych i słuchamy słabych mp3 ! Mocowo wzmak michała radzi sobie nawet z pradożernymi AKG K701 (trochę szybciej leci bateria) i to najlepsze świadectwo żeby uważać jak się słucha bo po paru latkach można stać się głuchym.Wzmacniacz ten powinien mieć dla spokoju Michała info że głośne słuchanie napewno! będzie przyczyną głuchnięcia

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

@Rafaell,

Ja nieco poprawiłem od tamtej pory mojego wzmaka, gra powiedzmy nieco pełniej. Czyli od czasu Twoich odsłuchów wersji 2, mam teraz w ofercie wersję 2-gą poprawioną i trzecią. :D No i kabelki też daję do wyboru inne. Ten zielony nie z każdym sprzętem jest optymalny. W sumie to między innymi dzięki Twoim krytycznym uwagom z naszych rozmów postanowiłem jeszcze popracować nad szczegółami brzmienia. Oczywiście, w tym budżecie i na tych częściach/obudowie nie da się pobić konkurencji klasy hi-end. ;)

mr_spock, 25 Lip 2007, 00:39

>Sam temat juz sugeruje jego tematyke - czyli DIY

>a czy "my" (autor i ja-wspolautor) tego tematu napisalismy, ze chcemy DIY?

>

>jak bede chcial zapytac jaki kolor firanek bedzie pasowal do mojej poscieli to tez napisze w twoim

>poscie i zadzwonie do radia Maryja... bo jest tylko jedna sluszna rozglosnia i jeden sluszny temat

nie rzucaj sie nie ma sensu

jezeli chodzisz twardo po ziemi to zrozumiesz ze za cene ktora chcecie nic nie ma , poprostu nic

a to co jest np jakis amp beringera to urzadzonko zrobione po kosztach na konkretne zapotrzebowanie

wczytaj sie w posty albo generalnie w forum i zroumiesz ze ceny sa takie a nie inne....

gdybys przestudiowal tematy pokrewne z tym ktory tu jest ,zrozumialbys ze to o co pytasz juz jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.