Skocz do zawartości
IGNORED

SLAYER - Christ Illusion (reedycja)

mdavis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 24 lipca 2007r., ponownie ma się ukazać album grupy Slayer - Christ Illusion Reedycja. Mam w związku z tym pytanie do Państwa, kto w Polsce wyda tą płytę!!!!!!!. Dziś przeglądałem sklepy internetowe, i żadnej wzmianki o płycie nie było.

SLAYER - Christ Illusion [LIMITED EDITION] [EXPLICIT LYRICS]

Audio CD (July 24, 2007)

Label: Sony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12718-100008481 1184609787_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/34803-slayer-christ-illusion-reedycja/

This very special CD/DVD limited edition combo pack includes the unreleased new song "Final Six," an alternate version of "Black Serenade," PLUS a DVD with nearly 15 minutes of Special Live & Tour footage as well as the "Eyes of the Insane" video.

hmmm... osobiście wolę starsze płyty do "Seasons in the Abyss"

pzdr

123... test

Reedycja płyty Christ Illusion - (Special Edition) - [CD+DVD] zespołu SLAYER będzie w sprzedaży na początku sierpnia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

SLAYER powinien dawno przestac nagrywac i wystepowac.Mysle ze gdzies z poczatkiem lat dziewiecdziesiatych powinni zakonczyc kariere...Wczesniejsze płyty sa kultowe a nastepne to juz niestety zwykły metal.Jest to zespół mimo wszystko historyczny jesli chodzi o temat thrash metal....

Grundig High Fidelity

Przyznam, że z płytą zapoznałem się niedawno (zwykła wersja albumu), więc nie mam jeszcze do końca wyrobionego zdania. Mam jednak już jakieś tam swoje obserwacje. Zdecydowanie jeśli chodzi o Slayera, to gustuję w South i Seasons (jak i koledzy polecę skrótami tytułów), zatem już na starcie jest pewne skrzywienie z moje strony, bo tego typu albumów bym oczekiwał. Ale nawet Reign (jak dla mnie 3 miejsce), która była zupełnie inna niż jej "wolniejsze" następczynie miała moim zdaniem ciekawsze riffy niż te, które można znaleźć na ostatnim dokonaniu zespołu. Mimo nadświetlnej szybkości płyty riffy takich kawałków jak "Postmortem" zostają na dłużej, niż podobnie szybkie numery z Christ. Nawet gra Lombardo jest ciekawsza na starych albumach. Akurat w jego przypadku cały artyzm (pewnie niektórych to słowo w kontekście trashu dziwi) wychodzi w wolniejszych kawałkach, tak przynajmniej uważam. Kombinowanie z biciem rytmu na tytułowym utworze z South, przejścia.... są tu przepiękne i zwyczajnie zachwycają. Gra w ostatnim kawałku na Seasons - cos wspaniałego. Przekaz Slayera pozostał przez te wszystkie lata niezmieniony. Ale obecna forma, mimo właściwie braku zmiany stylu jest dla mnie mniej przekonująca...

Jak dla mnie wybitny Slayer to Show No Mercy, a reszta aż do Season są jedynie bardzo dobre. Divine Intervention i God Hate Us All są dobre a reszta kiepskie. Taka jest moja ocena calet tworczosci tej jakby nie bylo swietnej thrashowej kapeli.

Divine Intervention

to najgorsza dla mnie płyta SLAYER .Wraz z nadejsciem nowego perkusisty nastroili gitary w normalnej tonacji a nie oczko nizej.I kicha ,a ten Bostaph czy jak mu tam to dobry perkusista ale nie do SLAYER ( w sumie rozkłada LOMBARDO na łopatki bo ten nic nie umie oprócz szybkich zagran i nawet Hanneman sie wypowiadał ze musieli za LOMBARDO myslec co i jak ma grac).Tak jak KERRY KING to chyba najgorszy z gitarzystów jako ze nie umie zagrac nic innego niz to co sam napisze.Widziałem jego jakies pokazy w japonskiej TV i rozpacz totalna.No ale całosc jako SLAYER to mistrzostwo swego czasu.Ale to było dawno temu.Ja jestem dozywotnim fanem Reign in Blood .Bo to pierwsza tak brutalna płyta w historii.I w sumie najszybsza w historii.

Grundig High Fidelity

Obecnie MMP nie wydaje płyt Slayer, swego czasu dystrybuował płyty Metal Blade. Obecnie płyty wytwórni Metal Blade są do kupienia w sklepie www.mystic.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadzam się, ze nie udała im się ta płyta, tak jak wszystkie po odejściu swego czasu Lombardo. Dla mnie najbardziej wyrazista i kojarzona z tym zespołem to jedynka, "Show No Mercy".

Pozdrawiam.

Moze w planach są reedycje wszystkich płyt?

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie to tu SLAYER jest w najlepszej formie...

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Co do płyt Slayer'a gusta słuchaczy są różne. Dla mnie np. ulubioną płytą, po którą najczęściej sięgam i słucham jest:

SLAYER - Seasons In The Abyss

Ukryta Zawartość

post-12718-100007293 1186398822_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bliski koniec Slayer?

Frontman grupy myśli o emeryturze. Mamy układ z Rickiem Rubinem, że zrobimy jeszcze jedną płytę razem - powiedział Tom Araya w wywiadzie dla Worcester Magazine. Potem będziemy musieli usiąść i zastanowić się nad przyszłością. Ale doprawdy trodno mi wyobrazić sobie siebie grajacego w podeszłym wieku.

Slayer zadebiutował w 1983 roku, od tego czasu wydając dziesieć albumów studyjnych. Ostatni - świetnie przyjęty Christ Illusion - ukazał się w 2006 roku.

Co do reedycji płyt SLAYER, w USA już jest dostępna cała dyskografia ponownie zremasterowana wydana przez SONY/LEGACY. Ciekawe kiedy w Polsce będzie dostępna !!!. Dotychczasowe dostępne na rynku wydania płyt SLAYER przez Warner Music Poland brzmią dość przeciętnie.

Z innej beczki.Swego czasu na youtube było kilka wycieków ze studia i nowych wypocin METALLICA.Ja osobiscie usłyszałem kilka riffów ocierajacych sie o geniusz(heheh) metalowy.Dla mnie geniusz metalowy to nie mega solówki ale kilka riffów.Nie sa to te dwa nagrania krazące oficjalnie i grane na koncertach.Powiem szczerze ze słuchałem w chipnozie.Moim zdaniem ta płyta to bedzie hołd dla Black Sabbath ,Budgie i płyta bedzie wielka....

tu jest jeden z tych kawałków.Momentalnie poznikały z sieci .Pewnie ukradł jakis bandzior nagrywacz.

Ukryta Zawartość

To na pewno Metallica( strasznie słaba jakosc).to co słyszałem wczesniej brzmiało potęznie...Niestety bez hajfilda na głosie.Moze ten truhiljjjo im pomógł znalezc droge.Bo wraz z Clifem Bartonem zmarła Metallica.Zreszta wiekszosc nagran do MOP to mniejsze lub wieksze pozostałosci po mustajnie...Dla mnie osobiscie SLAYER zjada własny ogon i grac juz nie powinni.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Metallica i jej nowa płyta na pewno będzie inna od dotychczasowych płyt, tym bardziej iż za brzmienie odpowiedzialny jest Rick Rubin (producent płyty), twórca sukcesu Slayer. Takie zespoły jak Slayer i Metallica nic nowego w metalu nie wymyślą, ponieważ kulminacja ich formy i pracy przypadała na przełom lat 80/90 ubiegłego wieku.

Być może Slayer zjada swój własny ogon, lecz tak jak oni grają i z jakim zadziorem to dużo młodszych zespołów może im pozazdrościć. Kilku krytyków muzycznych powiedziało, iż Slayer jest zespołem, który ma własny styl. Kto słucha ciężko brzmiących kapel, od razu po puszczeniu płyty wie, że to Slayer.

Ano nic nowego nie wymysla juz w thrash metalu bo to historia nie liczac odmian jakis ekstremalnych.Rick Rubin produkuje dosyc surowo brzmiace płyty wiec bedzie dobrze.Pewnie to bedzie ostatnia płyta Metallica wiec mam nadzieje ze mnie jebnie prosto w czoło.

Grundig High Fidelity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.