Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o tym sprzęcie?

siakus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zakupiłem sobie na allegro Kolumny Sony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz wzmacniacz technicsa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co sądzicie o tym sprzęcie? Dodatkowo chce wymienić swoją kartę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na audigy. Ale czytając wiele artykułów nie wiem na która się zdecydować.. Audigy 2, a może Audigy 2 ZS? który gra lepiej? Jaką polecacie??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/34766-co-s%C4%85dzicie-o-tym-sprz%C4%99cie/

Nowa klasa "A" - tylko pozazdrościć. O niebo lepsza od klasy "Ź".

430 watów - mój Mac ma tylko 350 czyli słabizna.

Kolumny - miodzo. Sony słynie z produkcji głośników. Bayer Full na niczym lepiej nie zabrzmi.

A tak na poważnie: zakładka "tanie lo-fi" by sie jednak przydała.

heh dzieki Panowie.. podbudawiliscie mnie ;] no niewarzne ja az takim audiofilem nie jestem ale grac bedzie ;] lepsze to niz moja unitra pw 8040... wracając do karty. Warto ją w tym wypadku wymieniać czy zostawić ją??

Jeśli na poważnie myślisz o dobrej karcie muzycznej to zapomnij o firmie Creative... W miarę niedroga i dobrze grająca karta to np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

tzn. chciałem powiedzieć - zapomnij o Creative w wydaniu SoundBlaster/Audigy/XFi ;-)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nie no nie popadajmy w skrajnosci :D nie chce takiego rarytasu w cenie 400 zl skoro zakupilem kiepski wzmak i kolumny ;] chcialem wiedziec czy któryś z audigy gra lepiej od mojej live! platinum CT4760

iceman i wlasnie o to mi chodzilo ;) Dzieki konkret odpowiedz. No a jesli nawet to ktore byscie polecali do 200 zl max? Zastanawialem sie jeszcze nad tymi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mogę powiedzieć co sądzę o tym sprzęcie :)

Te kolumny za 89 zł to rewelacja :)

Wzmacniacz za 1 zł to też rewelacja :)

W skali bezwzględnej jedno i drugie to kicha zaśmiecająca pokój. Rewelacja tylko wtedy, gdy możesz na kolumny + wzmacniacz wydać 90 zł.

heh rozumiem waszą bulwersację, także lubię słuchać dobrej jakości dźwięku ale nie mam aż tylu pieniędzy jak narazie. Technics robi dobre audio wiec na moje potrzeby czyli komputer i MP3 to zupełnie wystarczy. A te pionierki do których link dałem wcześniej?

Te głośniki Sony są od jakiejś wieży. Pioneery to podłogówki i trudno powiedzieć jak zagrają, nie wyglądają na jakieś cudo, na górze tylko głośnik papierowy. Raczej do większego metrażu. Bezpieczniej kupić dobre małe moniotry, ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać. Karta lepsza niż SB Live wiele tu raczej nie pomoże.

siakus:

>co was aż tak bardzo boli w tym wzmacniaczu?

Nas nic. Ale Ciebie mogą uszy rozboleć od słuchania tego zabytku na tych kolumnach :)

A co do karty dzwiękowej... Według mnie masz bardzo dobrą kartę, a zmiana na Audigy2 (1 to szajs we wszystkich wersjach) niewiele wniesie w poprawe brzmienia. Ja nawet zaryzykuję stwierdzenie, że nic nie wniesie w poprawe brzmienia...

Panowie spokojnie

Kolega ma mały budżet, prośi o opinie i pomoc.

Jeśli chodzi o wzmacniacz to nie widzę powodu do zmartwień.

Ponieważ jak uzbiera więcej kasy i będzie chciał zmnienić na lepszy, to ten sprzeda bez straty.

Przypuszczam że znaczna część forumowiczow w swoim czasie przeszła przez erę Techniksa,

możemy to uznać za naturalną kolej rzeczy.

Jeśli chodzi o kolumny w takim budżecie to wybór jest niewielki.

Te kolumny Pioneera bedą OK do tego wzmacniacza. Oczywiście jeżeli są całkowicie sprawne.

W końcu od czegoś trzeba zacząć swoją przygodę z audio.

Drażni mnie, że na tym forum jest tyle kretynów.

Kolega nie dysponuje kasą, ale chce jednak jakis sprzet posiadać.

Wystarczy kolege uswiadomic, ze Technics nie robil dobrego sprzety, a Sony nie robil dobrych kolum jesli chodzi o sprzet budżetowy.

A wy od razu bluzgacie ze kupil zlom zagracajacy pokój.

Jeżeli to ma sluzyc tylko do sluchania mp3 z komputera to po co mu cos lepszego??

No napewno lepsze rozwiazanie to bylaby odwrotnosc, czyli jakis wzmak Sony, a kolumny Technics lub jakies Tonsile.

bach, 14 Lip 2007, 14:00

>Ten wzmacniacz to naprawdę rewelacja - o tyle, że kupiony został wg moich rachunków poniżej ceny

>złomu :-)

Może oddaj koledze jednego ze swoich Nadów?

Ja też się nie naśmiewam.

Jeżeli mówimy o zestawie wzmacniacz + kolumny za w sumie 100, a góra 200 zł, to nie ma nic wyraźnie lepszego za te pieniądze. Szczególnie jeśli o kolumny chodzi (same skrzynki są realnie warte co najmniej 50 zł). A wzmacniacz...no cóż, nie wiem ile teraz w komisach kosztują stare wzmacniacze, pewnie jakieś 100 zł by trzeba dać za coś lepszego niż ten Technics.

Cos mi w tym wzmacniaczu nie pasuje. Na panelu przednim jest napisane SU-600, a z tyłu na tabliczce znamionowej SU-800. Wiec jaki to jest w koncu model?

Najlepiej zrobisz jak go sprzedasz i kupisz chociażby cos w tym stylu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest su-800 koles nie miał fotek ;) szkoda ze jest tu ta cala karencja 7 dni... chcialem wczeesniej pisac posty ale sie nie dało ; / i poszedlem na wlasną reke.. co w tym technicsie jest takiego ' kiepskiego ' ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zastanawiałem się jescze nad tym... ale juz po zawodach:)

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz jest całkiem fajny, pewnie lepszy od plastikowych słabizn SU-V300/500 na hybrydzie.

Potrzebujesz kolumny dobrane wielkością i mocą do pomieszczenia, ich ustawienie będzie b. ważne dle końcowego efektu, największym problemem są mp3-trójki, nie wiadomo przez kogo i jak kompersowane i raczej nie do przyjęcia przy bitrate

Ten Marantz jest niezły, szkoda, że go nie wylicytowałeś.

Ale skoro ten Technics to jest faktycznie 800-tka i ma służyć do słuchania muzyki mp3 z komputera to myśle, że nie masz powodów do zmartwień.

I tak jak napisał ktoś wyżej to nie warto słuchać mp3 poniżej 192 kbps bo brzmią kiepsko.

Jakie kolumny chcesz pod niego podpiąć??

Na tym forum jest sporo osób, którzy kupują drogi sprzęt i ich wypowiedzi są debilne, bo nie potrafią zrozumieć, że ktoś nie dysponuje dużą kasą, a mimo to chciałby jakiś sprzęt posiadać, więc zamiast doradzić to śmieją się z kupujących Technicsa, chociaż sami w większości przypadków pewnie zaczynali od Technicsa :-D

Siakus, sprzęt ma się Tobie podobać. Nic w sumie innym do tego.

Jeden z moich znajomych słuchał na takim podobnym do Twojego kilka lat i był zadowolony, więc wszystko kwestia gustu, albo przyzwyczajenia, albo odpowiedniego doboru kolumn do wzmacniacza i pomieszczenia.

Skoro wzmacniacz jest lepszy od tego co miałeś, to już postęp.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.