Skocz do zawartości
IGNORED

LASER KSS-271A I KSS-272A SONY ES

K.A.T.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Odgrzewam temat, czy wiadomo cokolwiek nowego na temat laserów do starych ES-ów??? Potrzebuję kss-271a do cdp-x555es

Czy udało się komukolwiek naprawić ten laser?

pozdrawiam.

ze zdobyciem tych laserów jest duuuży kłopot,ale zawsze możesz kupić takiego x333es z laserem w dobrej kondycji i ożywić tego x555es ,jest taki na allegro teraz x333es-pewnie pójdzie za jakies 400zł

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Czy mógłby mi ktoś przedstawić jak kręcić tym laserem kss-271a żeby go od razu nie usrać????

Poprzednio miałem 222es i powiem że kręcenie dało mi około 2-3m-cy spokoju.

• 5 tygodni później...

Witam.

Naszła mnie dzisiaj chęć na dłubanie w 555ES w związku z przeskakującym laserem. Po wyjęciu lasera z mechanizmu mina mi zżędła. Dioda, jeśłi ją dobrze rozpoznałem została schowana pod tasmą (foto.1) i żeby się do niej dostać trzeba odlutować taśmy z przedniej części lasera (foto.2)?

Dal porównania wygrzebałem gdzieś zużyty kss-240A i tam dioda jest na wierzchu, dostęp super.

Próbował ktoś z tym lub podobnym laserem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9896-100007883 1250631290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Witam serdecznie

Pewnego razu na Allegro pojawiło się ogłoszenie o naprawie laserów KSS-272A ( a pewnie co za tym idzie i 271A ) z nr telefonu i ceną bodajże 350 zł. Czy ktoś coś wie na temat napraw w/w laserów czy jest to skuteczne i na jak długo ?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

tak dokładnie to 300zł

U mnie działa od ponad pół roku i nie ma najmniejszych problemów.

Nie wiem tylko co było robione z laserem, widać świeże luty ale co dokładnie facet nie chciał zdradzić, brzmieniowo nic sie nie zmieniło

tel do gościa - 693-035-829 mam nadzieje że odbiera bo zostało mi jeszcze troche gwarancji

• 2 tygodnie później...

Kontaktowałem się, ale gość przebywał za granicą i nie rozmawialiśmy o szczegółach. Mam zadzwonić za jakiś tydzień. Nie mniej jednak potwierdził, że dalej się tym zajmuje. A jak się tym zajmuje, to nie ma sensu sprzedawać 339 :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam,

niestety od tygodnia mój laser KSS272a wiernie mi służący od 16 lat odszedł do krainy wiecznych odtworzeń złotych płyt... Śmierć była nagła, żadnych objawów, po prostu pewnego dnia przestał czytać płyty... Wygląda na to że zostałem z fajnym 10-cio kilowym meblem pod postacią CDP-X303ES, bo ostatnia deska ratunku w postaci numeru cytowanego na forum też umarła - numer (693-035-829)chyba został zmieniony bo nie odpowiada... Może ktoś ma jakiś kontakt z osobą która dwa lata temu się ogłaszała na Allegro z ofertą wymiany bloku optycznego w tym laserze?

• 2 miesiące później...

KSS 271A - pojawił się na allegro !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 20 Września 2015 - bełkot
Ukryte przez misiomor, 20 Września 2015 - bełkot

Uwaga forumowicze!

Chciałem zrobić rozeznanie ilu ewentualnie byłoby chętnych na laser KSS-272A.

Zapytałem też o KSS-271A i KSS-273B (z tym jest największy problem).

Póki co to nic pewnego, ale może okazać się, że będzie możliwość, ale ...tylko w większej ilości (10 do 50 szt każdego typu).

I dlatego chciałbym wiedzieć ile osób byłoby chętnych.

Niestety, na tym etapie nie potrafię powiedzieć jaki byłby koszt (loco Warszawa), ale podejrzewam, że nie mniej niż równowartość 120-150 EURO.

Pamiętajcie proszę - to TYLKO ROZEZNANIE, może okazać się, że nic z tego nie będzie.

Jeśli będę miał potwierdzenie ich dostępności, to fizycznie w Polsce byłyby najpóźniej do końca stycznia.

proponuję, aby zainteresowani dopisywali się kolejno za mną.

dear zazafop io sare has oreder take 2 kss 271 a
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.