Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy HK 245 czy używany Denon 3805 ?

Lord Bafford

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na wydanie 2500 zł. Trafiła mi się całkiem dobra okazja z amplitunerem Denon 3805. Sprzęt używany, w pełni sprawny. Chciałbym go połączyć z zestawem kolumn Heco Metas (Metas 700 + Metas 300 + Metas Center). Chodzi mi jeszcze po głowie nowy Harman/Kardon 245. Czy jest wart rozważenia? Dodam, że zależy mi na dobrym brzmieniu w stereo i przyzwoitym w KD.

hk 245 brzmi świetnie z dobranymi kolumnami, ale czy z tymi heco i w konkretnym pomieszczeniu (niewiadomym) spodoba Ci się bardziej niż ten mocniejszy denon, to musisz raczej sam sprawdzić... Ja zdecydowanie wolę brzmienie hk od nawet najdroższych denonów, ale moje preferencje są oczywiście subiektywne ;)

Ok wykluła się dodatkowa opcja. za 1400 zł mogę mieć AVR235. W tej sytuacji mógłbym zakupić kolumny JBL Studio L880. Czy kolumny tej klasy warte są połączenia z amplitunerem w znacznie niższej klasie cenowej ? Mówią, ze największy wpływ na reprodukcje dźwięku ma kolumna, ale jak dalece można zestawiać słabszą elektronikę z lepszymi głośnikami ?

Ja chyba wybrałbym Denona - to potęzna maszyna, która jeszcze niedawno była wyceniana na 7tys. zł. HK 235 to dużo słabszy model. Ale cena, którą podałeś jest bardzo interesująca - możesz zdradzić, gdzie można w tej cenie kupić HK 235?

Lord Bafford, 8 Lip 2007, 17:07

>Ok wykluła się dodatkowa opcja. za 1400 zł mogę mieć AVR235. W tej sytuacji mógłbym zakupić kolumny

>JBL Studio L880. Czy kolumny tej klasy warte są połączenia z amplitunerem w znacznie niższej klasie

>cenowej ? Mówią, ze największy wpływ na reprodukcje dźwięku ma kolumna, ale jak dalece można

>zestawiać słabszą elektronikę z lepszymi głośnikami ?

Do niego wystarczy Northridge lub być może nawet Balboa - posłuchaj, czy usłyszysz różnicę. Budżetowe amplitunery sprawdzają się w kinie ale w muzyce sam musisz sprawdzić czy wystarczy.

• 3 tygodnie później...

posiadałem około rok temu denon avr-3805 i przyznam ze był ciekawą propozycją ale kiedy go kupowałem słuchałem też harmanów i odpowiadął dopiero modelowi z serii harmana 630 czy 640 porownywnaie go do jakiegos 245 to mocne naduzycie. Nie ma co się łudzić że bezie podobnie..może po paru minutach a jeśli ktoś ma wątpliwości - polecam oglądnąć cały film...obecnie posiadam też denona tyle ze AVC-A1XVA , który przesuwa sprawę kina jeszcze dalej. Podsumowując nie ma nic za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.