Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję nagrań Macieja Wróblewskiego

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Ktokolwiek ma, ktokolwiek wie, komukolwiek leży na półce taśma lub kaseta, proszę o umożliwienie mi zdobycia jej kopii

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.Od emisji Eurydyk Tańczących [TVP Polonia] jeszcze mną ciepie po kątach i szukam szczeny która mi opadła na podłogę. [warto było pocierpieć i wydzierżyć innych "śpiewających"]

• 3 tygodnie później...

Namiary na Macieja Wróblewskiego mam, nawet z nim osobiście rozmawiałem i chciałbym podziękować za pomoc Pani Agacie Miedzińskiej z Zielonej Góry i Panu Bogusławowi Dziekańskiemu z Gorzowa Wielkopolskiego. Prośba o nagrania pozostaje nadal niezmienna

Pozdrawiam

Zbyszek

Jeśli znacie formację rockową Out Of Order i Pana Daniela Grupę i mówi Wam cokolwiek nazwa płyty O pieśni mnie prosisz to chyba myślimy o tym samym Macieju Wróblewskim tym z Zielonej Góry.

Pozdrawiam

i dziękuje za Wasze wpisy

Zbyszek

Chyba moii najbliżsi i ja, dla mnie Wróblewski jest absolutną rewelacją, to samorodek, znałem w swoim życiu kilku

pieśniarzy, [piosenkarzy ani nie lubiłem ani też nie cenię] było to bardzo dawno i byli to wspaniali niewidomi byli żolnierze jeden z nich widzący ale bezręczny śpiewał i grał na ustnej harmonijce umieszczonej na drucianym uchwycie

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Dokładnier ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Maciej Wróblewski chyba jest obecnie jedynym doskonałym wykonawcą ballad Wertyńskiego, Okudżawy pieśni i piosenek Czesława Niemena i własnych kompozycji rewelacyjnie śpiewa i doskonale gra na gitarze.

Pozdrawiam

Zbyszek

"Namiary na Macieja Wróblewskiego mam, nawet z nim osobiście rozmawiałem (...)". Z tego wnioskuję, że artysta nie posiada własnych nagrań, no bo skoro sa do niego namiary, to co stoi na przeszkodzie?

Oczywiście, że mam od Niego dwie płytki CD i jesteśmy w stałym kontakcie, ale jak zwykle szewc bez butów chodzi i Maciej nie ma nagrań robionych na żywo na koncertach tych 2007 i z poprzednich lat. Rzadko chodzę na koncerty ale jeszcze nie miałem nigdy odmowy, kiedy poprosiłem wykonawcę o zgodę na nagranie dostawali zawsze kasetę 1/1 do tej roboczej i mogli wyłowić wszystkie swoje potknięcia oraz niepowtarzalne improwizacje [jazz] uczyć się na własnych błędach i sukcesach. Najlepsze nagrania j. Hendrixa to te z SONY WALKMAN PROFESSIONAL WM-D6C zrobione przez wielbicieli na widowni .

Szukam nadal

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.Najlepsze studio w stosunku do średniej klasy sali koncertowej nawet się nie umywa

Wiem, że w sieci jest zwyczaj, że zwracamy sie do siebie po imieniu, więc prosze się nie obrazić (gdyby co proszę dac znać). A więc Zbyszku - aż wstyd sie przyznać - jestem z Zielonej Góry i dopiero teraz usłyszałem o Macieju Wróblewskim. Ale obiecuje, że jak będę miał jakieś namiary - odezwę sie na pewno. Pozdrawiam.

Maciej najczęsciej występuje w Gorzowie Wielkopolskim w Jazz Clubie Pod Filarami, w Zielonej Górze można zasięgnąć informacji o Jego występach w Amfiteatrze prosząc grzecznie o to Panią Agatę M. Uważam i nie jestem w tym sądzie samotny, że jest to zjawisko na miarę Jonasza Kofty, Jacka Kaczmarskiego czy Czesława Niemena ma coś z każdego z Nich i nie jest to kopia kalka naśladownictwo jest sumą tamtych i sobą. Zależy mi na Nim.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ja nie kpię z Twoich upodobań, Ty nie kpij z moich. Wydał jedną płytę którą zresztą mam u siebie w domu, poszukuję nagrań przypadkowych mogą być zrobione przy pomocy dyktafonu mono MD iRivera, iAudio iPoda oraz innego cyfrowego dziadowstwa. Dawno dawno temu w Jazz Clubie Helikon którego podobno byłem niewątpliwą ozdobą szalałem chlejąc do oporu z Twoimi idolami od nowoczesnego i tradycyjnego.A więc proszę nie przeszkadzaj a nie przyczepię się do filmu, który uważam za słaby i przegadany Andrzej Wajda tak naprawdę to nakręcił jeden uczciwy Film o wojnie Kanał. Znałem Andrzejewskiego nie cenię ani autora ani ksiązki ani filmu "Popiół i Diament" był poprostu obelgą dla ZWZ AK. Jestem od Ciebie o ładne dwadzieścia kilka lat starszy i to co dla niektórych jest historią dla mnie jest własnym życiorysem

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

A jak masz kogoś kto może mieć ballady i inne romanse w wykonaniu MW. to zdobądź.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.