Skocz do zawartości
IGNORED

warto kupic DENON CX3?

bodo

Rekomendowane odpowiedzi

Wszędzie piszą, że nie ma basu, ani dynamiki, ja nie wiem skąd w takim razie słyszałem to co słyszałem. A słyszałem zdumiewające, jak na wielkość głośników, uderzenie na basie i równie niespodziewaną rozpiętość dynamiki, może to kwestia ustawienia, wielkości pomieszczenia... Membrana w tak małym głośniku musi mieć bardzo duży skok, co było wyraźnie widać, ale charakterystyczny dla tanich wzmaków w takiej sytuacji chaos i utrata kontroli tutaj były znacznie mniej dostrzegalne. To pewnie zasługa wydajnej cyfrowej amplifikacji.

Trzeba jednak jasno powiedzieć, pomimo ceny, nie jest to żaden hi-end, ani chyba nawet przedsionek, po porostu bardzo dobry i muzykalny zestaw.

Czy warto kupić - to zależy od podejścia. Z audiofilskiego punktu widzenia - nie warto. Ale to nie znaczy, że cena jest skalkulowana za wysoko. Po prostu klient docelowy jest zupełnie inny. A więc nie "ciułacz", tylko ktoś, kto chce załatwić sprawę szybko i sprawnie i lekko wydaje 15 tyś. Kupuje drogą biżuterię, lubi styl i elegancję, technika audio go nie interesuje, ale chce mieć solidny i dyskretny zestaw zapewniający muzyczną rozrywkę na wysokim poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.