Skocz do zawartości
IGNORED

jaka nagrywarka dvd z hdd do ok 1000 pln

pikacz

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się na nagrywarką z hdd może być 160 gb . Chcem żeby miała tuner tv. Opcjonalnie usb bo mam troche filmów na kompie. Chcem ją podłączyć do projektora także mile widziane wyjście Component jak i wyjście audio w stereo (2*RCA)

Rozglądałem się ostatnio i kilka wyszukałem

DVD LG RH 188

DVD LG RH 265

DVD LG RH 277H

SAMSUNG DVD HR 750

SAMSUNG DVD HR 735

LITE ON LVW - 50 256 HC+

SONY RDR HX 650

zastanawiam się nad HR 735 oraz RH 188

może ktos przetestował ten sprzęt od poszewki (wady zalety, głośność pracy, niezawodność itd.) lub inne albo ma inną ciekawą propozycję. Z góry dziękuje

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sklepach internetowych juz od niespełna 1000 PLN. Potaniała w ostatnim czasie ( wczesniej około 1350PLN).

Ma dysk 250GB, HDMI, USB, niezle radzi sobie z DIVX.

Ewentualnie Panasonic model 57.

Tu mniejszy dysk i brak USB, ale za to , jak to u Panasonica, wysoka jakość obrazu.

Pozdrawiam.Piotrek

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Miałem taki sam dylemat rok temu i nic nie kupiłem, teraz znowu zacząłem poszukiwania, kusi mnie SONY RDR HX 650S ale ktos kto go ma musiał by go troche zachwalić. Może jakiś Samsung lub LG, nie wykluczam Phillipsa i Grundiga, Lite-ON'a juz mi kiedyś forumowicze z głowy wybili.

a co panowie sądzicie o tym Thompsonie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do Magnavoxa to jego cena w holenderskich sklepach wynosi 189€!

Ukryta Zawartość

Czy on czasem nie "chodzi" naczęściach Philipsa?

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Pozwolę sobie odświeżyć temat w 2008.

Jaką nagrywarkę HDD polecacie?

Ma mieć:

- tuner do kablówki

- przyzwoite audio

- dobrą jakość nagrywania stacji analogowych

Nie potrzebuję upscalingu, divx-ów itp.

Cana max 1200zł.

Witam!

Ja, stosuje LGRH188 z dyskiem 160 gb. Proste komunikatywne menu, bardzo dobra edycja (miejsca cieć praktycznie nie widoczne, dźwięk nie ma przerw). Nie ma skalowania, ani usb, ma dobre wyjścia audio, znakomicie sprawdza się jako serwer-grajek kilkunastogodzinny muzyczny. Praktycznie tryb zapisu xp i sp to to samo-bardzo dobra jakość. W xp ponad 1 godzinę na dvdr, a w sp 2 ponad na dvdr. Łapie wszystkie nośniki, ale dvdr najlepiej stosować w "-". Ponieważ nie ma konieczności formatowania przed zapisem.

Kopiuje materiał z hdd w takim trybie w jakim został zapisany, czyli xp,sp,lp,elp, gdy nie stosujesz edycji to kopiuje w trybie szybkim hdd-dvdr. Lecz gdy dokonujesz edycji, czyli wycinasz reklamy kopiuje tylko w szybkości 1:1 masz wtedy większą pewność i kompatybilność w zapisie dvd.

Na moje ostatnie w/w zdanie zwróć szczególnie uwagę przy sprawdzaniu innych maszyn. Pozdrawiam! Darius

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.