Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy do 3 500 pln.

npl

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam fajnego wzmacniacza słuchawkowego który sprawdzi się z Grado SR-60 i moim linn'em.

Dowolny kraj produkcji, wygląd mało ważny, ważne dobre brzmienie.

(sygnał dostarczany bezpośrednio z CD - kablem niezbalansowanym)

Jakieś pomysły?

Aby sluchawki pokazaly naprawde swoja jakosc musza byc zasilane z super wzm. I jego cena nie gra roli. gdyz prawie nigdy nie ma zaleznosci jakosc cena. To znaczy drozszy nie zawsze jest lepszy. Sam wzm jak pisalem w innym watku jest nieslychanie trudno zrobic gdyz sluchawki sa wielokrotnie lepsze od glosnikow wiec i wyrazniej na nich slychac wady wzm i reszty toru. Napewno lampowe wzm beda mialy przewage brzmieniowa na innymi a podstawowym wskaznikiem jakosci wzm powinny byc "przestrzenie" odtwarzane na sluchawkach. Gdyz slabe wzm nie potrafia oddac echa i poglosow a takze warto zwrocic uwage na separacje zrodel dzwieku.

npl

Tu masz bardzo dobry pre:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Potwierdzam to co napisał Senicz. Im lepszy wzmacniacz tym lepszy dźwięk. Jeśli słuchawki już grają dobrze, to przy podpięciu do bdb. wzmacniacza będą grać pięknie. Jeśli podłączy się "za dobre" słuchawki, wzmk. będzie miał problemy - a dźwięk w efekcie będzie marny. Nie można kupić "za dobrego" odtwarzacza, resztę toru już trzeba uważnie dobierać.

Czy ktoś z forumowiczów słuchał Naim'a Headline + zewnętrzny zasilacz?

u nas w kraju zabardzo niema duzego wyboru jezeli chodzi o typowe wzm. sluchawkowe.moze odrazu dolozyc i kupic wyzsza klase taka zane deux

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :).kupisz jakis sredniej klasy i po przyzwyczajeniu zapragniesz czegos wiecej...bo zawsze jest swiadomosc ze mozna lepiej...a dobry wzm .sluchawkowy to podstwa.

post-8479-100009338 1183194912_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z lampami problemu nie ma.

Odsłuch ----- skontaktuj się z Vladem vel Atoposem ( Warszawa ).

Polecam Melosa ponieważ parę razy miałem okazję korzystać z tego pre i uważam,że za te pieniądze nic nie zbliża się jakościowo nawet w przedbiegach do tego urządzenia.

Tak sie zastanawiam co do trafnosci podpinania dobrego wzmaka za dobre juz pieniadze do balachych sluchawek, z calym szacunkiem ale chyba nie tedy droga by nagle sluchawki ograniczyly sliczny wzmacniacz ktory nabedziesz za te pieniądze.

oczywiscie jest to moje zdanie i wydaje mi sie w miare obiektywne

czy kolega z tematu nie mysli o zmianie modelu sluchawek czy moze jest tak ze jedym z tych co duzo slyszeli i wrocili do podstawowych korzeni? wydaje mi sie ze te sluchawki ograniczą niestety cos porzadnego

no ale to tak odemnie

pzdr

ale jezeli koniecznie chcesz dobrze ulokowac pieniadze na przyszlosc to wydaje mi sie to strzal w 10:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze: są to bardzo dobre słuchawki, co więcej są jednymi z niewielu które są dla mnie wygodne

Po drugie: szkoda mi je sprzedawać, oddać etc. Czasami słucham przez nie podcasty/radio z imac'a lub podpinam do slimx'a (discman iriver).

Po trzecie: wypróbowałem różne kombinacje i zawsze dobrze grały

Witam

Jestem posiadaczem 60 które grały z edgarem sh-1 jednak przymierzam się do Linarta którego mialem przyjemność sluchać a cena najtańszego wynosi 1300 zł tylko nie jest łatwo go nabyć.

Pozdrawiam stary

Ja polecam Darkvoice 332. Mam go juz od jakiegos czasu i jestem bardzo zadowolony. Przez dlugi okres porownywalem go z Grahamem Slee Solo i wedlug mnie Darkvoice gra lepiej. Na e-bayu mozna go kupic za jakies 500 dolcow.

Amerykański lampowiec Singlepower MPX3 nie synergizuje z Grado - on daje skrzydeł Sennheiserom, Beyerdynamicom, Sony Cd2000 itd. Polecam head-fi.org - dużo informacji na temat dobrych wzmaków do grado.

Jeżeli nie masz zamiaru w bliskiej przyszłości zmienić słuchawek myślę, że nie ma sensu inwestować w bardzo wysokiej klasy wzmacniacz, ponieważ nie wykorzystają one w pełni jego potencjału.

niestety za jakiś czas przesiądę się na słuchawki. dziecko w drodze więc szukam po prostu czegoś dobrego...

nie może być też to większy wydatek, bo żona by mnie zabiła. ;-) a tak 3,5k wysupłam.

Ja bym na Twoim miejscu zrobił rozeznanie na rynku słuchawek zamkniętych. Wyciekające dźwięki mogą przeszkadzać dziecku, a już na pewno będą przeszkadzały żonie przekonanej, że muzyka przeszkadza dziecku.

npl, 1 Lip 2007, 02:25

>niestety za jakiś czas przesiądę się na słuchawki. dziecko w drodze więc szukam po prostu czegoś

>dobrego...

Dziecko to nie powód, żeby uciekać w słuchawki ;-)

To raczej kwestia przekonania żony, że muzyka dziecku nie będzie przeszkadzać.

No ale wszystko zależy od malucha - mój naprzykład zasypia w ciagu 5 minut od włączenia Arvo Parta - Fur Alina to jego ulubiona kołyskanka.

A w głównym temacie wątku to wzmacniacz za 3.5k do twoich słuchawek uważam za mezalians i jednocześnie za dobrą inwestycję na przyszłość (mam na myśli słuchawkową ewolucję).

Pozdrawiam

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Faktycznie ja też bym zacząl od dobrania słuchawek zamkniętych ,takich które by mi moje ukochane nagrania najbardziej realnie odtworzyły,dopiero póżniej bym starał się dobrać jakiś szlachetny wzmacniacz który by to brzmienie dopieścił.Z tego co obserwuję na forum ludzie mają spore kłopoty z póżniejszym skorygowaniem brzmienia słuchawek wzmacniaczem ,wygrzewają ,cudują a tu nic żadne wymiany kabelków nie pomagają a po drodze masa wydanych na próby pieniędzy idzie w nasze doświadczenia.Może faktycznie lepiej iść przetartymi ścieżkami-przedewszystkim wysokiej klasy przetwornik słuchawkowy o dżwięku nam odpowiadajacym może faktycznie jakaś zamknięta Audiotechnica ATH-A700 lub nawet Stax 4070 ja jestem zadowolony z zamkniętych Sony MDR-7509HD bardzo wygodne mimo zamknietej konstrukcji sporo słychać co się dzieje w koło grają tak jak na koncercie w filcharmoni z tym powietrzem co niepowoduje u nas odczucia brzęczenia klawesynu,ostrości fletu i skrzypiec no i bas jest supernisko schodzacy tak że organy,kontrabasy,kotły są dobrze podane dopiero póżniej bym coś kombinował ze wzmacniaczem ale raczej po odsłuchaniu a nie na zasadzie że sporo osób go słuchało i dobrze gra.Cały czas należy się liczyć z tym że każdy z nas ma inny gust i możemy się nie wstrzelić w dobrą współpracę

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z tego co poszukałem za 3,5k można mieć system Stax'a - SRS - 3010 System (SR-202 + SRM 310).

Czy ktoś z forumowiczów słuchał takiego setu?

Jeśli kupię Stax'a zamykam sobie na jakiś czas drogę do innych wynalazków. Mogę eksperymentować później z innymi słuchawkami elektrostatycznymi, zakupić nowy energizer. A w przypadku zwykłego wzmac. mogę duużo zmieniać... Co lepsze?

Trzeba kupic dobry wzm do sluchawek gdyz sluchawki mozna latwo wymienic a wzm na inny lepszy juz nie. Zreszta czasami doskonale graja tanie sluchawki wiec warto eksperymentowac. Taniocha czasami jest wyposazana w przetworniki od bardzo dobrych sluchawe gdyz chinczycy czesto robia tylko jeden bardzo dobry typ i wkladaja je do wszystkiego. Inne brzmienie - gorsze czesto wynika ze zlej obudowy a nie z przetwornikow. warto przeniesc przetw. z tanich sluchawek do kobrej obudowy a zdazy sie cud. Jestem zainteresowany tym tematem bo przymierzam sie do zrobienia kilku wzm do sluchawek na lampach. Co jak co ale wzm do sluchawek musi byc najlepszy z mozliwych.

npl, 1 Lip 2007, 13:24

>Z tego co poszukałem za 3,5k można mieć system Stax'a - SRS - 3010 System (SR-202 + SRM 310).

>Czy ktoś z forumowiczów słuchał takiego setu?

>

>Jeśli kupię Stax'a zamykam sobie na jakiś czas drogę do innych wynalazków. Mogę eksperymentować

>później z innymi słuchawkami elektrostatycznymi, zakupić nowy energizer. A w przypadku zwykłego

>wzmac. mogę duużo zmieniać... Co lepsze?

stax to zazwyczaj droga w jedna strone i bynajmniej nie jest to droga prowadzaca do nikad, zazwyczaj jest to ta jedyna

Tak Stax to dobry sprawdzony kierunek i warto zcisnąć pasa,zresztą wzmacniacz może być innej firmy niż same słuchawki.Szanujące się firmy robią do słuchawek Staxa fajne wzmaki,niestety na naszym forum mało na ten temat informacji:( Drogę ostatnio przeciera kolega jazzfan może z nim się warto skontaktować

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.