Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa świata i jej pochodne

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy następującą koncepcję:

Wszechświat składa się z materii, której ilość przekracza masę krytyczną (ucieczka galaktyk zostanie w pewnym momencie powstrzymana przez oddziaływanie grawitacyjne- nastąpi ruch materii w kierunku przeciwnym). Załóżmy też, że ilość materii we wszechświecie jest skończona. Tak więc, następny big-bang jest kwestią czasu. Ale czasu, możemy założyć, mamy nieskończenie wiele. Tak więc, w nieskończoności, owa materia skupiać się będzie i wybuchać, nieskończoną ilość razy. Powstanie, z owej skończonej ilości materii, cała mnogość różnie zbudowanych wszechświatów, po każdym z wybuchów- innych, inaczej zorganizowanych i rządzących się swoistymi prawami. Ale do czasu; statystycznie zrecz biorąc, mając nieskończoną ilośc prób do dyspozycji, za którymś tam razem, materia zorganizuje się w sposób identyczny do tego, który tworzy NASZ WSZECHŚWIAT. Co więcej, wszechświat nasz- odrodzi się w tej samej postaci (a znim i my sami) nieskończoną ilość razy. Mało tego; to już miało miejsce nieskońcczoną ilość razy. Byliśmy, jesteśmy, i będziemy żyć i umierać w dokładnie taki sam sposób- po wieki wieków.

https://www.audiostereo.pl/topic/34496-budowa-%C5%9Bwiata-i-jej-pochodne/

Ogólnie przerąbane.

Mam jednak pewną wątpliwość. W tej koncepcji entropia musi zostać zachowana na niezmienionym poziomie. Według niektórych koncepcji po stanie początkowym powstaje wiele pączkujących wszechświatów, które rozdziela wiele horyzontów zdarzeń - są więc od siebie niezależne. Nasz Wszechświat może powrócić do stanu początkowego, ale te pozostałe niekoniecznie. Sugeruje to utratę energii (wzrost entropii) w naszym continuum. Tak więc każdy następny "wybuch" będzie inny.

Inaczej rzecz ujmując po kilku erekcjach Bóg będzie miał dość i zajmie się innymi sprawami (wymiarami) :)

Chyba ze nie jest tak jak myslimy, tylko jakas Boginka robi Mu loda,

po czym z "pelnymi ustami" zanosi to do Swiatowego Banku Spermy !

A wiec nic sie nie marnuje i nasz Swiat ma wciaz szanse powrotu do

stanu poczatkowego po stworzeniu odpowiednich warunkow !

Wszystko piętknie, ale znów tylko zakładamy jednofredowość najwyższego (że niby jesteśmy na obraz i podobieństwo). Myślę jednak, że to Thrul i Klapacjusz bawią się nową retortą wg poradnika A. Słodowego "Zrób sobie wszechświat". Mr Najwyższy ma to głeboko poniżej linii plecków (znów zakładając, że na obraz i podobieństwo). Oczywiście mogę się mylić i z góry przepraszam niebiosa, za niezrozumienie eksperymenta, ale za mało danych Panie, za mało danych...

Z tą gumką to właśnie jest trafione porównanie - niektórzy mówią o nadymaniu się balona, ale co za różnica. Przez dziurkę w pękniętej gumie wyciekają inne wszechswiaty i w naszym zostaje coraz mniej esencji życia (potencjału do nowych narodzin).

Zużyty prezio jest politycznie niepoprawny !

Już kiedyś Wam tłumaczyłem... w dzieciństwie mialem sen opisujacy wszechświat jako fragment nogi od jakiegoś krzesła.

Pozostaje pytanie czy to wiklina, metal, czy twozywo sztuczne no i jaki rodzaj siedziska. To było tyle lat temu, ze mógł to byc nawet zydelek:)

Pozdrawiam

No co jest chłopaki ? Wszechswiat, ktorego częscia jest ta prezerwatywa moze byc częscią klawiatury w ktora stukacie pisząc posty na forum !:)

Uszy do góry ;)

Pozdrawiam

Ja nie wiem, jaką diagnozę by Wam postawić. Myślę, że schizofrenia paranoidalna w powiązaniu z hebefrenicznym sarkazemem na tle zespołu maniakalno-depresyjengo, a wszystko zapoczątkowane poprzez myśli suicydalne związane z niedorozwojem prącia.

Rolandsinger, 30 Cze 2007, 23:10

>Ja nie wiem, jaką diagnozę by Wam postawić. Myślę, że schizofrenia paranoidalna w powiązaniu z

>hebefrenicznym sarkazemem na tle zespołu maniakalno-depresyjengo, a wszystko zapoczątkowane poprzez

>myśli suicydalne związane z niedorozwojem prącia.

nie bądź taki jazzowy! powiedz po prostu, że wszyscy oprócz ciebie są gupi i mają małe fiuty! ;)

Rolandsinger> cieszę się że Twoje prącie nie doznało niedorozwoju.

A może chciałbyś o tym porozmawiać?

Czy właśnie to doświadczenie pchnęło Cię w ramiona psychologii? ;-)

wasylak ??? Ja tam zawsze wiedziałem - skąd Ci przyszło do glowy inaczej ?:)

Kiedyś przyjaxnilem się z jedną fajną pania psycholog, fakt niewiele z tego wyszło, bo trochę za bardzo"robotę do domu przynosiła" :) Niedawno poznalem dziewczynę kumpla ( pozytywna i bez tendencji do przynajmniej glośnego "zauważania", "diagnozowania" i innych tego typu nerwic - przypadłosci :)).

Nie to co Roland ;/

Tak, ze wracajac do tematu budowa swiata jest tylko pozornie zawiła ;)

Pozdrawiam

Re: Vlad, 29 Cze 2007, 19:12

>A tak NAPRAWDE, to tylko Bog marszczy Freda !

byłżeby Vladziu ów "świetlisty romb", który Cię "przeniknął", świetlistym Fredziem "Boga"?

marszczyliście razem a potem on Cię przeniknął?

taka gejowska proza?

w takim razie może nie jesteś wcale "nowym Jezusem tylko nową ulepszoną (bo nikt nie będzie mieć wątpliwości) "Zawsze Dziewicą"

Vlad - a truly blessed being

byłobyż to "zmatowienie" Vladziu, które nastąpiło, jak to nam wyznałeś, gametogamią?

a może były to tylko gejowskie fantazje z halucynacjami?

wywołanymi lekomanią

bo zwyczajnie w swej desperackiej walce z łuszczycą skóry głowy przedawkowałeś "Atoposa" (i dlatego nie mają już go w magazynie)

[dla niezorientowanych - lek ten zawiera pochodne konopii]

byłobyż to całe Twoje "oświecenie" prozaicznym przedawkowanie leku przeciw łuszczycy?

ha ha ha

Człowiek nie wie wszystkiego o naszym Układzie Słonecznym, Słońcu itd. bo niby jak? skoro do tej pory ludzka noga stanęła jedynie na zapyziałym księżycu :-) Więc jak tym bardziej rozmawiać o budowie świata czy jego pochodnych? Chyba że w kontekście filozofii bo tak to wróżenie z fusów :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.