Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa zakładka typu MP3 albo OUT

mandek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po obserwacji nowych tematów pojawiających się na forum myślę, że dojrzała kwestia założenia nowej zakładki tematycznej związanej ze sprzętem przenośnym, a przy okazji z tzw. formatami stratnymi typu mp3. ogg, mpc...

Coraz więcej wątków dotyczących zagadnień, o których wyżej, pojawia się w zakładce STEREO, bo w sumie nigdzie indziej się nie nadają - no chyba, że na innych forach. Ale przegonić autorów się nie da, tak po prostu, ani za pomocą nawet argumetów, że to POWAŻNE forum, stąd ten postulat.

Mój postualt wiązę się z pytaniem czy Lukar zdaje sobie sprawę jakie forum założył??? Jaką nazwą je opatrzył? Jeżeli dopuścił zakładki typu Kino Domowe lub Film, to mp3 aż się prosi - signum temporis!

Będzie to przynajmniej jakieś okreslenie kierunku, w którym podąża i specjalizuje się nasze forum (ALBO NIE). Bo AudioStereo już jakąś markę sobie wyrobiło i trzeba o nią dbać - albo jesteśmy wąskie audio - stereo, które to pojęcie legło chyba u podstaw założenia forum, albo idziemy z POSTĘPEM ;))

Myślę, że zakładka będzie odpowiednia, bo tematów coraz więcej, a warto ten obszar zagospodarowac marketingowo ;)

Mp3 w audio-stereo się zawiera, ale już w hi-fi nie zawsze, a parktycznie wogóle w hi-end.

Pozdrawiam i życzę owocnych obrad ;)

m.

https://www.audiostereo.pl/topic/34376-nowa-zak%C5%82adka-typu-mp3-albo-out/

Gdybym był politykiem, rzekłbym uderzając przy tym w złowieszczy ton: na to zgody nie będzie!

Zakładka mp3 oznaczałaby liberalizaję tematyki forum. Sądzę, że forów poświęconych tej tematyce jest mnóstwo w polskim necie, więc po co multiplikować ? Tym bardziej, że pociągałoby to za sobą dalsze, lewackie postulaty: zakładka - muzyka pop/disco polo, miniwieże, najlepsze boomboxy, etc.

W mojej opinii nie może być mowy o takiej zakładce na forum stricte audiofilskim.

No tak - a co z głosem LUDU??

;D

Coraz go więcej na tym forum - jakiś rok temu, gdy szukałem słuchawek do mp3-jki to szukałem na forum mp3.... wiadomo jakim. A teraz jak sie wchodzi w zakladkę STEREO to na pierwszej stronie o mp3 są 2 tematy - zgodnie z tendencją za pół roku będzie 6.

Czy o to chodzi??

Rzecz w tym, że zaczyna być nie do końca jasne dla kogo jest to forum - jak dla wszystkich to zakładka mp3 jest jak najbardziej wskazana (niby skąd zakładka Film np???????)

A jak tematyczne, tak jak było w zamierzeniu, to chyba trzea banowac... ;)

Rolandsinger, 25 Cze 2007, 23:25

>W mojej opinii nie może być mowy o takiej zakładce na forum stricte audiofilskim.

Ale zakładka np. Film się np. znalazła - czy tu liberalizacja była dopuszczalna? Dlaczego?

"Duch Czasów" zaczyna nadgryzać to forum i tyle. Prędzej czy później mój "postulat" dojdzie do ralizacji.

No chyba, że Lukar dojdzie do wnoisku, że chwytanie wszystkich srok za ogon do niczego nie prowadzi, że moc w specjalizacji, tak jak myślał od początku.

Forum zaczyna się coraz bardziej rozjeżdżać!

m.

Tu trzeba paść na kolana to może wysłucha :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a na dowód, że się rozjeżdza chośby ten wątek, gdzie nawet padają kwestie obicia ryja:

Ukryta Zawartość

i to w zakładce Stereo - czy są tu jacyś moderatorzy???

Ukryta Zawartość

xniwax, 26 Cze 2007, 00:00

>Tu trzeba paść na kolana to może wysłucha :-)

>

>

Ukryta Zawartość

Ten wątek to śmietnik niestety.

Tu chodzi o coś więcej - konkurencja czuwa ;)) a i najwierniejsi userzy tego forum z dnia na dzień zmienią tablicę... i bedzie forum jakich wiele, jak to kolega wyżej napisał

Ukryta Zawartość

Rolandsinger, 26 Cze 2007, 00:05

>@ Mandek

>

>Film to dziedzina sztuki, mp3 - komercyjnego pragmatyzmu.

Malarstwo, rzeźba, architektura to też sztuka - nie wiem czy wiesz do czego zmierzam?

moje pytanie sprowadza się do kwestii: specjalizacja czy adiostereo????

MP3 niech zostanie w stereo. Mamy już od jakiegoś czasu 2 nowe zakładki : Lampa i Film, dalsze tworzenie nowych nie jest wskazane. MP3 to nie jest aż tak wyraźny odłam by potrzbował swoeje zakładki.

A jak dla mnie, to próbujecie się po prostu snobować. :) "Ja nie tykam g... co się nazywa mp3, bo ja jestem prawdziwy audiofil. Taki przez duże A. I dlatego nie chcę kalać oczu moich formatami stratnymi na liście wątków mojego ulubionego forum dla audiofilów przez duże A.". :)

A tymczasem mp3, inne formaty stratne, komputery i piloty programowalne to część dzisiejszego światka audio, czy to się komuś podoba, czy nie. Nawet Wasz sprzęt ma nierzadko więcej wspólnego z kompem, niż Wam się wydaje...

Proponuję więc nie kombinować, tylko skupić się na merytorycznej zawartości forum. I czynnie wzbogacać ją swoimi wpisami o "prawdziwym audio". :)

Popieram jednocześnie Snajpera i amazaraka.

W celu odśmiecenia zakładki "stereo" dla prawdziwych Audiofili i stworzenia miejsca dla "nowych technologii" zakładka PC-AUDIO" to niezły pomysł. Choć i tak czasami trudno będzie zakwalifikować gdzie się powinno coś znaleźć, np. wątek "czy meloman kupi plik".

Moja propozycja nie wynika ze snobizmu, ale raczej z tego, że o szeroko pojętym "PC audio" można mówić bardzo dużo, niekoniecznie na tematy interesujące osoby zainteresowane stereo jako takim. Na takiej samej zasadzie wydzielono zakładkę "Analog" - a przecież gramofon jest jak najbardziej częścią stereofonicznego toru audio. Jest to jednak dziedzina na tyle rozległa i specyficzna, że uznano za stosowne jej wydzielenie. Uważam że taką samą argumentacją można uzasadnić stworzenie zakładki "PC Audio".

Zakładka "MP3" to oczywiście zły pomysł.

A już kompletnie autor wątku nie wyjaśnił, "co poeta miał na myśli" proponując "OUT".

W pierwszej chwili wydało mi się, że w ogóle chodziło mu o "wyałtowanie" tematów empetfujek z forum...

Dzial "PC Audio" jest tutaj wg. mnie bardzo potrzebny, stowrzenie go byloby dalece bardziej zasadne niz istnienie zakladki "Lampa" - tym bardziej ze na tym forum panuje jeszcze sredniowiecze w tym temacie.

Jesli chodzi o dzial "MP3" czy raczej szeroko rozumiane "Przenosne audio" ... to juz chyba lekka przesada. Jak juz wspomiano wczesniej - od tego sa inne fora.

Popieram - tematów na ten temat może być dużo - formaty, rippery, soft do odtwarzania, jukeboxy, itd, a są ludzie, których to kompletnie nie interesuje, podobnie jak orędowników tego typu tematów nie interesują kwestie związane z gramofonami bądź magnetofonami szpulowymi.

Kal

sądzę, że zakładka "MP3 i sprzęt przenośny" podniosłaby liczbę wyświetleń Forum, a co za tym idzie, wpływy z reklam.

gra warta świeczki, nie sądzisz, Lukar?

poza tym ludzie zainteresowani muzyką niekoniecznie od strony jakości dźwięku mogliby zobaczyć, że oprócz empetrójek istnieje jeszcze inny, nieznany dotychczas świat doznań estetycznych.

pasternaque, 26 Cze 2007, 23:20

>sądzę, że zakładka "MP3 i sprzęt przenośny" podniosłaby liczbę wyświetleń Forum, a co za tym idzie,

>wpływy z reklam.

>

>gra warta świeczki, nie sądzisz, Lukar?

>

>poza tym ludzie zainteresowani muzyką niekoniecznie od strony jakości dźwięku mogliby zobaczyć, że

>oprócz empetrójek istnieje jeszcze inny, nieznany dotychczas świat doznań estetycznych.

Brzmi nieglupio...

Ale niestety przyciagnelo by to na forum mnostwo dzieciakow, ktorzy to ( nie daj boze ) wypowiadaliby sie [zapewne niekoniecznie madrze] i w innych dzialach. Tak wiec to troche ryzykowny pomysl :)

pasternaque, 26 Cze 2007, 23:20

>sądzę, że zakładka "MP3 i sprzęt przenośny" podniosłaby liczbę wyświetleń Forum, a co za tym idzie,

>wpływy z reklam.

>

>gra warta świeczki, nie sądzisz, Lukar?

>

>poza tym ludzie zainteresowani muzyką niekoniecznie od strony jakości dźwięku mogliby zobaczyć, że

>oprócz empetrójek istnieje jeszcze inny, nieznany dotychczas świat doznań estetycznych.

No właśnie to miałem na myśli - albo rozszerzamy zakres tematyczny forum poszerzając platformę dyskusji o tematy mniej audiofilskie albo wracamy do specjalizacji wąsko pojętego Hi-fi i Hi-end. I jest to pytanie również, a może przede wszystkim do Lukara, w jakim kierunku jego wzrok i myśl podąża? Jeżeli w pierwszym to dodanie nowych zakładek jest jak najbardziej wskazane

-> korzyści to większy porządek na forum, a dla Lukara większa oglądalność i kasa z reklam ;))

-> minusy to utrata dotychczasowego charakteru forum typowo "audiofilskiego" i tworzenie czegoś na kształt wortalu szeroko pojętego audio (a może to też plus?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.