Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Ton 200 - nagroda roku 2003r.!

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

chłopie zjexbiste kolumny ma je moj kolega dyskomuł mieszka na parterze ja mieszkam pięc pieter wyzej a bass u mnie rezonuje mumuuumuuuumumuuu..drrrrdrrrdrrr..ubbca,ubbca,ubbca,ubbca:):):):)

Nie znam kolumn Tonsila ,ale powiem uczciwie że marzę, aby kiedyś powstały w końcu kolumny polskiej produkcji i na polskich przetwornikach

które sięgneły by poziomu Hi-Endu. Czytałem ostatnio na temat średnio-wysokotonowych głośników z biocelulozy wykonanych przez Tonsil ,które zostały docenione na jakichś targach na zachodzie , a kolumny oparte na nich zdobyły tam srebrny medal.Można o tym poczytać na stronie Tonsilu. Niestety z tego co się zorientowałem fabryka ma obecnie problemy finansowe i dalsze badania nad tym tematem zostały zawieszone. Oby nie na zawsze.

>robert nie tylko ty naprwde nie wiem dlaczego u nas jest tak trudno cos zrobic czy opracować..chyba winna jest zła i głupia polityka tonsilu..powinni miec w swej ofercie kolumny skierowane dla najbardziej wymagajacych audiofili nie chodzi o jakies cuda tylko o dwa moze góra trzy modele ..a ich lepsze głosniki były by podstawą wielu napewno udanych konstrukcjii DIY..bo w imię czego msimy kupowac jakies dunskie,skandynawskie głosniki z membrana z papieru toaletowego nasączanego gównem w 10 % i

oo urwało mi sie..a w 90 procentach MARKETING...a faktem jest ze tonsil nawet na tych głosnikach co ma jakby sie przyłozył szczerze do roboty to by złozył kilka modeli głosników dla polskiego audiofila powiedzmy w cenie do 2000 które by dosc dobrze w dupe biły rózne mularskie i ciulowate firmy..tanie modele be end wu i pardigma jakiegos takiego, jama i inne wynalazki których pełno w hipermarketach

Gość gorek

(Konto usunięte)

Ludzie co wy na glowe upadliscie??

Tonsil Ton 200 high-end???? Pieknie wygladajace i brzmiace???? No to zostalem w tym momencie powaznie rozsmieszony... Te duze kolumbryny ktore nie maja za grosz ladnego wygladu niby ladnie brzmia?? Moc to moze one maja ale dobrego brzmienia ani wygladu napewno nie...

Mam takie samo zdanie jak Piotrek i tak jak pisałem znam kolumny Tonsilu tylko z opisów i wiem ,że na dzień dzisiejszy zaspokajają potrzeby tylko tych najmniej wymagających. Myślę, że aby im pomóc wiele zależy również od nas konsumentów. Myślę że rozmowa na razie o kolumnach z dobrym brzmieniem w ich wykonaniu to za dużo ale może ktoś z Was zauważył jakiś dobry przetwornik w ich wykonaniu? Może ktoś miał okazję słyszeć ten przetwornik z biocelulozy.

Gość RobertGdansk

(Konto usunięte)

Hmm tak sie przygladam tym "rewelacyjnym" opisom tonsili...i albo ja jestem głuchy....albo ktos jaja sobie robi:)))

Co nie zmiejsza faktu ze swojego czasu Tonsil był jak na poziom polskiej gospodarki synonimem "luksusu" i namiastka zachodu.

A tak pozatym to do auta włozyłem jakies tonsilki bo znalazlem stare w piwnicy..gra to lepiej niz jakies smieszne sony czy pioniery za 200-300zł wiec moze nie jest z nimi tak zle??

Może i 20 lat temu z zazdrością patrzyli wszyscy z za żelaznej zasłonki na superhipermarketowe zachodnie rupiecie które u nas w kraju dawały posiadaczowi takiego sprzętu (przeliczając wartość ówczesnego dolara na dzisiejsze realia kosztowały tyle, co teraz kilka samochodów) niesamowite poczucie "posiadania prawdziwego skarbu - który tylko on wykopał na wyspie piratów" ale za przeproszeniem SZLAG MNIE TRAFIA! gdy 16 latkowie opluwają firmy i marki które gdyby nie "polska fikcja" w której teraz żyjemy były by liderami nietylko w kraju. A tak muszę patrzeć jak tonsile siedzą w angli amplifon robi podkop do niemiec itd. a ja zostaję sam, znowu w trzecim świecie.

Poczytałem sobie opinie na temat Ton 200 i...

Chyba byłoby lepiej, żeby p131 w będąc w szkole trochę więcej czasu poświęcał innym zajęciom, niż zagłuszanie własnych myśli w klitce 3x3m, bo widać, że źle to wpływa na jego ortografię.

DIMI pod tym względem też nie jest geniuszem, ale nie wiadomo, czy jeszcze jest w szkole.

A co do opinii merytorycznej, to faktycznie wygląda na to, że to kolumny - marzenie ;-) Może zamienię swoje 9NT na Ton-200 :-)... I jeszcze mi kasa zostanie.

Janusz z Torunia

Panowie!

Sprzedajemy nasze systemy i kupujemy TONSILE Ton200.

W polaczeniu ze wzmacniaczem renomowanej i audiofilskiej firmy Diora - graja przecudownie - Grand Utopia nawet sie nie umywa!!! :)))))))))

Zostaje jeszcze kwestia CD....moze jakies sugestie? :)))))))))))))))))))))))))))))

Gość RobertGdansk

(Konto usunięte)

Do PIOTR>

A tak własciwie to rzeczywiscie gdyby nie nasza "cudowna" moda na wszystko co zachodnie to moze pare konstrukcji Tonsila dało by rade zreformowac by mogły konkurowac z zachodnimi bublami typu Cat..czy inne. Pewnie jakby wziasc sie w garsc to moze takie Tannoye mercury bysmy pogonili a tak to jakikolwiek dobry produkt z polski ucieka....szkoda.

• Redaktorzy

Ależ mój drogi, a spróbuj kupić gdzieś te cholerne Tonsile! W specjalistycznych sklepach ich nie ma, m.in. bo za tanie, a w supermarketach ich nie ma, bez powodu. Występują tylko w sklepikach typu mydło i powidło z branży RTV, a do takich mało kto zachodzi. Nie chcę mówić, że z tą klasą głośników rozstałem się już dawno temu, bowiem podobno istnieją jakieś wysokiej klasy modele, ale ich na oczy nie widziałem, ciekawe dlaczego. Tonsil jest firmą, która wykończyła się na własne życzenie, i jedyne co dla niej można zrobić, to ją kupić całą, i następnie właściwie zarządzać. Ale tyle forsy to ja już nie mam.

Dokładnie w tonsilu brak dobrego zarzadzania..i pomysłu na firme czy jak kto woli( u mnie w firmie to sie tak nazywa) "MISJĘ FIRMY"

Misja firmy Tonsil Powinno byc wyprodukowanie dobrze-brzmiacych audiofilskich kolumn w sredeniej klasie cenowej tak aby mogły spokojnie pokonac i cena i jakoscia wykonania(a tu tonsil wbrew pozorom ma sie czym pochwalic) biły po głowie konkurencje..

Pozatym misją powino byc postawienie kolumn tonsil w jak najwiekszej ilosci domow w polsce..wiecie ..

...warto bo na poczatku były altusy...

czesc z nas zaczynała od tych kolumienek..warto było..

-> gorek

Ja prosiłem o zdjęcie, bo ktoś wspomniał, że bardzo mu się podobają. I ciekawi mnie, jak to cudo wygląda.

Jednak po Twojej wiadomości nadal ich nie widać.

Janusz z Torunia

Gość RobertGdansk

(Konto usunięte)

O moj Boze....bleeeee wygladaja jak by miały naglasniac potancowke w wiejskim domu kultury...to nawet jako mebel sie nie nadaje...

Watpie aby grały lepiej niz wygladaja...tylko dla amatorów umpsa upmsa..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.