Skocz do zawartości
IGNORED

PMA-500AE i podłączenie kolumn

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak sie zastanawiam czy denon PMA-500AE zagrałby lepiej niz technisc sa-gx690? (dvd panas s47, kolumny na gdw9/15 i gdn16/30, tonsil).

I jak podłacz jedna pare kolumn do 2 wzmacniaczy, ale na stałe zebym nie musiał przepinac kabelkow gdy bede chciał właczyc drugi wzmak (oczywiscie grałby tylko jeden, drugi byłby używany do filmow)

pozdrawiam

w cenie tego denona znalazłem jescze Pioneer A-209R, Sony TA-FE370, Sherwood AX-4103. Czy takie wzmacniacze mogą wykreować szersza, bogatsza scene z wyrazniej ulokowanymi instrumentami niz ten moj technics czy po prostu w tej cenie bedzie to grało jednakowo słabo?

Wg mnie to kopnięty pomysł. Możesz być pewien że zapomnisz raz zgasić jeden przed wyłączeniem drugiego i ciesz się, jeżeli oba ci się wtedy same wyłączą automatycznie - kup wzmaka Pioneera - on ma dobre zabezpieczenia jeżeli nadal obstajesz przy swoim "dziwnym" pomyśle (mnie się Pioneer już 2 razy na szczęście sam wyłączył - bo zapomniałęm po nowym ustawieniu kolumn że jedna nie ma do terminalu podpiętych kabli, kabelki - i + się zetknęły ze sobą i wzmak zgasł - a też się zarzekałem że muszę pamiętać żeby je podpiąć na nowo no i zapomniałem)

taka figura już była chyba przerabiana? i coś mi się wydaje, że właśnie Ty się o to pytałeś . . . nieprzekonany, czy jak?

jak ktoś napisał wcześniej . . . raz się zapomnisz i jeżeli wzmak nie ma zabezpieczeń, to moze być po końcówce

rozwiązanie tego motywu to przełącznik gniazd dla głośników, czyli takie małe ustrojstwo, gdzie hebelek raz zwiera jedno, raz drugie (albo i więcej), kosztuje kilanaście złotych :)

marcinw899,

jeśli nawet włączysz tylko jeden wzmacniacz, to drugi będąc podłączonym będzie stanowił jakieś obciążenie dla tego, który gra. A jakie? Nie wiadomo i pewnie nigdzie nie znajdziesz odpowiedzi, bo to jest błąd w podłączeniu i tak się po prostu nie robi. Może się okazać, że spalisz któryś ze wzmacniaczy lub może nawet jakiś głośnik w kolumnach.

Jeśli nei chcesz przepinać kabli zastosuj mechaniczny przełącznik, jak radzi kolega.

>Chruper, 20 Cze 2007, 20:08

>rozwiązanie tego motywu to przełącznik gniazd dla głośników, czyli takie małe ustrojstwo, gdzie

>hebelek raz zwiera jedno, raz drugie (albo i więcej), kosztuje kilanaście złotych :)

mógłby kolega pokazać na przykładzie z netu jak takie coś wygląda i gdzie to można kupić? jakiś link?

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.