Skocz do zawartości
IGNORED

wywalenie napisów z filmu

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

Mam film:

RELEASE.NAME..: Pan's.Labyrinth.2006.720p.HDTV.DTS.x264-ESiR

RELEASE.DATE..: 17.06.2007

THEATRE.DATE..: 27.04.2006

RUNTiME.......: 01:58:10

SiZE..........: 6.5 GB

ViDEO.CODEC...: x264

FRAMERATE.....: 23.976

BiTRATE.......: 7145 kbps

RESOLUTiON....: 1280x692 (OAR)

AUDiO.........: Spanish DTS 5.1 768 kbps

SUBTiTLES.....: English hardcoded (blame Sky)

SOURCE........: pans.labyrinth.1080p.h264.dd20

Czy istnieje możliwość wywalenia z niego tych angielskich napisów? Proszę o podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/34234-wywalenie-napis%C3%B3w-z-filmu/

Nie za bardzo rozumiem po co wywalac napisy skoro mozna po prostu je wylaczyc.

I tak, jezeli chcesz je koniecznie usunac to uzyj do tego program Virtual Dub. Natomiast zeby je wylaczyc - podczas ogladania filmu w Media Player Classic kliknij prawym przyciskiem myszy i Navigate -> Subtitle language -> No subtitle.

-> konradskala, martig

"SUBTiTLES.....: English hardcoded (blame Sky)"

Czyli to nie są najprawdopodobniej napisy "softowe" zapisane w dodatkowym pliku, lecz napisy "twardo" dodane na stałe do filmu. Czyli niestety tutaj nie da się po prostu ich wyłączyć. Obawiam się, że usunięcie ich jest niemożliwe (znaczy można klatka po klatce piksel po pikselu je wymazywać w edytorze video ;).

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Ups. Nie doczytałem, że kodek to x264, czyli być może da się je jednak wyłączyć (podobnie jak w matroska). Sorry.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Polecam duet Dvd Decrypter do zrzuceniea na dysk a pozniej DVD2DVD-R + Cinemacraftencoder, lepszej jakosci przy konwersji do 1 plyty nie uzyskasz, jesli bys chcial zrobic 2 plyty z 1 to Dvd fab starsza wersja sie do tego znakomicie nadaje(100% kopia oryginalnej płyty dvd9 na 2 płyty dvd5). Szczegółowe tutoriale są dostępne na forum cdrinfo.pl.

Skopiowałem całą masę przeróżnych filmow DVD i nigdy nie mialem problemu z usunięciem niepotrzebnych napisów lub ścieżek dźwiękowych. Napisów nie można usunąc tylko z filmu nagranego na kamerze przez jakiegoś mądralę w kinie.

Ta pozycja to cap ze SkyHD. Napisy są sztywno połączone z obrazem. Tak został wyemitowany ten materiał. Nie da się z tym nic zrobić. Ale nie żałowałbym. Szybko będzie na rynku HD-DVD z "Labiryntem Fauna".

ja też ale jedno co mnie dziwi to nie umiejętność rozumienia słowa pisanego

skoro są hardcoded to znaczy że stanowią jedną całość z obrazem, inaczej mówiąc nic się nie da zrobić

Dowcip polega na tym, że tytuł oryginalny tego filmu to "El Laberinto del fauno". "Pan's Labirynth" to tytuł międzynarodowy. Tak więc trudno tu mówić o hiszpańskim dubbingu. :)

ArtS :)

Meloman, to nie do Ciebie pisałem, tylko do konradskala

twierdził że się da bo on to już 1000 razy robił, tylko widocznie źle przeczytał lub nie zrozumiał o co chodzi

i owszem na naukę nigdy za późno :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.