Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  133 członków

Meridian Klub
IGNORED

meridian klub

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że zrobiłeś literówkę i chodzi Ci o CD.

Tak używałem do podłączenia analogowego CD ze wzmacniaczem The First Ultimate Van Den Hul,a. Obecnie używam tylko połączenia cyfrowego CD/procesor i jest to Van den Hul The Name, który bardzo dobrze się sprawuje w tej roli.

Natomiast połączenie procesor/wzmacniacz realizuje poprzez XLR,y też VDH

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Edytowane przez andsie1
  • 3 tygodnie później...

Cześć qman,pin L to dolny (patrząc na tył urządzenia).Z niedrogich sieciówek polecam Audioplana Powercord S,takową używam i mi odpowiada. Dobre efekty daje też Oyaide Li 50 rev. 2.5 ,lepiej Exs ,ale to ciut większa kasa.Z innych,które mam,Furutech 314 Ag II wogóle mi nie pasuje do tego cd.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Cześć zlosnik42 . Co prawda nie miałem kontaktu z tym sprzętem,sporo jednak czytałem o tej końcówce.Nawiasem,miałem na nią chrapkę :)

Wymaga pre najlepiej zbalansowanego i z takim połączeniem gra zdecydowanie lepiej niż z dedykowanym pre Meridiana.

Co do czułości wejścia,impedancji itp. niestety musisz poszukać w sieci,chyba ,że masz specyfikację .

Najprostszy sposób,to np. regulacja wprost ze źródła dźwięku (cd,dac) .Tu należy zachować ostrożność,kolejność włączania,ustawienie wzmocnienia w źródle itd.

Jest kilka artykułów.Mnie akurat odstraszyło jedno od zakupu tej końcówki,a mianowicie opinia o słabej współpracy z niskoomowymi kolumnami.Czy jest to prawdą,nie miałem okazji zweryfikować.

Witam dzieki za zainteresowanie moim tematem narazie podloczylem ja do daca beresforda i przyznam ze moya yamaszka as500 grala jakby lepiej tzn lepsza srednica i chyba lepsza scena?? Coz bede przeszukiwal ebaya za jakims zbalansowanym preampem ale wszelkie sugestie mile widziane,. Pozdrawiam!

Witam

Panowie proszę o pomoc w wyborze,czy CD 508.20 czy 508.24 który zagra lepiej ?

Za każdą podpowiedź z góry dziękuję.

Mirek

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

CD 508.20 czy 508.24 który zagra lepiej ?

Cześć ! Swego czasu pisaliśmy o tym.Niestety nikt chyba nie słyszał obu jednocześnie.Z Crystala CS 4390 w modelu 508.24 z pewnością usłyszych więcej szczegółów,uzyskasz lepszą dynamikę i odwzorowanie źródeł dźwięku.Stopień wyjsciowy analogowy jest identyczny z tego co wiem.No i jeden mankament,niedostępność transportu cdm 12.5 do 508.24.

Da się skleić z dwóch innych :) Poczytaj klubowe wpisy od początku.

Cześć ! Swego czasu pisaliśmy o tym.Niestety nikt chyba nie słyszał obu jednocześnie.Z Crystala CS 4390 w modelu 508.24 z pewnością usłyszych więcej szczegółów,uzyskasz lepszą dynamikę i odwzorowanie źródeł dźwięku.Stopień wyjsciowy analogowy jest identyczny z tego co wiem.No i jeden mankament,niedostępność transportu cdm 12.5 do 508.24.

Da się skleić z dwóch innych :) Poczytaj klubowe wpisy od początku.

Dzięki ,ale właśnie zakupiłem 508.20 w stanie jak ze sklepu z papierami i jakimś certyfikatem pomiarowym .

Normalnie nówka:)

Będę porównywał go z Krell kav 300

Wrażenia później

Pozdrawiam

No gratuluję ! Takich egzemplarzy jest niewiele na naszym rynku.No sam jestem ciekaw,jak odbierzesz dźwięk Meridiana,w porównaniu do Krella.To dwie odmienne szkoły brzmienia.Sądzę,że 508.20 wpasuje ci się w system,ale ocena należy do ciebie.

pozdrawiam

Dzięki ,ale właśnie zakupiłem 508.20 w stanie jak ze sklepu z papierami i jakimś certyfikatem pomiarowym .

Normalnie nówka:)

Będę porównywał go z Krell kav 300

Wrażenia później

Pozdrawiam

Tu masz info odnośnie możliwość dodatkowych ustawie w memu odtwarzacza (Ukryte menu ustawień)

http://www.hifi-advice.com/meridian-config-menu-info.html

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Witam kolegów - Szukam do swojego systemu nowej końcówki mocy. Z ciekawością podchodzę do monobloków 605 czy nie wiecie, kto posiada lub chce sprzedać te klocki ?

Z okazji że posiadam cd 508.24 chętnie bym go sparował z końcówką równiez MERIDIANA.

Nadal myśle nad preampem ale to dopiero jak będzie koncowka. Trzeba by to jakoś ciekawie pozgrywać.

Tu masz info odnośnie możliwość dodatkowych ustawie w memu odtwarzacza (Ukryte menu ustawień)

http://www.hifi-advice.com/meridian-config-menu-info.html

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Dzięki coś na pewno pokombinuje

Pozdrawiam

Panowie gra to pięknie :)

Oj i Krell będzie szukał nowego nabywcy

Jutro będę miał bezpiecznik Padisa zapodam do 508 to dopiero będzie to grało :))))))))))

Opiszę wszystko w Niedzielę

Andrzeju skorzystałem z opcji Menu i Err przestawiłem na off to mi bardziej pasuje Dzięki

I tak powinno być.

Mało kto wie, że istnieje możliwość zmiany w opcjach menu.

Niestety ja już nie mam 506.24. Kupiec kupił 506 i 551. Obecnie korzystam z G68 jako przetwornik a napęd DVD Oppo lub z serwera muzycznego.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Jest możliwość ustawień np:

Errorcorrection

Funkcja ta może być włączana lub wyłączona. W pozycji ON Dźwięk jest bardzo precyzyjny i bardzo szybki. W pozycji wyłączenia jest odwrotnie, zrelaksowany, bardziej "analogowy",

Ponadto, redukuje to pracę lasera a korekcja błędów jest bardziej precyzyjna radzi sobie z uszkodzonymi płytami CD.

Servo regulacja soczewki

Funkcja ta umożliwia regulację servo ustawień w 5 krokach. Według producenta Meridian włączył tę funkcję, aby móc zrekompensować zmiany w transportach Philips. Oficjalnie pozycji ta jest najlepsza i najbardziej precyzyjna i dynamicsetting ale dźwięk może stać się nieco suchy. Jest to ustawienie, które nadaje odtwarzaczowi najbardziej technicall poprawny dźwięku. Przełączanie z A do E dźwięk staje się coraz bardziej zrelaksowany. Szczególnie wysoka częstotliwość staje się dużo bardziej jedwabisty, ale bas traci nieco na jakości.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Edytowane przez andsie1

Z Integrami Meridiana będzie problem, bo za wiele ich nie było. Szybciej zestaw dzielony: końcówka i pre. Np z serii 500 była tylko jedna integra 551, ale do prądożernych kolumn jest za słaba (55W na kanał).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.