Skocz do zawartości
IGNORED

KABLE DO: NAD + USHER S 520

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

bozia google zabrała?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a może inaczej... może jakiś (nawet nie jacch) poradzi coś temu panu baz zażenowania i skrupułów... i zagwarantuje swoją własną kieszenią, że to co mu ew. poleci mu się spodoba... zakład z diabłem?

arenia:

>Proszę oradę w sprawie doboru okablowania do elektroniki NAD i monitorów Usher S 520.

Kup dowolne kable, które przypadną ci do gustu. Czyli jakieś, które:

- ładnie się prezentują, łącznie z końcówkami,

- mają dobrze kojarzącą się markę (snobistyczną, popularną, DIY-owską - wedle uznania),

- kosztują nie za dużo, byś nie żałował straconych pieniędzy, oraz nie za mało, byś miał miłe wrażenie, że dobrze dopieściłeś swój zestaw grający.

Tylko tyle w zasadzie jest istotne. Jeżeli w efekcie porównań będzie wydawać ci się, że jakiś kabel zagra lepiej od innego, kup ten lepiej wg ciebie brzmiący, pamiętając naturalnie o powyższych punktach. Miej także na uwadze, że długość kabla musi być wystarczająca dla wygodnego połączenia elementów zestawu.

Bardziej serio: naprawdę sądzisz, że na poziomie NAD/Usher masz jakiekolwiek możliwości kształtowania brzmienia kablami? Jeżeli tak, to koniecznie pamiętaj także o audiofilskiej sieciówce. Bez tego, obawiam się, spełnienie nie będzie kompletne...

>Teo

Ja zauważyłem, że właśnie ushery reagują jednak na kable. Podlączyłem w ten sposób, że jeden przewód ma 2 metry a drugi 18 (przewód zwykły, żadne cudo) - po prostu uciąłem 2 metry z 20 i powstały 2 przewody. A że nie chciało mi się od razu dalej ciąć to teraz jedna kolumna gra inaczej a druga inaczej. W dodatku jedna nieco głośniej a druga ciszej. Żeby było śmieszniej - kody na tych samych kablach w ogóle nie reagują na to. Ciekawe - nie?

Akurat jeśli chodzi o VDH to nie wiem czy to jest dobry wybór. Słuchałem tych kabli i one albo potrzebują elektrowni żeby się rozpędziły albo po prostu są do dupy.

Jak kiedyś miałem Nada to ciekawym rozwiązaniem był QEDy sillver anniversary. Bardzo ładna przestrzeń, może ciut ostre ale moim zdaniem fajnie grały razem z Tanoyami m2. No i cena nie z kosmosu.

Arenia: jeśli zależy Ci na nisko budżetowych kabelkach, które naprawdę potrafią zaskoczyć to polecam ProCaby z www.onstage.pl. Taniutkie a grają miodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.