Skocz do zawartości
IGNORED

Jedziemy na wycieczkę ...

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

... bierzemy misia w teczkę, a misio fiku-miku narobił w teczkę siku :-)

W każdym bądź razie tak śpewa moja niespełna 3 letnia córka.

A tak na poważnie, w ramach rozprostowania kości jadę na taka audiofilska 10-dniową wycieczkę:

Krell

Martin Logan

Wilson Audio

Audio Research

:-p

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/34115-jedziemy-na-wycieczk%C4%99/

PS. Gdybyście mieli jakieś od dawna nurtujące was pytania, to w waszym imieniu moge je zadać Davidowi Wilsonowi albo Danielowi d'Agostino :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a propo senicza.. był taki dowcip - mam nadzieję, ze go nie spalę do końca bo nie pamiętam dobrze jak to szło...

był sobie Maliniak - wszyscy go znali - oblatany w towarzystwie, obyty... gdzie by się nie pojawił to go wszędzie rozpoznawali. Szef zazdrościł mu tej popularności i wziął go na spytki.. pyta się go - maliniak, naprawdę wszystkich znacie? znam... a np prezydenta naszego znacie? Znam, razem piliśmy.. na wycieczce w Moskwie! a np premiera? jasne... Leszek, chodziliśmy razem do klasy! Hmmm trudne do uwierzenia... a papieża znacie? no oczywiście! nie wierzę wam. Ale macie szanse udowodnić - jedziemy w delegację do afryki a tam będzie pielgrzymka! jak się okaże, że znacie papieża to dostaniecie awans na vice prezesa. Pojechali więc do Afryki.. stoją w tłumie... papa podchodzi i wita się serdecznie z maliniakiem! wtem jakiś Masaj ciągnie prezesa za rękaw i łamaną angielszczyzną cedzi, panie, co to za facet w białym wita się z maliniakiem???

Więc radził bym zabrać kajecik i notować pytania do senicza!:)

Elberoth

Gdyby o mnie pytali i czy mi czasem czegoś nie trzeba, to bierz wszystko co duże i ciężkie.

Breloczków i broszurek nie bierz. Mam. :-)))

ps. Miłej pobytu w zakątkach Hi-Endu.

Zapytaj panow od 110V czy nie da sie robic takich klockow by byl na nich z tylu przelacznik na 230V - stara prosta, ale jak przydatna rzecz.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Takie wycieczki to ja se moge w necie zorganizowac ! napedne na ich strony i bede udawal ze je czytam. Wlasciwie to mam do nich wszystkich jedno pytanie dlaczego takie syf robia i dlaczego to kosztuje tak duzo. No i czy zmierza sie z maranciuniem albo z nalesnikiem?

Nie ma się co śmiać!

Elberoth może tym panom opowiedzieć o Mr. Seniczu i jego pokazie na AS2006!

Może nie wszytko, ale o MFB, wzmacniaczach z dużym DF i słomie w kolumnach - tak! :-|

I niech koniecznie sami przyjadą albo kogoś wyślą w tym roku na AS do jego pokoju!

Elberoth,

Proszę zadaj panom ( a może paniom ) od Krella i Audio Research następujące pytanie :

W roku 1970 Mati Otala opublikował w Journal of the Audio Engineering Society przełomowy artykuł „Transient Distortion in Transistor Audio Power Amplifiers” wyjaśniający mechanizm powstawania zniekształceń dynamicznych we wzmacniaczach tranzystorowych.

Czy według konstruktorów z Krella i Audio Research artykuł i wnioski z niego wypływające są nadal aktualne oraz czy po roku 1970 powstały jakieś inne przełomowe opracowania naukowe dotyczące jakości reprodukcji we wzmacniaczach. Ciekawi mnie zderzenie odpowiedzi pochodzących z dwóch firm – jednej specjalizującej się we wzmacniaczach tranzystorowych a drugiej w lampowych.

pozdr.

Arkadix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.