Skocz do zawartości
IGNORED

AS 2003 - kompetencje wystawców

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Zachęcam do wypowiedzi na w/w temat. Myślę, że każdy znalazł chwilę, żeby porozmawiać z wystawcami/dystrybutorami i wyrobić sobie opinię na temat ich wiedzy (lub jej braku), uprzejmości (lub jej braku), lub kompetencji (lub ich braku).

Dlaczego w ogóle poruszam ten temat? Otóż wydaje mi sie, że jeśli pan X nie potrafi mi udzielić rzeczowych informacji na temat oferowanego przez siebie sprzętu, zbywa mnie ogólnikami, albo jest wręcz nieuprzejmy, to nie mam co liczyć na lepsze traktowanie w jego firmowym sklepie - powinienem go raczej omijać szerokim kołem i doradzać innym to samo.

W przypadku odwrotnym, kiedy pan Y ujmie mnie swoją fachowością i profesjonalnym podejściem do klienta - bardzo chętnie odwiedzę jego firmowy salon i równie chętnie polecę go innym.

Po wystawie poruszamy się incognito, więc mamy doskonałą okazję sprawdzić w warunkach obiektywnych, czy panowie dystrybutorzy przez kilka bądź nawet kilkanaście lat swojej działalności zdążyli już opanować podstawowe zasady public relations.

https://www.audiostereo.pl/topic/3396-as-2003-kompetencje-wystawc%C3%B3w/

Ancient Audio - zarozumialec, na moje pytania odpowiadal dziwnym tonem. No i zauwazylem ze rozdawal prospekty tylko wybranym , tym powazniejszym i zamozniej wygladajacym. Tak sie nie robi.

Sound Art - uszy wiedly od gadania. Z sali padlo pytanie - czy odtwarzacz ma wyjscie zbalansowane ?

-tak

-prawdziwie zbalansowane ?

- no tak tak, ma cztery transformatory wiec jest zbalansowane. a wzmacniacz ma 5, o !

No i wtedy wyszedlem ;)

U Naima jak juz wspomnialem w innym watku zostalem bardzo mile potraktowany, najlepiej ze wszystkich miejsc na calej wystawie.

W Top Hifi tez byli bardzo uprzejmi. Puscili moja plyte a przy odbiorze sprzedawca goraco zachecal do odwiedzenia sklepu na powazniejszy odsluch.

W Bristolu panowala jakas taka dziwna atmosfera, pokazy bardzo geste w czasie. Kazdy przekonany ze sprzedaje najlepszy zestaw swiata.

Grubego pana z Grobel audio juz mialem okazje wczesniej poznac (w jego sklepie) gdzie to skrytykowal beznamietnie moj zakup (dokonany w innym sklepie) twierdzac ze jego dynaudio bylyby "100 razy lepsze".

I to chyba tyle.

Odnoszac sie ponownie do Naima warto nawiazac do artykulu GS w magazynie Hifi. Polakom brakuje jeszcze bardzo wiele w dziedzinie public relations

Panowie - piszmy szczerze i otwarcie!

Poczatek wystawy, godz 10:30 - pokoj Audio Systemu. Graja Harbethy a lampa. Czlowiek spytal sie wystawcy (niestety nie znam tego czlowieka) jaki to typ lampy, czy trioda itd. Wystawca tak spojrzal na ta lampe, i spytal jakby sm siebie "push-pull"? :) Na co pytajacy podziekowal za profesjonalna obsluge i wyszedl.

Chyba juz nie wrocil...

Ja mialem też ciekawy przypadek. Poprosilem o wlożenie mojej płytki. Całkiem niezle najgranej. Sprzęt nie zagrał a po 30 sekundach sprzedawca powiedział na cały głos: "To jakiś szmelc z media-marktu ta płyta". Ja mu na to: "Pan jest chyba chory" i wyszedłem.

• Redaktorzy

Faceci z Fasta wydali mi się bardzo kompetentni i zainteresowani tym, co robią, mimo że był koniec drugiego dnia, i wszyscy po trosze już wyglądali jak z Nocy Zywych Trupów. To jednak ciężka praca.

poruszyliście ciekawy temat wyniosłości prezenterów na wystawach i czasem też w sklepach,spotkałem sie z tym wielokrotnie podczas róznych AS były momenty że z trudem powstrzymywałem się od komentarzy i poprostu wychodziłem.Nie należę do ludzi upierdliwych jak mniemam i staram się nie zawracać ciała bez sensu.Niektórzy traktują ludzi "na wygląd" co jak wiadomo może być mylące.Znam bowiem bardzo kasiaste osoby które wygladaja na co dzień jak półtora nieszczęścia i odwrotnie prcowników budrzetówki zadbanych i sprawiąjacych swietne wrażenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.