Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do sprzętu przenośnego

miszizaki

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiś dobrych słuchawek do sprzętu przenośnnego(odtwarzacz CD). Mam co do nich konkretne wymagania:

-cena do 200zł (więcej nie mam i nie będe miał a potrzebuje słuchawek już teraz)

-słuchawki mają być wokołouszne(tak by ucho było całkowicie ukryte pod słuchawką)

-muszą byc relatywnie głośne abym nie miał problemu ze słuchaniem muzyki np. w tramwaju

Ostatnie słuchawki jakie miałem to były Technics RP - F 290 i one odpowiadały mi, jednak nie wytrzymały zbyt długo :(

Myślałem o Beyerdynamic 231 ale one chyba nie zakrywają całkowicie uszu.

Czekam na pomoc :)

Za najlepsze słuchawki w tej kategorii uchodzą Koss Porta Pro i Sennheiser PX100. Kossy są ciepłe, słodkie i dynamiczne, ogólnie zapewniają bardzo przyjemny odbiór, jednak basik mają nieco podpompowany, co akurat na ulicy nie przeszkadza.

Senki to nieco ostrzejsza szkoła brzmienia, jednak ponoć bardziej neutralna.

=> Rafaell, 28 Maj 2007, 14:17

Kolega nauczy się korzystać z wyszukiwarki. Nie bij, wytłumacz. Najlepiej wskaż kilka wątków.

=> miszizaki, 28 Maj 2007, 14:01

Będziesz miał kłopot z czymś sensownym w tym budżecie, żeby spełniało Twoje wymagania dobrej bariery akustycznej. Ja pracuję w open-spejsie, gdzie też mam duże szumy otoczenia. Wystarczą mi Sennki PX-100, choć apetyt mam wielki na coś lepszego (i droższego, niestety...).

Rozważ opcję słuchawek z aktywnym izolowaniem otoczenia. Ostatnio w audioświerszczykach pojawiło się kilka tekstów w temacie. Wynalazek ten dosyć mocno ostatnio promuje też Sennheiser, również w swoich nowych modelach z funkcją NoiseGard, np. seria PXC. Model PXC-150 powinieneś ustrzelić w cenie do 300 pln.

A tak z zupełnie innej beczki - jest tu wątek o słuchawkach dokanałowych. Nie wiem, nigdy tak nie słuchałem. Ciekawe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale, ale... Najpierw posłuchaj... Of kors...

Ukryta Zawartość

Napisałem, że interesują mnie wokołouszne słuchawki a nie takie małe wciskane do uszu. Z wyszukiwarki korzystałem ale tam nie ma tematu dotyczącego dokładnie tego o co mi chodzi. Z tym odizolowaniem od otoczenia to bez przesady, nie chodzi mi o to żebym kompletnie nic nie słyszał z zewnątrz tylko, żebym w miejskim hałasie nie miał problemu z tym, że nie słysze dobrze muzyki. Te moje stare Technicsy było spoko i zawsze wszystko dobrze słuchałem. Teraz z konieczności przesiadłem się na takie nauszne Panasonici i często jest tak, że mi hałas z zewnątrz zagłusza muzyka- ot problem.

szukalem i znalazlem

opis moich poszukiwan i rozterek tutaj :)

Ukryta Zawartość

Stanelo na AKG K26P

Ukryta Zawartość

Polecam link

Ukryta Zawartość

widac co jak wyglada i co jest na rynku

Jesli chodzi o tramwaj to wokoluszne dobrze izloluja ale wyglada sie troche jak UFOk :)

Ja wybralem cos pomiedzy.

Nie polecam do tramwaju sluchawek z plaska gabka - ich izolacja nie bedzioe zadawalajaca

Ukryta Zawartość

Rafaell, 28 Maj 2007, 14:17

>To wszystko już było uruchom przegladarkę nim z wygody otworzysz nowy watek

>Pozdrawiam

nic dodac nic ujac

po co tworzyc nowy watek jak wystarczy nawet wpisac sie do starego tym samym go odswierzajac

SPrawdzalem Kossy vs AKG ktore w koncu zakupilem w sklepie za ktorego szyba jezdzily tramwaje. AKG izoluja lepiej. Co do dzwieku to juz kwestia upodoban.

Poniewaz wiosne mamy tego roku ciepla warto zwrocic uwage na komfort a raczej jego brak termiczny.

Juz w moich robi sie cieplo co przy wokolusznych moze byc sporym problemem.

Ot jak nie urok (slaba izolacja) to sraczka :)

bo 200zl to zla suma nie kupisz nic powalajacego na kolana ani nic duzo lepszego niz mozesz miec za 100zl. Dla mnie swietne sa zamkniete AKG k81DJ ale maja duzo basu i sa srednio komfortowe ( cena ok 190-200zl).

dziwie sie tylko ze piszesz ze maja byc wokolouszne i do sprzetu przenosnego :/ moze Koss Ur40?

A może by tak zaraz srana pomyśleć

Ukryta Zawartość

Kup i przerzuć do środka przetworniki z poprzednich jakie miałeś a jak znam życie pałąki w nich padły. Ponieważ możesz poszukiwać droższych o ciekawszej konstrukcji i estetyce w klep w Google "Słuchawki ochronne" i się

trochę pomęcz.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

miszizaki, 29 Maj 2007, 01:33

Fakt świetny pomysł można kupiś takie ochronniki z górnej półki n.p. 3M 1445 lub Peltor H10 za niewiele ponad 50 złotych i przełożyć sobie do nich wkładki. 3M mają kabłąk z tworzywa który zupełnie można rozprostować i nie pęka a Peltor metalowy kabłąk blisko przylegający do głowy także kto co kto lubi po co przepłacać.Ja tak przerobiłem Peltora H10 do pracy w hałasie ale mi nie podszedł Mimo wkładek do SN60 i dałem je koledze syna.Dopiero po założeniu słuchawek Shure E4c i na wierzch Peltorów H10 można sobie ciszej grać w hałasie i jest OK

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Szczytem zboczenia, szczęścia i militaryzmu są słuchawki z wyposażenia wiertaljota MIG-15 [ili drugije].Nie wyrzuciłbym za okno słuchawek z Leoparda czy Abramsa ponieważ są to słuchawki aktywne, najtańsze z aktywnych dostępnych w Polsce tym nie mniej doskonałej jakości to są skandynawskie Peltory dla myśliwych.

Pozdrawiam

Zbyszek

Z słuchawkami aktywnymi tożeśmy się zapedzili trochę takie aktywne Peltory które współpracują z przenośnym sprzętem grającym jednocześnie można w nich gadać przez komórkę i działają w domowym systemie telefoni bezprzewodowej DECT to już cenowo 1,7 kzł ale faktycznie sam miód, jest tam także system utrzymujący poziom grania na poziomie max 85dB także może jednak zacznę zbierać kaskę i to już faktycznie koniec z zakupem słuchawek narazie !

>Szczytem zboczenia, szczęścia i militaryzmu są słuchawki z wyposażenia wiertaljota MIG-15 [ili

>drugije].Nie wyrzuciłbym za okno słuchawek z Leoparda czy Abramsa ponieważ są to słuchawki aktywne,

>najtańsze z aktywnych dostępnych w Polsce

Kiedyś jak miałem trochę wspólnego z lotnictwem to w WIML-u widziałem efekt nieużywania tych słuchawek .Pilot cywilny po badaniach słuchu popłakał się stracił licencję: reszta organizmu zdrowa

Ludzie nie przesadzajcie z głośnym słuchaniem w słuchawkach i nie tylko w słuchawkach-naprawdę szkoda sobie zepsuć przyjemność kontaktu z muzyką

Trochę to banalne można to zrobić prymitywnie, jeśli masz głośny odkurzacz to zobatrz w instrukcji poziom dżwieku (i z jakiej odległości mierzony może być 1 metr ale większość cwaniaczków nie podając wie że pomiar był z 4 metrów tak sprzęt wykazuje że jest cichszy Firma na K zrobiła odkórzacz który miał wyciszone wysokie tony i sprawiał wrażenie że jest znacznie cichszysprzedaż rosła: faktycznie miał 82dB) włącz i pozuchaj z 4 metrów i ustaw tak poziom dżwięku n.p. biały szum z CD żeby był na tym samym poziomie (wyłączywszy wcześniej odkurzacz !)

A to fajne Highendowe-cena Peltorki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie słuchawki nie są sprzętem dla oligofreników, zwłaszcza zamknięte, z których powinno się korzystać wyłącznie przy pracy a nie odsłuchach relaksacyjnych. Najśmieszniejsze jest jeszcze to, że te najdroższe z zamkniętych mają zbyt słabe pałąki niedostateczne uszczelnienie małżowin pierwszy lepszy mikrofon z nimi się sprzęga, tandeta zaznaczam wcale nie taka tania ma jeszcze wbudowany wibrator po jakiego h/ch. Jeśli bym miał coś polecić naprawdę taniego a dobrego to: [jeśli nie wygrzebiecie z pod ziemi albo wam nie przywiozą ortodynamicznych ]

Ukryta Zawartość

a konkretnie OMNITRONIC SHP-200 43.11 złp + transport

To czego nie kupię ale jestem pod wrażeniem to AKG-K701 duże o doskonałym brzmieniu i typ półotwarty

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

>miszizaki,

Posłuchaj AKG K26P, to słuchawki zamknięte, w zasadzie nauszne, zaprojektowane specjalnie pod urządzenia przenośne. Mają najwyższą skuteczność ze wszystkich słuchawek na rynku (125dB!). O brzmieniu nie bedę się wypowiadał bo to kwestia podłączonego do nich sprzętu.

Jak dla mnie K26P to taki hajend wsród słuchawek do mp3 :-). Ale muszą długo się wygrzewać...

For portable devices I recommend Koss Porta Pro, Sennheiser PX 100 and Grado iGrado.

See this:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miszizaki, 28 Maj 2007, 14:01

>Myślałem o Beyerdynamic 231 ale one chyba nie zakrywają całkowicie uszu.

Mam wlasnie DT 231 na glowie - zdecydowanie 'zakrywaja calkowicie uszy'. :-)

No chyba, ze masz uszy jak Giertych to mialbym malenkie obawy ;-)

pzdrw

soso

mam iGrado moim zdaniem sa duzo lepsze od iGrado a i lepsze od Portow i PX100, bardziej zrownowazone od K81DJ -jednym slowem do 200-250zl ciezko znalezc cos lepszego i nadajacego sie do mp3 playera.

Dzwiek cieply ale dynamicznym, wyrazny -sporo basu (przydaje sie) ale i srednicy i wysokich nie brakuje.

Kup beyery dt231 - ja mam kilka roznych sluchawek - jak chce neutralnosci to slucham na shure'ach jak chce frajdy z dzwieku to dt231 - sa nie do konca neutralne, ale bardzo je lubie - duzo bardziej niz grado sr60 i kosy porta, sporta. W sumie w beyerach jakos mentalnie bym nie przelamal bariery zeby wyjsc na ulice:), ale jesli Ci wyglad w sluchawkach nie przeszkadza to polecam.

Michal

polecam Grado SR60.Z tym ze kabel jest dosc gruby,jak i same sluchawki troche dziwnie beda wygladach na uszach jako przenosne ;).

Tak naprawde to chciałem napisac ze zakochałem sie w tych słuchawkach,maja cos niesamowitego......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.