Skocz do zawartości
IGNORED

sygnalowe czy glosnikowe?

timbre

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na serio, nie ma reguły. Jest tutaj na forum [masterofdeath6, pozdrawiam], kolega który "nie wierzy" w oddziaływanie kabli na jego system. Ktoś np. tak umiejętnie dobierze "tanie" kable, że zagrają u niego o niebo lepiej niz kable za 2000zł za metr u kogoś innego. Ja zacząłem wymieniać okablowanie od IC, dlatego że od razu poczułem zmianę na plus. Potem była zabawa głośnikowymi i na koniec zostawiłem sobie listwę i sieciówki. Może Ty także zacznij od IC?

Pozdrawiam

PS/ Wiele też zależy od "czułości' twojego sprzętu na zmianę drutów.

Timbre

I w jedne trzeba zainwestować, i w drugie - grają całe systemy. A i IC, i głośnikowce są takimi samymi elementami systemu jak każde inne jego elementy. Więc wszystko jedno od czego zaczniesz, najpierw dobierz jednoe, później drugie. Nie mieszaj obydwoma naraz, bo bądzie za dużo zmiennych w dźwięku i już się nie połapiesz co na co ma wpływ.

Interkonekty łatwiej się przepina :-)

Pozdrawiam Stempur

W teorii podpiąć pod odpowiedni układ to i gołe druty zagrają ;). A tak na poważnie to kup jakieś używki na allegro (Tak ic jak i głośnikowe) narazie tanio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - te to wiadomo że na connect tak do 100zł. to opłaca się dać na głośnikowy polecam taśmę w teflonie (wygląd ala Red Dawn :) ) po ok 10-15 zł/m2 kupisz 2 odcinki po 4 i będzie gites :). Proponuję te wyroby gdyż żeczywiście i ic i głośnikowy ma duże znaczenie, lecz niektóre cdeki i wzmaki słabo reagują na interconnecty, jednoznacznie nie da się na to pytanie odpowiedzieć :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale oczywiście potrzebny jest sprzęt jakiej takiej klasy. Na zupełniej tanioszce (czytaj używany "sprzęty" do 100-200zł jeśli nie jest to coś sensownego w stylu sansuia czy marantza wyrwanego okazyjnie :) ). To po podpięciu takich kabelków możesz mieć totalną tragedię. Niestety cała ta zabawa polega na tym aby wszystko jak najlepiej do siebie dopasować a to czasami trwa baaaaardzo długo ;).

Hmm... ja proponuję uderzyć w złote bezpieczniki na początku... :0)

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.