Skocz do zawartości
IGNORED

czarna rozpacz lub gorzej....

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolega posiadajacy wzmacniacz lampowy nieopatrznie miał do czynienia z ta firmą.Byłem z nim podczas pierwszej wizyty i miałem wrazenie ze trafiłem do domu wariatów z jakims obłakanym pacjentem .Co do fachowosci pacjenta tego wariatkowa nie wypowiem sie.W kazdym razie wzmacniacz po wymianie podstawek gra ciszej w jednym kanale i jest odrapany jakis.To co tam słyszałem od tego pacjenta to juz zupełna rozpacz .Dzieki niemu czyli temu psychopacie nieszczesnemu powstały wzamki lampowe w Polsce oraz zapewne elektrownie i internet...Cena za wymiane podstawek jest tak duza ze mysle ze mamy do czynienia z oszustem.Zrobił cały przeglad ( a potencjometr trzeszczy jak trzeszczał).mój znajomy jest po prostu załamany ( firma tego osobnika jest przy Słuzewcu gdzie musi dojechac z Bródna czyli przez całe miasto).

PS.

Moje doswiadczenie było takie z tym panem( z małej litery...)

Zobaczywszy jakies duze puszki kondensatorów róznych zapytałem o dane pojemnosci i napiecia.Przyniósł ruskie MBGO 4uf.Nie jestem znawca wiec powiedziałem ze zapytam sie tu i uwdzie( na forum).

I wtedy osobnik ten dostał ATAKU.Słowa jego-k**wa MAC JAK JA ROBIŁEM WZACNIACZE TO WAS k**wa NA SWIECIE NIE BYŁO >>>WSZYSTKO ODEMNIE WYSZŁO k**wa

k**wa k**wa .Doznałem szoku ...Ostrzegam przed tym psychopatą...

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

https://www.audiostereo.pl/topic/33633-czarna-rozpacz-lub-gorzej/

To ten jegomośc o miłej aparycji? Może miał k...wa rację, boś mu do ch...ja jakieś po....lone pytania zadawał :-) Człek obyty, zdjęcie poniżej ma nazwę "OWNER". Mocna rzecz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Tak to ten Pan.Bylismy grzeczni i nic sie nie wymadrzalismy.Bałem sie ze w pewnym momencie ze zostane ugodzony lutownica w oko jak powiem cos zle.Usłyszałem ze amplifon ,skorpion i reszta to głąby i barany i nic nie umieją ....

Podeszlismy uczciwie do pacjenta a ten darł ryja na cały Pawilon a wzmak kolegi po jego lutowaniach nie nadaje sie do słuchania.Mysle ze takie podejscie do klienta w tych czasach to troche nie bardzo.Powinien osobiscie za***rdalac ( sorry)na bródno i naprawiac sprzet anie bredzic przez telefon ze sie spodziewał ze bedzie ciszej w jednym kanale.Oczywiscie proponował i namawiał do tunningu za 2,5 kzł przy okazji.

Grundig High Fidelity

Gdyby mój wzmacniacz tak potraktował i wziął za to 500zł to bym mu tą jego lutownice wsadził w jego starą ......

Pojedziemy do niego ( ja jako swiadek) i niech pisze faktury i gwarancje.

Grundig High Fidelity

pamietam chciałem dawno temu kupić od tego gościa parowane lampy .Takie oferował w ogłoszeniach.Były to diabełki.Zadzwoniłem że kupię, ale żeby powiedział jak paruje te lampy, bo chcę wiedzieć ne ile to są dobre pary( normalnie na mierniku nie da sie tego zrobić)Powiedział że to tajemnica i że nikomu nie udziela takich informacji i po prostu opier...mnie co ja sobie myślę.Lampy były drogie jak cholera,facet wyd się cosik.....Nie kupiłem . Potem kupiłem na giełdzie za połowę jego ceny.Jak mzawek napisałeś o facecie, wiedziałem że to ON.Taki facet.

Przecież to OSŁAWIONY "FLOREK" z Wolumenu! :D

Wpisz w Google "florek" i wszystko jasne.

To postać par excellence - kultowa.

Szkoda że nikt cię wcześniej nie ostrzegł. Przykro mi, mzawek. Jesteś kolejną ofiarą Florka.

hehehe .Ja nie posiadam lampiaka.Byłem swiadkiem i obserwatorem.Ale biernym obserwatorem przy tym osobniku trudno byc.Własciciel Skopiona Black Horse jest zrozpaczony ,jako ze wczesniej wzmacniacz jakos grał to teraz gra dobrze jeden kanał.I oczywiscie była sławna szpulka srebrnej cyny na stole.I kable jego srebrne.Oraz katalog wzmaków jego hiend.Florek sie nie wykreci sianem jak mu sie wydaje .Zje te swoje lampy jak bedzie trzeba.I popije olejem ze swoich kondensatorów.To oczywiscie zarty ale bedzie musiał pisac paragony ,gwarancje itd.Jak nie to na policje pójdziemy( swiadkiem jestem)

Grundig High Fidelity

list gonczy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Nasz adres do korespondencji :

Florian Szcześniak

ul. Rzymowskiego 20/57

02-697 Warszawa

Telefon :

+48-22-8471156

+48-601-342870

Nasza pracownia :

ul. Gotarda 16 lok. 2

Warszawa

E-mail :

[email protected]

Można nas również znaleźć :

Na giełdzie elektronicznej

Warszawa - Wolumen

Niedziela 7.00 - 14.00

Jechac i lac az peknie.

A tyle o nim bylo pisane w internecie, ostzregali od lat... zawsze sie znajda naiwini niestety...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) itp itd wystrczy wpisac florek...

Ogolnie to taki lampowy senicz....

Ukryta Zawartość

Brencik

Byłem u niego na Gotarda w pakamerze smierdzacej.Wiec miejsca pobytu tego bandyty sa znane.Ja osobiscie boje sie jechac do tego cymbałooszusta ...nerwy moga puscic.

Grundig High Fidelity

Brencik, 19 Maj 2007, 14:59

> Jechac i lac az peknie.

>A tyle o nim bylo pisane w internecie, ostzregali od lat... zawsze sie znajda naiwini niestety...

>

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) itp itd wystrczy wpisac florek...

>

>Ogolnie to taki lampowy senicz....

Dokładnie. Raz przez przypadek prawie u niego kupiłem lampy. Były drogie - to raz. Dwa, to gdy zapytałem czy lampy mierzy i sprawdza przed wysłaniem zwyzywał mnie od baranów i idiotów. To mi wystarczyło by sobie odpuścić.

Z dala od kolesia!!!

Ukryta Zawartość

On mnie tez zwyzywał na co mam swiadka .Tak mnie wk***ił ( nie wspomne jak diabelsko wk***ił własiciela wzmacniacza) że po prostu przez sama przyzwoitosc i dla zasady nie bedzie miał odpuszczone i pieniadze czesciowo odda.Chocby miał sie zesrac i dalej bredzic o kosmosie,ruskich rakietach i migach 21 i wzmacniaczach telewatt gitarowych krórych był projektantem ponoc...:-).Spytałem sie o firme telewat osobnika tego i taka dał odpowiedz.

Uzywam wulgaryzmów wyjatkowo ale tu inaczej sie nie da...

Grundig High Fidelity

Kiedyś zapytałem ile kosztuje u niego sztuka RFT ecc82 . Odpowiedział ,że 100 PLN ! Na allegro sa po 10-20 PLN.

Rozmaiwałem z ni tylko dwa razy i omijam z daleka . To naciągacz. ale znam liudzi , którzy twierdza ,że jak sie nie odzywa tylko słucha co mówi to miedzy wierszami można sie wiele dowiedzieć . Ja niczego sie nie dowiedziałem .

...there is no spoon...

Witam

Przykra przygoda - współczuję. Tak dla ogólnej informacji, to antybohater tego wątku był w poprzedniej epoce politycznej zwykłym naprawiaczem telewizorów i radiów, a co z tym idzie, jego doświadczenie z budową wzmacniaczów jest żadne. Mowa oczywiście o wzmacniaczach nieco lepszej jakości niż w telewizorze czy radiu. Poza tym - psychopata. Jego synalek też nie lepszy.

pozdrawiam

Toż zdjęcie z facjatą z przed lat. Stąd trudny do rozpoznania na pierwszy rzut

Dzisiaj tzw Florek znany jest na Wolumenie. Ma punkt handlu lampami pod szczekami. kolo obudowcoów.Ceny bandyckie to mało powiedziane.

Fajne ma kawałki na tej pożal się Boże stronie www. Np. w spisie oferowanych lamp znajdujemy:

" 91 | *6922/E88CC | ZACHODNIA

(...)

95 | *6AB7 | STANDART BRAND "

Moja wspaniała teściowa leczyła takich w podkrakowskim Kobierzynie.

zwolennik łagodności

e tam, wyładowujecie się na Florku ;) Postać to znana ze swojej nadpobudliwości oraz "specyficznego" podejścia do klienta, he..he.. Tylko raz wiele lat temu kupiłem u niego lampy Philips JAN, drogo, ale co tam, potrzebowałem pilnie. Rozmawiałem z nim wiele razy i mam "dystansa" do tego pana. A i testowałem onegdaj jego interkonekty "olejowe", które miały być lepsze od purist audio design. Nie muszę chyba pisać jak wypadło porównanie.

a jeszcze dodam, że jak oddawałem te interkonekty to oddał kaucję bez problemu, choć zachwycony tym nie był, tak jakby "lekko się gotował w środku" i lepiej było nie komentować, żeby nie eksplodował :)))

Z mojego spotkania z Florkiem najlepiej zapamietałem tekst jak to Chinczycy kupuja jego wzmaki i kopiuja technologię .

kawał złodzieja , trzeba go omijac z daleka .Spaliła mi sie lampa mocy 6c33c i wykorzystał że jej pilmnie potrzebowałem , cena była bandycka .

A tak przy okazji nie wiecie gdzie można kupic diabełki za rozsadną cene ?

Witam,

miałem też wyjątkową "przyjemność" rozmawiać z tym jegomościem.Pytałem o ECC 88 a właściwie o 6N1P-EB i czy można tę lampę zastosować.Usłyszałem że jestem kretynem i nigdy nie słyszał żeby zastępować ECC88 tą lampą.Tak się składa że Grotto używa tej lampy z powodzeniem.Pamiętam że strasznie się wkurzyłem i powiedziałem żeby się hamował.To był mój jedyny na szczęście kontakt z tym gnojkiem.

Bardzo współczuję tym których nabrał.

A swoją drogą Scorpiony naprawia się u Pana Dubiela.To chyba najbardziej bezpieczne.

Pozdrawiam

Wojtek

wojtek r100r

Z tym black horse 100 % racji.Trzeba było wysłac do Dubiela czyli producenta.Kolega bał sie kłopotów z przesyłka itd.Teraz pluje sobie w brode.Jako ze czeka go przeprawa z tym oszustem.Bez srodków uspokojajacych sie nie obejdzie chyba.On(czyli oszust ) wypowiadał sie o niejakim Panu Dubielu i twierdziła ze to jego uczeń i były posługiwacz...I gdyby nie jego swiatłe rady to nie byłoby firmy Skorpion.W sumie gdyby nagrac jego( bandyty lampowego) brednie mozna byłoby go jakos ciagac do odpowiedzialnosci za oszustwo i naciaganie.Ale mozliwe ze ten bałwan i naciągacz czyta różne fora audio.I nie da sie złapac.

Grundig High Fidelity

I tutaj Miszcz Florian miał rację , ECC88 lepiej nie zastępować ruską 6N1P z uwagi

na bardzo wysoki apetyt tej drugiej na prąd żarzenia . Układy fabrycznie przystosowane

do ECC88 ,E88CC mogą nie wydolić. Oczywiscie odwrotnie taka zamianę można wykonać.

Żarzenie to akurat mniejszy problem, bo te + 300 mA to chyba powinno w uzwojeniu żarzeniowym się znaleźć. Tak na milimetry przykrojonych zasilaczy chyba we wzmacniaczenie wstawiają? Sedno tkwi w tym że 6N1P nie ma ścisłego odpowiednika wśród znanych lamp. To rosyjski rodzynek. BYWA używana zamiast ECC88 a nawet ECC81 ale trzeba wiedzieć co się robi wstawiając ją na ich miejsce a nie wtykać na rympał w podstawkę.

Witam,

temat jest inny ale ja w sprawie lamp.

Zasugerowaałem się tym, co pisze facet na stronie:

Ukryta Zawartość

Mam Musicala X-Can V3 i ten gość oferuje te ruskie lampy z zaznaczeniem że tylko do V3.

Myślicie że ryzyko jest duże?

Wiem że parametry są inne, ale czyżby gość był jakimś szkockim oszołomem?

Co myślicie?

Pozdrawiam

Wojtek

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.