Skocz do zawartości
IGNORED

TVN uruchamia kanał religijny .

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

ITI uruchamia kanał religijny-''TVN Religia''

Jesienią 2007 roku w ofercie telewizji nowej generacji n pojawi się nowy kanał tematyczny poświęcony religii i jej roli w życiu współczesnego człowieka.

Koncepcja kanału powstała jesienią ubiegłego roku podczas rozmów ks. Kazimierza Sowy (wcześniej m.in. prezesa Radia Plus) i Szymona Hołowni (publicysty m.in. Newsweeka) z Mariuszem Walterem i kierownictwem ITI. Początkowo mowa była o programie religijnym, okazało się jednak, że propozycji programowych jest znacznie więcej, a ITI dysponuje miejscem w którym można by większość z nich zrealizować, tworząc osobny kanał tematyczny na platformie cyfrowej n.

żródło onet.pl

A wszyscy dookoła mówią że ci z TVN-u to bezbożnicy :)

https://www.audiostereo.pl/topic/33604-tvn-uruchamia-kana%C5%82-religijny/

Krak_oN, 17 Maj 2007, 23:14

Bardzo dobry pomysł. Może to będzie jakaś znacząca alternatywa dla przynajmniej części słuchaczy i oglądaczy mediów miłościwie panującego Ojca Dyrektora.

Ruch z Tygodnikiem Powszechnym uważam również za pozytywny krok ITI.

Alternatywy dla Ojca Dyrektora nie ma. Ksiądz Sowa to przede wszystkim nieudacznik - doprowadził do upadku Radio Plus. Teraz jedyne co mu pozostało to zostać wyrobnikiem u kogoś. Ale poza tym to dobry ksiądz-patriota (popularnie "padalec"). Nowa inicjatywa wywodzi się ze środowisk Gazety Wyborczej, znanej z troski o dobro Kościoła Katolickiego (osławiony ks. Michał Czajkowski). Proponuję owemu kanałowi jakiegoś godnego patrona spośród świętych.

Może św. Judasza? :)

dudivan, 18 Maj 2007, 11:56

>kanałowi jakiegoś godnego patrona spośród świętych.

>Może św. Judasza? :)

jest jakaś ofensywa, chce się umocnić obóz księży patriotów..

w GW człowiekiem roku został biskup Życiński

no i już może nie będzie można tak jeździć ogólnikowo po KK, jednak pewna grupka swojaków oswojonych będzie miała swoją tubę

Pierunek i ci inni którym wolno wtrącać się w politykę raz za razem.. w przeciwieństwie do tzw. ciemnego kleru

"Alternatywy dla Ojca Dyrektora nie ma"

mów tak dalej drogie dziecko, a przywitasz się z rogatym przyjacielem....Maślany !:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Vlad, powinniśmy dostać całe pasmo, ale czy jest sprawiedliwosc na świecie ?

Pewnie znów pójdą w konformizm i będa pokazywac najnowsze cuda...wszystko pod publikę.

Pozdrawiam

>... znany też w pewnych kręgach jako TW "Filozof". :)

Ukryta Zawartość

"Mejk PiS(S) not Łor "

Ukryta Zawartość

Ach te kabarety... poszła po kraju plotka że podobno przy eliminacjach do Kabaretonu w Opolu cenzurę stosują. Nie wiem kto tam płakał, może sam Kabaret-Patriota Moralnego Niepokoju? "Ustyma" samej liderki Vaginy Dentaty? To by do nich pasowało. Wot, Stańczyki...

Gustaw, 18 Maj 2007, 13:08

>>... znany też w pewnych kręgach jako TW "Filozof". :)

>

>

Ukryta Zawartość

>

>"Mejk PiS(S) not Łor "

a są jakieś polskie filmiki olewające żydów albo homosiów

(nie żebym chciał oglądać ale słyszałem że w polsce są prześladowani, powinno mieć to odzwierciedlenie w popularnych plebejskich "wrzutach")

i do znudzenia stare pytanie, czy to ITI z tyloma tytułami i z dużo większym zaangażowaniem politycznym niż rydzyk, to już zasłużyło sobie na- pozytywne- określenie "imperium medialne" czy też jeszcze jest to tylko taka sobie mała cicha telewizja, która broń boże nie ma żadnego np. propagandowego znaczenia w jednym tylko kierunku

mało?:

TVN-KK, TygodnikBonieckiego +

:

1. TVN - kanał ogólny

2. TVN Siedem - kanał rozrywkowo-filmowy

3. TVN24 - kanał informacyjny

4. TVN Meteo - kanał pogodowy

5. TVN Turbo - kanał motoryzacyjny; dla mężczyzn

6. TVN Style - kanał dla kobiet

7. iTVN (TVN International) - kanał dla Polonii

8. TVN Gra - kanał interaktywny, teleturnieje

9. NTL - lokalna telewizja Radomska i okolic

10. TVN Med - zamknięty kanał dla lekarzy

11. TVN Lingua - kanał językowy

12. nsport - kanał sportowy

13. Discovery TVN Historia - kanał historyczno-dokumentalny (współpraca programowa TVN i Discovery)

* W przygotowaniu:

1. Biznes TVN

2. kanał religijny

3. nTalk

Telewizja:

1. ITI Film Studio - firma zajmująca się produkcją reklam TV oraz dystrybucją filmów

2. ITI Neovision - firma odpowiedzialna za wprowadzenie platformy cyfrowej n

Prasa:

1. Tygodnik Powszechny

Rozrywka:

1. Multikino - sieć kin

2. ITI Cinema - dystybutor filmów w kinach

3. ITI Home Video - dystrybutor filmów na kasetach VHS, płytach VCD i DVD

4. ITI Impresariat - agencja artystyczna

5. Legia Warszawa - klub piłkarski

6. Teatr Bajka

Nowe Media:

1. Onet.pl - polski portal internetowy

2. DreamLab - centrum badań i rozwoju nowych technologii

3. Tenbit.pl - internetowy portal dla młodzieży

4. Pascal - wydawnictwo turystyczne

5. Media+ - firma zajmująca się sprzedażą czasu antenowego

Platforma cyfrowa:

1. n

Ukryta Zawartość

Horst, 18 Maj 2007, 13:24

>Gustaw, 18 Maj 2007, 13:08

>

>>>... znany też w pewnych kręgach jako TW "Filozof". :)

>>

>>

Ukryta Zawartość

>>

>>"Mejk PiS(S) not Łor "

>

>a są jakieś polskie filmiki olewające żydów albo homosiów

>

>(nie żebym chciał oglądać ale słyszałem że w polsce są prześladowani, powinno mieć to

>odzwierciedlenie w popularnych plebejskich "wrzutach")

Trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie ponieważ nie bardzo rozumiem jaki ono ma związek z podanym, przez moją skromną osobę, linkiem.

Ukryta Zawartość

spróbuj sobie wyobrazić może je jako samodzielne pytania, bez związku z twoim linkiem

myślę że całe forum zaraz tu się zleci aby komentować twój link z pythonem

oczywiście wiem, tak że jego tematyka ma związek z tematem topicu i z całą pewnością

i postem poprzedzającym- gdyż do takiego związku, jak widzę przywiązujesz tą .. wagę

Gustaw, 18 Maj 2007, 13:30

>>a są jakieś polskie filmiki olewające żydów albo homosiów

>>

>>(nie żebym chciał oglądać ale słyszałem że w polsce są prześladowani, powinno mieć to

>>odzwierciedlenie w popularnych plebejskich "wrzutach")

>

>Trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie ponieważ nie bardzo rozumiem jaki ono ma związek z podanym,

>przez moją skromną osobę, linkiem.

No jak się smiać - to ze wszystkiego i wszystkich! Czy znane są publiczności jakieś masowo powielane żarty o Tusku na przykład?

A o Marku Edelmanie? To bardzo śmieszny facet - aż się prosi...

Te kabarety, chodzi mi o zaangażowane śmieją się głównie z Leppera i Kaczorów. Mało to ambitne, za to bezpieczne ak to wie, może nawet interesowne? Całkiem jak wyśmiewanie kułaków, czy spekulantów w l. 50-tych przez "spontanicznie" (jak u gospodarza Anioła w "Alternatywach") zawiązywanych kabaretach robotniczych.

Kilka dni temu w TVP retransmitowano koncert z okazji rocznicy "Kabaretu pod Egidą". Ze sceny leciały przytyki zarówno w stronę Kaczora (siedział w loży, śmiał się) jak i Hanki Gronkiewicz-Waltz (siedziała w drugiej loży, też się śmiała). No, ale Pietrzak to bezczelny facet i mało bojaźliwy. No i twardziel (może frajer?) - 11 lat bojkotu w TVP wytrzymać, nie pęknąć?

A propos, zauważyliście jak nagle dziwnie zniknął dyżurny rozśmieszacz - Drozda? A tak ładnie zapraszał na herbatki Millerowskich ministrów i dyrektorów departamentów, było naprawdę bardzo milo...

Horst, 18 Maj 2007, 13:24

>a są jakieś polskie filmiki olewające żydów albo homosiów

>

>(nie żebym chciał oglądać ale słyszałem że w polsce są prześladowani, powinno mieć to

>odzwierciedlenie w popularnych plebejskich "wrzutach")

Nie widziałem.

>

>i do znudzenia stare pytanie, czy to ITI z tyloma tytułami i z dużo większym zaangażowaniem

>politycznym niż rydzyk, to już zasłużyło sobie na- pozytywne- określenie "imperium medialne" czy też

>jeszcze jest to tylko taka sobie mała cicha telewizja, która broń boże nie ma żadnego np.

>propagandowego znaczenia w jednym tylko kierunku

ITI można oczywiście nazwać koncernem medialnym który jest mocno zaangażowany w politykę, z post PZPR-owskimi koneksjami.

Wolę jednak mieć alternatywę w postaci TVN-KK pod warunkiem, że nie będzie tak manipulowana przez polityków jak stacje z grodu Kopernika.

Bardziej odpowiadają mi poglądy i ocena rzeczywistości Bonieckiego niż "słowo" Ojca Dyrektora umilane, dodatkowo, występami artystycznymi kryształowych postaci naszego rządu. Tam (Toruń) mam pewność, że dali się wpuścić w maliny. W TVN KK mam nadzieję, że nie dadzą się wpuścić w maliny. Pożyjemy, zobaczymy.

dudivan, 18 Maj 2007, 14:00

>Kilka dni temu w TVP retransmitowano koncert z okazji rocznicy "Kabaretu pod Egidą". Ze sceny

>leciały przytyki zarówno w stronę Kaczora (siedział w loży, śmiał się) jak i Hanki Gronkiewicz-Waltz

>(siedziała w drugiej loży, też się śmiała).

Oglądałem. I miałem właśnie wrażenie, że kilka skeczów było "wypolerowanych".

>dudivan, 18 Maj 2007, 14:00

Te kabarety, chodzi mi o zaangażowane śmieją się głównie z Leppera i Kaczorów. Mało to ambitne, za to bezpieczne ak to wie, może nawet interesowne?

Władza to zwykle wdzięczny temat dla kabaretów, więc się nie dziwię.

Z tematów mało ambitnych to raczej ostatni utwór trupa LadyPank jest takim przykładem. Tak jak jestem anty-PIS to w "tym miejscu" sądzę, że to kawałek "na zlecenie" a nie protest-song.

kabarety dla polityki mają takie znaczenie jak Sprawa homoseksualizmu, praktycznie żadne

a ja wolę rydzyka niż tvn, o ile ich obu traktować jako +- czyste zło

bo wbrew tej famie, którą powielają ludzie którzy przeważnie nic z torunia nie słyszeli/widzieli, w tych mediach polityki jest bardzo mało, oni rzeczywiście zajmują się przede wszystkim "praktykowaniem wiary", i w sposób oczywisty mam nadzieję brak im profesjonalnej siły, to jest czysta amatorszczyzna- z jej plusami i minusami

Rydzyk kojarzy mi się z takim felietonem Wiecha "Demon Felusia", taki pijaczek ściemnia żonie że jego "ankoholizm" to wina demonicznego nieistniejącego fumfla który go wpędza w nałóg

Rydzyk to taki mocarny straszny demon, który spowodował tą zasadniczo znaczącą różnicę głosów w wyborach 2005, zrobił z masy wyborców mohairowych zmanipulowanych untermenschów zombiaków, którzy ukradli wspaniałym rozumnym niezależnym oponentom Polskie

a tak naprawdę to te media mają mniejszą oglądalność niż TVPlanete+ tą oczywistą amatorszczyźnianą słabość

natomiast ITI, Agora- tych w pewnych okolicznociach można się bać, to są naprawdę fachowcy, spece od nowoczesnych technologii medialnych, jeśli zechcą wypromować coś niedobrego- naprawdę mają do tego narzędzia- a jak wspomniałeś- są i to bezpośrednio związani z postkomuną

ja go nie lekceważę

co było skuteczne? każdy interpretuje to stosownie do swoich potrzeb

ja np. uważam, że społeczeństwo miało dość tej nieustającej kontynuacji przy zmianie samych szyldów- też dosłownych nazw partii, stąd powodzenie partii które proponowały odstąpienie od tej urawniajłowki mainstreamu politycznego

nie mógł mieć wpływu znaczącego, pewien wpływ miał, za co mu zresztą podziękowano

na pewno miał dużo mniejszy wpływ niż wpływ prawdziwych kombinatów- ITI, TVN także publiczne media bynajmniej nie taiły po której są stronie- to był PRAWDZIWY MEDIA POWER

to tak jakby po zwycięstwie PO ogłosić, że zwyciężyli dzięki gejom i wspaniałym gejowskim organizacjom

trochę może tak, ale tylko trochę

mała errata..

rydzyk na pewno miał dużo mniejszy wpływ niż wpływ prawdziwych kombinatów- ITI, Agora, Polsat także publiczne media bynajmniej nie taiły po której są stronie- to był PRAWDZIWY MEDIA POWER

Horst, 18 Maj 2007, 14:42

>mała errata..

>

>rydzyk na pewno miał dużo mniejszy wpływ niż wpływ prawdziwych kombinatów- ITI, Agora, Polsat także

>publiczne media bynajmniej nie taiły po której są stronie- to był PRAWDZIWY MEDIA POWER

Pierdzielisz jak potłuczony.

Horst, 18 Maj 2007, 14:39

>ja np. uważam, że społeczeństwo miało dość tej nieustającej kontynuacji przy zmianie samych szyldów-

>też dosłownych nazw partii, stąd powodzenie partii które proponowały odstąpienie od tej

>urawniajłowki mainstreamu politycznego

>

Ludzie mieli dość przewałów a nie szyldów. Uwierzyli, że teraz będzie uczciwie a dostali ........ rząd ze skazańcami.

Gustaw, 18 Maj 2007, 14:07

>Wolę jednak mieć alternatywę w postaci TVN-KK pod warunkiem, że nie będzie tak manipulowana przez

>polityków jak stacje z grodu Kopernika.

Hehe, chyba odwrotnie? :P

>Bardziej odpowiadają mi poglądy i ocena rzeczywistości Bonieckiego niż "słowo" Ojca Dyrektora

A po co ci poglądy Bonieckiego, tj. pośrednik do przekazywania tych poglądów?

Z pierwszej ręki masz je - w Wyborczej i to szybciej, bo zanim Boniecki pójdzie do kiosku, kupi, przeczyta i dowie się co ma myśleć i pójdzie z tym do TVN, ty już będziesz wiedział to samo znacznie wcześniej.

>rydzyk na pewno miał dużo mniejszy wpływ niż wpływ prawdziwych kombinatów- ITI, Agora, Polsat także

>publiczne media bynajmniej nie taiły po której są stronie- to był PRAWDZIWY MEDIA POWER

Horst, a jaki wpływ na Ciebie ma Ewangelia?

Gustaw, 18 Maj 2007, 14:21

>Władza to zwykle wdzięczny temat dla kabaretów, więc się nie dziwię.

Za Millera i Kwacha nie było śmichów-chichów. Wyśmiewano głównie mochery.

Zatem z tym "wdzięcznym tematem" to jakoś dziwnie jest...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.