Skocz do zawartości
IGNORED

zagadka - lata 70/80-zespół- pomóżcie...

Ryszard_wpl

Rekomendowane odpowiedzi

Małżonka moja wróciła z delegacji i męczy mnie o pomoc - słyszała w taxi piosenkę, podobno bardzo znaną... przekonana jest, że to lata chyba 70 lub 80.Nawet zapisała sobie ... ale w torebce nic nie znalazła...

Wykonawcą był zespół, wokalistą był facet, nazwa zespołu wielo-wyrazowa typu

"Frankie goes to Hollywood" - z tym że ta nazwa jest powszechnie znana - a tamta podobno nieznana.. a utwór znany - wot kobieta dała mi zagadkę ...

Pomóżcie proszę, jeśli ktoś ma w pamięci taki zespół to prośba o wpisanie nazwy - będę sprawdzał w necie na bieżąco próbki w Amazonie.

nie był to na pewno:

"Frankie goes to Hollywood".

haha, fajna zagadka - przyszedl mi na mysl zespol z lat osiemdziesiatych: Johnny Hates Jazz. Na wokalu byl facet. Trafilem? :)

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ale gatunek muzyczny to chyba wiadomo?Chociaż takie namiary,bo wydaje się że to wpuszczania w maliny szanowne forum,jakoś nie widać zainteresowania zagadkowicza,nie wiadomo czy go to i żona jeszcze dręczy?

a leciało to może jakoś tak: "na nanana na na, umccc!, umccc! nana nana naaaaa"???

Oczywiście robię sobie jaja, ale z drugiej strony podajesz tak malo danych że trudno wymyślec. Zeby chociaz wiadomo było jaki gatunek muzyczny?, czy były jakies chórki/wstawki wokalne typu ELO czy QUEEN?, jakies solówy gitarowe? szybkie i rytmiczne czy raczej wolna przytulanka? lata 80 a 70 to też dosc zasadnicza różnica...

noster, 18 Maj 2007, 21:11

Nareszczie trochę spójnej logiki,podzielam tok rozumowania,ale chyba my mamy większą frajdę?A jaka musi być melomanka,może ktos skusi się na zgadywankę?he he...tutaj też brak danych,dlaczego nie próbować odgadnąć?

Może to też konieczne w tym quizie,moim zdniem blondynka...

Ryszard_wpl, 17 Maj 2007, 22:19

>Małżonka moja wróciła z delegacji i męczy mnie o pomoc - słyszała w taxi piosenkę, podobno bardzo

>znaną... przekonana jest, że to lata chyba 70 lub 80.Nawet zapisała sobie ... ale w torebce nic nie

>znalazła...

Tsjaaaa...

1. Znajdzie za tydzien

2. ...

pzrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.