Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Pioneer'a A-602

Victus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie budowy wzmacniacza Pioneer'a A-602, a precyzując to jego potencjalnych napraw. Przymierzam się właśnie do kupna takowego i biorę również pod uwagę koszty/możliwości ewentualnej naprawy. Oczywiście wiem, że to wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Są jednak pewne zależności, prawidła z których większość (w tym wypadku ja nie), zdaje sobie sprawę, tak jak z tego że Unitry można naprawić w prawie każdym punkcie elektronicznym, a do Technics'ów brak części/zamienników i często taniej wychodzi kupić nowy. Czy naprawa Pioneer'ów jest osiągalna w pkt. innych niż autoryzowane serwisy? Czy koszty tychże mieszczą się w granicach przysłowiowego zdrowego rozsądku? Wiem że są tu osoby które trochę w sprzęcie tego producenta "siedzą", stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/33455-budowa-pioneera-a-602/

Jak czegoś nie połamiesz, to jest on w pełni naprawialny, użyte tam części są raczej standardowe i dostępne. Nie polecam jednak napraw w przypadkowych warsztatach zwanych przez Ciebie "nieautoryzowanymi". Niektóre takie warsztaciki potrafią odstawić straszliwą manianę. Polecam raczej zasięgnięcie opinii na forum.

Słuchaj mam do sprzedania Pioneer A-602 - 500zł wszystko działa. Nie wymaga napraw itp. Działa u mnie cały czas bo z niego korzystam ale przymierzam się do kupna z wyższej pułki czegoś, jak cios pisz na PW.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.