Skocz do zawartości
IGNORED

Snakes & Arrows czy już RUSHyliście?

irimi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że istnieją na forum fani tej kanadyjskiej kapeli. Mam do nich pytanie. Czy już słuchaliście najnowszego dokonania Geddy'ego & company? Jak dotąd słyszałem niektóre kawałki jedynie za pośrednictwem netu i "trójki", jednak dokładnie z całą płytą nie zdołałem się jeszcze zapoznać. Jak zatem wasze wrażenia po odsłuchu "Snakes and arrows"? Wiem, że RUSHowym płytom trzeba dać trochę czasu by pobyły nieco w głowie, ale może ktoś ma już pierwsze wrażenia z odsłuchów?

Według mnie płyta jest w stylu "Test for Echo", nie zauważyłem jakiegoś powrotu do prog-rocka tak zapowiadanego przez recenzentów. Głos Geddy'ego nie jest taki skrzekliwy jak na poprzednich albumach. Wszystkie kawałki są grane w jednym, średnim tempie i przez to album wydaje się być trochę nużący. Dla fanów RUSH i tak to jest pozycja obowiązkowa.

Po kilku(nastu) odsłuchaniach mam swoje pierwsze odczucia. Płyta jest, hm... równa. Powiedziałbym, że jest nawet zbyt równa. Tempa bym wcale jako równe nie określił, ale raczej emocje są dość równe. Od dobre, rockowe granie, ale... brak mi utworu, który by spowodował wyraźny skok adrenalinki. Na "Vapor Trails" są przynajmniej 2, 3 takie kawałki, jak choćby "Earthshine". Tu jakoś mi tego brakuje. Dla mnie "Snakes and arrows" lokuje się muzycznie między "Test for Echoes" i "Vapor trails". Określiłbym tę płytę jako średnią. Tylko dla fanów. Jeśli ktoś chce poznać "prawdziwszy" RUSH, powinien sięgnąć do innych albumów. Takie odczucia. Moje prywatne...

PS. Z RUSHem jest jednak tak, że jakość płyt z czasem wzrasta, więc who knows...

płytka spokojna nastrojowa, a im dłużej słucham tym bardziej mi się podoba :-)... dla fanów pozycja obowiązkowa...

dla reszty mogę polecić wcześniej wspomnianą "Test for Echo" lub "Counterparts" oraz solowy krążek Geddy-ego Lee... wg mnie bardziej porywający niż Snakes&Arrows

pzdr

123... test

Zgadzam się z przedmówcami. Poprawne rockowe granie, ale nic poza tym. Płyta bardzo równa wręcz jednostajna i rzeczywiście trzoszkę mnie zmęczyła. Ale to jeszcze nie koniec, będę walczył dalej, często zmienia się zdanie po wielu odsłuchach.

Rozbudzone nadzieje i...tylko poprawnie, a jak na Rush to za mało :-I...Zawsze można włączyć sobie Fly by Night, 2112, Moving Pictures, Signals.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 6 miesięcy później...

Zdecydowanie lepsza plyta od VT !!!

Bardzo dobrze brzmi w wersji DVD Audio .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.