Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka do Nordmende RP 1400

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kupilem kiedys tego dziadka w komisie. Direct drive stabilizowany kwarcem - nawet z bardzo budzetowa wkladka dawal przyzwoity dzwiek. Dzis udalo mi sie znalezc go w prospekcie i postanowilem ze zostanie. Najwyzej wezmie go ojciec. Okazuje sie ze to najwyzszy model z katalogu sprzed potopu czyli 1979/1980. Mam do niego AT 12 XE i mialem zamawiac igle u conriego ale byc moze uda sie kupic lepsza wkladke ktora bedzie pasowala do tego ramienia. I tutaj pytanie do specjalistow: jaka? Zdjecie i specyfikacje macie ponizej ze swojej strony moge zrobic dokladne fotki ramienia. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Rafal

post-1457-100002222 1178734373_thumb.jpg

post-1457-100002223 1178734373_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/33422-wk%C5%82adka-do-nordmende-rp-1400/

No jak najwyższy model w katalogu to się nie dziwie że zostawiasz;-)

Niestety skan nic nie mówi o czymś takim jak masa efektywna ramienia co w znaczący sposób pomaga dopasować wkładkę z odpowiednią podatnością. Ramię z początku 80, S, ja bym spróbował z tak popularnym obecnie Denonem DL-103(sam posiadam) bo to jeszcze starsza konstrukcja.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Walery wreszcie konkretna propozycja - dzieki. Zdaje sobie sprawe ze to low-end naprzeciw takiego Linna czy Lenco ale zostaje tylko i wylacznie ze wzgledu na to ze potrzebuje dwa gramofony. Ojciec nie ma wygorowanych wymagan. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moj wzmak ma mozliwosc podpiecia wkladki MC ale zastanawia mnie co innego: MC dysponuje znacznie nizsza dynamika niz MM. O tym Denonie slyszalem bardzo pochelbne recenzje.

conri a co myslisz o Shure'ach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.