Skocz do zawartości
IGNORED

Głosnikowce do Totem Model 1 - odsłuchy

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Jorgen zgadzam ze trzeba sluchac oczywiscie... wszystkiego... A Stempur fakt zapaleniec jest i to mu sie chwali i przy okazji opisuje to co slyszy zeby byc moze pomoc szukajacym kabli kolumn wzmacniaczy itp... przynajmniej nie p...doli glupot :)

Stempur ja tez uwarzam ze to swietnie kable ale Twoj opis i porownanie z Thielami to wybacz ale brzmi jakbym ja to napisal.... euforia chlopie euforia :)

Ale poza tym zgadzam sie tylko fakt jest faktem jakbym To przeczytal to pomyslalbym ze te kable to lekarstwo na cale zlo w systemie jezeli chodzi np. o bas. A sam wiesz ze kable wprowadzaja zmiany ale nie zmieni to monitorow w podlogowki :)

No i to tak tylko... Oczywiscie czekam az wepne je w swoj system wtedy moze sam spadne z kanapy :)

"1. Płyty, które są nagrane bardzo ciemno, gęsto, mało przejrzyście zmulają się trochę...

2. Przydałoby się odrobinkę więcej konturów dźwięków co wpłynęłoby na lepszą mikrodynamikę dźwięki i jego szybkość

3. Odrobinę więcej powietrza, otwarcie i blasku na górze... "

To wszystko co wyzej bedzie pod warunkiem, ze puscimy w te pyty i wiszace na nich cegly duzy prad, te kable podobnie jak grubasne VdH, Transparenty sa dedykowane duzym, wydajnym pradowo koncowka mocy. Slabowity lampiak, czy pospolita integra nie wysteruje tych kabli, tam trzeba pchac prady, wydajnie i ze swoboda, inaczej moze sie przytykac... :-)

>stempur jaki masz model MH750, napisz wszystko co jest na puszce?

ABS,

coś w tym jest co piszesz, od pewnego momentu trzeba do tego sporo prądu. Działa to też w drugą stronę, sznurówki dobre do budżetówki nie pozwolą rozwinąć się wydajnym piecom, kranik za mały, wiele prądu (basu) nie popłynie.

ABs

Na poszkach mojego MIT-a napisali, co następuje:

Strona A:

MH 750 SHOTGUN

BI - WIRE

Strona B:

OUTPUT TERMINATOR

US PATENT NO 5.142.252

by MIT

Po podelko od kabla nie chce mi sięschodzić do piwnicy....

A dlaczego pytasz? Wiem, że w tych oznaczeniach serii i poszczególnych wersjo jest u MIT-a niezły galimatias.

Larson

Sam wiesz, że nawet najmniejsza zmiana wywołuje u nas euforię :-) Ale sam przyznasz, że jak u mnie pierwszy raz posłuchałeś mojego systemu z MIT-ami, to sam powiedziałeś, że basik niezgorszy. Ale przecież nikt nie mówi, że kabelkiem można kompletnie odmienic system. Choć z drugiej strony sam też wiesz, jakie cuda potrafią zdziałać nawet małę zmiany :-)

Pozdrowienia Stempur

Pozdrawiam Stempur

Zbig,

chodzi mi o to że u Mari jest niski, obfity bas zarówno z gitary jak i z dużych kotłów, w komponowany w resztę zespołu. Z jednej strony ma się go wyraźnie odczuwać, z drugiej jest jednak w drugim planie nie może włazić na resztę. "Eight Seasons" z kolei jest mocno podbudowana basem elektrycznym, przez to jest taka przyciemniona, masywna, ale tak ma być.

Czyli mamy taki dobry test nie tylko na ilość ale też na to jak system to różnicuje i prowadzi. Jak sobie radzi to jest naprawdę fajnie :)

PMD

Mari Boine? No właśnie, mam na stanie chyba trzy krązki, trzeba będzie posłuchać.

Zbig

Co prawda Erykah Badu nie jest moją ulubiona wykonawczynią :-), ale jak przyniesiesz, to z pewnością wsłucham się w ten bas...

Pozdrowienia Stempur

Zbig, 18 Maj 2007, 23:59

>początek Baduizmu Erykah Badu, to jest dopiero basik

>

>wezmę ze sobą kiedyś do stempura to się cała prawda o Totemach okaże...

racja, racja... też na tym testuje basy

na koncercie eryki bas był... jakby to powiedzieć, by nikogo nie obrazić (realizatorów)... dudniący troszkę... prawdę mówiąc: łeb rozwalało i nic innego słychac nie było. płyt nie znam. dla miłosnikow 2 zdjecia, ktore zrobilej jej po koncercie w kanciapie za sceną. pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-35-100001621 1179594558_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.